Finanses

EuVECA Livonia Partners Fund I plāno piesaistīt 85 - 100 miljonu eiro investīcijas

Žanete Hāka, 16.04.2014

Jaunākais izdevums

Alternatīvais ieguldījumu fonds KS EuVECA Livonia Partners Fund I plāno piesaistīt līdzekļus 85 - 100 miljonu eiro apmērā, informē Latvijas Garantiju aģentūras pārstāve Gerda Štokmane.

Fonda līdzekļi tiks investēti mazos un vidējos uzņēmumos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, ar potenciālu attīstīt savu biznesu vietējos tirgos un ārvalstīs.

Fonda investoru vidū ir galvenokārt Baltijas un citu reģiona valstu institucionālie investori, kā arī Eiropas Investīciju fonds (EIF), kas ir paziņojis, ka investēs 20 miljonus eiro no Baltijas Inovācijas fonda. Baltijas Inovācijas Fonds ir iniciatīva, ko izveidojuši EIF, Latvijas Garantiju aģentūra, Lietuvas attīstības finanšu aģentūra Invega un Igaunijas attīstības finanšu aģentūra KredEx, lai palielinātu kapitāla pieejamību Baltijas valstu uzņēmumiem.

LGA direktors Ivars Golsts norāda, ka Livonia Partners, kopš paziņošanas par fonda darbības uzsākšanu, ir bijuši ļoti aktīvi fonda izveidē un līdzekļu piesaistīšanā, tāpēc cer, ka tikpat aktīvi un veiksmīgi darbs turpināsies pie investēšanas uzņēmumos, ļaujot tiem attīstīties visā Baltijā un pāri tās robežām. Tādā veidā tiks nodrošināts kārtējais posms finansējuma ķēdē no ļoti agrīnas stadijas, kad nepieciešams neliels sēklas finansējums, līdz pat starptautiskai ekspansijai, kad tiek izmantots Baltijas Inovācijas fonda finansējums.

Fonds Livonia Partners un fonda pārvaldnieks pakļausies arī Eiropas Savienības investīciju regulējumam EuVECA (European Venture Capital Funds), kas ir izveidots investīciju fondiem, kuri investē galvenokārt mazos un vidējos uzņēmumos Eiropas Ekonomikas Zonā. Šis regulējums ievieš standartu, kas kopš 2013.gada jūlija ļauj EuVECA fondiem reklamēt fondu kvalificētiem investoriem visā Eiropas Ekonomikas Zonā.

Fonds Livonia Partners ieguldīs izaugsmes kapitālu uzņēmumos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā vairākās uzņēmējdarbības nozarēs, tai skaitā biznesa pakalpojumu, ražošanas, patērētāju segmenta, IT, veselības aprūpes un citās nozarēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Reģistrē alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieku EuVECA Livonia Partners

Žanete Hāka, 09.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēma atļaut reģistrēt SIA EuVECA Livonia Partners alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai. Tāpat tika reģistrēts jauns alternatīvo ieguldījumu fonds KS EuVECA Livonia Partners Fund I, informē FKTK.

Izskatot iesniegtos dokumentus, FKTK konstatēja, ka nav šķēršļu uzņēmumu reģistrācijai, tāpēc ir nolemts atļaut SIA EuVECA Livonia Partners sniegt alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldes pakalpojumus, ieskaitot šodien reģistrētā alternatīvo ieguldījumu fonda KS EuVECA Livonia Partners Fund I pārvaldīšanu.

FKTK var pieņemt lēmumu reģistrēt sabiedrību alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldīšanai, ja tā pārvaldē esošo fondu darbība un aktīvu apmērs atbilst vismaz vienam no kritērijiem: pārvaldnieka pārvaldē ir fondu aktīvi (tai skaitā aktīvi, kas iegūti, izmantojot sviras finansējumu), kuru kopsumma nesasniedz 100 miljonus eiro, pārvaldnieka pārvaldē ir fondu aktīvi, kuru kopsumma nesasniedz 500 miljonus eiro, vai arī ar nosacījumu, ka neviena fonda darbības noteikumi neparedz izmantot sviras finansējumu un ieguldījumu daļu atpakaļpirkšanu piecu gadu laikā no dienas, kad veikts pirmais ieguldījums fondā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK reģistrē jaunus alternatīvos ieguldījumu fondus

Žanete Hāka, 14.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēma lēmumu reģistrēt slēgto alternatīvo ieguldījumu fondu AS Norvik Eurasia AIF un alternatīvo ieguldījumu fondu KS Livonia Partners EIF Co-Investment Fund, informē FKTK.

Reģistrētais slēgtais alternatīvo ieguldījumu fonds AS Norvik Eurasia AIF ir licencētā Alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka AS Norvik ieguldījumu pārvaldes sabiedrība nodibinātais fonds.

Savukārt alternatīvo ieguldījumu fondu KS Livonia Partners EIF Co-Investment Fund nodibinājis SIA EuVECA Livonia Partners un tas ir otrais šā pārvaldnieka pārvaldē esošais fonds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Privātā un riska kapitāla asociāciju turpinās vadīt Edgars Pīgoznis

Dienas Bizness, 09.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācijas vadītāju atkārtoti ievēlēts Edgars Pīgoznis, informēja asociācijā.

Valdē apstiprināti trīs jauni valdes locekļi – Kristīne Bērziņa (EuVECA Livonia Partners), Jānis Janevics (Imprimatur Capital Fund Management) un Sandijs Āboliņš-Ābols (BaltCap Management Latvia). Atkārtoti amatā ievēlēja Anatoliju Prohorovu (Proks Capital), Evu Berlaus (SORAINEN), Normundu Igolnieku (ZGI Capital) un Edgaru Pīgozni (GLC Baltics).

Jaunā LVCA valde ir izvirzījusi piecas galvenās asociācijas prioritātes: riska kapitāla atpazīstamības celšana sabiedrībā; starptautiskā sadarbība ar nozares pārstāvjiem; biedru kompetenču celšana; nozares statistikas dati un to sistematizācija; nozares interešu aizstāvība.

Komentāri

Pievienot komentāru