Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai cīnītos ar ēnu ekonomiku, eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga mudina meklēt iespējas, kā no «visiem zirgiem un ēzeļiem iekasēt nodokļus».

Eksprezidente intervijā Latvijas Radio raidījumam Aktuālais temats aicināja neapgrūtināt uzņēmējus, kas maksā nodokļus un godīgi vada savus uzņēmumus.

«Zirgs, kas velk, tam krauj vezumā, mēs to darām ar uzņēmējiem. Vajag skatīties uz visiem zirgiem un ēzeļiem, kas nemaksā nodokļus, un raudzīties, kā no viņiem vairāk iekasēt nodokļus,» rosināja eksprezidente.

Viņa akcentēja, ka Latvijā klibo nodokļu un muitas iekasēšanas sistēma, un, lai gan vairāk nekā 10 gadu garumā ir panākts progress šajā jomā, sākoties ekonomikas krīzei, tā atkal ir problēma.

Pēc eksprezidentes domām, Latvijas ekonomikā trūkst stimulējošu pasākumu, turklāt lielas grūtības ir ar nodokļu iekasēšanu.

«Es baidos, ka vairāku gadu garumā mums tās zāles, kas tiek lietotas, lai situāciju labotu, būtībā paildzina slimību. Cilvēks ieiet slimnīcā ar vienu kaiti, bet iznāk ar trīs citām. Mums tā iet ar ekonomiku - tiek pielietoti procikliskie mēri, kas tikai palēlina ekonomiku, trūkst stimulējošu pasākumu,» uzsvēra Vīķe-Freiberga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Mājdzīvniekus apdrošina arvien biežāk

Lelde Petrāne, 11.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ne tikai mājlopu, bet arī mājdzīvnieku īpašnieki, Latvijas tautsaimniecībai atkopjoties, arvien biežāk pieņem lēmumu tos apdrošināt.

Kā liecina apdrošināšanas sabiedrības Balta (RSA Grupa) jaunākie dati, šā gada piecos mēnešos mājdzīvnieku, galvenokārt suņu, apdrošināšanas gadījumu skaits, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, palielinājies teju par trešdaļu.

AAS Balta apdrošina suņus, kaķus, papagaiļus, jūrascūciņas, trušus, seskus un citus mājdzīvniekus, taču dzīvnieku īpašnieki lielākoties izmanto iespēju apdrošināt suņus. Baltas dati liecina, ka apdrošināti tiek aptuveni trīsdesmit dažādu šķirņu suņi, tajā skaitā ši–tcu, čiuaua, zeltainie retrīveri, Stafordšīras bulterjeri un citu šķirņu pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru