Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Medicīnisko pakalpojumu, laboratorijas analīžu veikšanas uzņēmuma SIA "E.Gulbja laboratorija" apgrozījums pērn bija 40,705 miljoni eiro, kas ir par 57,7% vairāk nekā 2019.gadā, bet tā peļņa pieauga par 49,8% un bija 6,73 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā pausts, ka pērn laboratorija veikusi analīzes par 40,7 miljoniem eiro, kas ir par 57,7% vairāk nekā 2019.gadā. Laboratorija apkalpojusi kopumā 1 617 720 pacientus, kas ir par 17% vairāk.

Kā atzīts "E.Gulbja laboratorija" vadība, pielāgošanās koronavīrusa analīžu veikšanai prasīja lielus resursus - gan cilvēku resursus, gan materiālos un tehniskos, kas attiecīgi rezultējās ievērojamā apgrozījuma pieaugumā.

Tāpat ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums kļuva par pievienotās vērtības nodokļa maksātāju.

Kompānijas vadība arī informē, ka sadarbībā ar SIA "JK Energo" un AS "Latvijas finieris" radīta bezkontakta analīžu pieņemšanas/nodošanas iekārta. Pirmā šāda iekārta uzstādīta pagājušā gada decembra sākumā Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā.

2020.gadā "E.Gulbja laboratorija" sāka jaunās ēkas Rīgā, Brīvības gatvē 364, būvniecību. Šā gada beigās paredzēts arī pabeigt laboratorijas jauno piecstāvu ēku šajā adresē.

Turpmāk uzņēmuma vadība plāno paplašināt un attīstīt "E.Gulbja laboratorija" darbību, izmantojot pēdējos sasniegumus medicīnas jomā, sevišķi molekulārās bioloģijas nozarē, turpināt paplašināt zinātnisko pētījumu darbus un piedalīties Latvijas valdības virzītajā e-veselības projektā.

Vadības ieskatā šogad lielākie riski uzņēmumam var būt no koronavīrusa sanitārās krīzes un Latvijas valdības "voluntāriem lēmumiem veselības budžeta sfērā". Tiek sagaidīts, ka 2021.gada ārkārtējās situācijas dēļ, kopējo pacientu skaitu un ieņēmumus prognozēt būs sarežģīti. Neskatoties uz to, uzņēmums paredz turpināt savu darbu veselības aprūpes nodrošināšanā Latvijā un ieviest jaunas izmeklēšanas metodes.

"E.Gulbja laboratorijas" apgrozījums 2019.gadā bija 25,817 miljoni eiro, bet peļņa - 4,474 miljoni eiro.

"E.Gulbja laboratorija" dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 60 755 eiro. Uzņēmums pieder Birutai Banderei (25,99%), Didzim Gavaram (37%) un Egilam Gulbim (37%). Uzņēmumam Latvijā ir 60 filiāles.

Komentāri

Pievienot komentāru