Jaunākais izdevums

Tevi varētu interesēt

Dalies ar šo rakstu

Francija ar draugiem svin dzīvi Francijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latvijā Beaujolais Nouveau pasākumā

Jaunā vīna ballīte Vecrīgā Nordic Club House notika ceturtdien – nepilnu nedēļu pēc teroristu uzbrukumiem Parīzē, kas prasīja 129 dzīvības. Pasākuma viesus uzrunāja Francijas Republikas vēstnieks V.E. Stefans Viskonti, sakot, ka tūlīt pēc sērām par traģēdijas upuriem parīziešu nākamā vēsts pasaulei bijusi, ka tā nav iebaidāma un turpina arī svinēt dzīvi. Sociālās vietnes pildījušās ar tādiem parīziešu ziņojumiem kā «būšu kafejnīcā», «tiekamies terasē!» u.tml.

Pēc klusuma brīža par godu terora upuriem arī Vecrīgā gadskārtējos jaunā vīna svētkos atskanēja priecīgais ‒ le Beaujolais Nouveau est arrivé! Kā pasākuma rīkotāji lieliski norādīja priekšā celto uzkodu izvēlē, Francijas vīns lieliski sader ar Latvijas sieriem un, pēc DB ieskatiem, tie savukārt ar lāceņu (dažviet sauktas arī par šķomenēm) ievārījumu. Un, protams, ar allaž lielisko Riga Bisquits mūziku, kas šoreiz bija franču estrādes labākajās tradīcijās.

Arī pasākuma namatēvs Francijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latvijā prezidents Tibo Normands par izšķiršanos tomēr rīkot gadskārtējo ballīti tik traģiskā un saspringtā brīdī saka, ka tas ir apliecinājums cilvēciskumam un kultūrai, ko barbarisms nespēj ne iebiedēt, ne izpostīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar novembra trešo ceturtdienu, kas ir šodien, pasaulē tiek atzīmēti jaunā vīna Beaujolais Nouveau svētki.

Tos svinēt Hakone Kowaki-en Yunessun spa kūrortā ieradušies arī japāņi. Atzīmēšana ir pavisam jautra - mērcējoties sarkani iekrāsotā, patīkami siltā ūdenī tiek malkots vīns.

Japāņi gan arī - turpat baseinā - ieturējuši klusuma brīdi, pieminot Parīzes teroraktu upurus.

Fotogrāfijas - raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru