Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 20.septembrī,notiks Dienas Biznesa rīkotais, jau otrais finanšu forums «Finanšu tehnoloģiju globalizācija un pakalpojumu digitālā transformācija».

Foruma laikā gan vietējo, gan starptautisko kompāniju eksperti, uzņēmēji, valsts institūciju un nozares organizāciju pārstāvji dalīsies pieredzē un diskutēs par finanšu nozares stiprajām pusēm, izaicinājumiem, regulējumu un citiem jautājumiem. Šogad forumā plānots apskatīt finanšu nozares attīstību, uzmanību pievēršot pārmaiņām finanšu pakalpojumos un to globalizācijai, kas notiek lielā mērā pateicoties tehnoloģijām, kompāniju uzņēmībai, kā arī valsts pārvaldes pārdomātai nozares politikai.

«Galvenā tendence finanšu tehnoloģiju jomā nākotnē būs produktu un pakalpojumu personalizācija. Šī tendence jau šobrīd ir vērojama banku un finanšu tehnoloģiju kompāniju piedāvājumos, taču, attīstoties mākslīgajam intelektam un palielinoties datu apjomam, ar ko klienti būs gatavi dalīties, pakalpojumu sniedzēju piedāvājumi varēs kļūt vēl niansētāki un pielāgotāki katra iedzīvotāja interesēm, dzīves paradumiem un vēlmēm,» prognozē bankas Citadele E-biznesa daļas vadītājs Mārtiņš Bērziņš.

«Tehnoloģiju attīstības temps ir viens no lielākajiem izaicinājumiem ne tikai finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem, bet visam biznesam, kādu mēs to zinām šodienas izpratnē,» uzskata 4finance Latvia izpilddirektors Gvido Endlers. Jaunās tehnoloģijas arvien vairāk izmaina biznesa vides reljefu, kā arī veido prasību pieprasījumu patērētāju vidū, šīm izmaiņām ir jāseko līdzi un nemitīgi jāattīstās. Skaidrs, ka arī likumdošana ir neatņemams ietekmes faktors, jo tas ir rāmis, kura ietvaros uzņēmumi strādā un kura noteiktajiem principiem ir jāpielāgojas.

«Nozares uzņēmumi ir spējuši ne vien sekmīgi attīstīt savus produktus Latvijā, bet arī apgūt ārvalstu tirgus, spēlējot nozīmīgu lomu Eiropas alternatīvo finanšu pakalpojumu tirgū. Uzņēmējdarbības vide Latvijā tam ir pateicīga – procesi sadarbībai ar valsts institūcijām ir relatīvi vienkārši un skaidri, savukārt sabiedrība ir atvērta jauniem tehnoloģiju risinājumiem. Tas nozīmē, ka uzņēmējs Latviju var izmantot par labu vietu jaunu finanšu tehnoloģiju produktu testiem, lai sekmīga rezultāta gadījumā to tālāk varētu attīstīt citos tirgos,» uzņēmējdarbības vidi raksturo Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas vadītājs Gints Āboltiņš.

Forumā piedalīsies Ekonomikas ministrijas, Saeimas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Eiropas Komisijas, Latvijas Alternatīvo Finanšu pakalpojumu asociācijas un biržas pārstāvji, juristi, nebanku aizdevēji, finanšu tehnoloģiju kompāniju, savstarpējo aizdevumu platformu vadītāji, banku eksperti un citi, kuri diskutēs par sektora attīstības mērķiem un panākumu priekšnosacījumiem, saprātīga normatīvā regulējuma izveidi, banku un finanšu tehnoloģiju uzņēmumu sinerģiju un citiem jautājumiem.

Finanšu forums notiks RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O6, Durbes ielā 4. Finanšu forums sākas plkst.9:00.

Sīkāka pasākuma programma un reģistrācija: http://konferences.db.lv/conferences/finansu-tehnologiju-globalizacija-un-pakalpojumu-digitala-transformacija/

Komentāri

Pievienot komentāru