Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas eksportētāju asociācija "The Red Jackets" aicina īstenot "zaļā koridora" principu un mazināt banku birokrātiju, norāda asociācijas pārstāvji.

"The Red Jackets" tikusies ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) un Latvijas Finanšu nozaru asociāciju, lai apspriestu "zaļā koridora" iniciatīvu eksportspējīgiem uzņēmumiem, tomēr patlaban šie uzņēmumi saskaras ar pārspīlētu banku birokrātiju vienkāršos ikdienas darījumos, tā kavējot biznesa procesus.

"The Red Jackets" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tiknuss informē, ka asociācija strādā pie tā, lai pašmāju ražotāju, tirgotāju, eksportētāju un būtībā jebkuru citu nopietni strādājošu uzņēmumu vajadzības Latvijā tiktu sadzirdētas. "Mūsu biedru vadīti, esam iniciējuši šīs trīspusējās sarunas, lai nonāktu pie optimāla risinājuma visām pusēm," piebilda M.Tiknuss.

Viens no šīs idejas iniciatoriem ir Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" biedrs un organizācijas pārstāvis Ģirts Cēlājs, kurš uzskata, ka finanšu birokrātijas atvieglošana uzņēmumiem mazinātu ēnu ekonomiku un ļautu saņemt normālus un netraucētus banku pakalpojumus, attīstoties savās mītnes zemēs, nevis novirzot lielāko daļu naudas plūsmu caur citām Eiropas Savienības bankām. Viņš ir gandarīts, ka FKTK ir izveidojusi mediācijas paneli, kur uzņēmēji, banka un FTKT varētu apspriest konkrētus problēmu gadījumus.

"The Red Jackets" uzskata, ka "zaļajam koridoram" jābūt svarīgam ne vien ārvalstu uzņēmējiem, kas plāno veikt investīcijas Latvijā, bet arī Latvijas eksportspējīgajiem ražošanas uzņēmumiem, par kuriem bankām var sniegt referenci nozaru asociācijas, uzņēmējdarbības kameras vai pašvaldības.

Eksportētāju asociācija plāno veikt eksportējošo uzņēmumu aptauju, lai uzzinātu par birokrātiskiem sarežģījumiem ikdienas darbā.

Latvijas Eksportētāju asociācija "The Red Jackets" apvieno 33 Latvijas eksportspējīgos uzņēmumus no vairākām nozarēm - ražošanas, pārtikas, tehnoloģiju, izklaides, konsultāciju, elektronikas, celtniecības, dizaina, transporta, veselības, izglītības un veselības aprūpes.

Komentāri

Pievienot komentāru