Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ sākusies 28. Rīgas modes nedēļa, kas līdz 23. martam Rīgā pulcēs starptautisko modes sabiedrību.

Nedēļas laikā gaidāmas ne tikai Latvijas un ārvalstu dizaineru modes skates, bet arī vairāki citi pasākumi – gan profesionāli, gan radoši un arī izglītojoši, kas tiek organizēti, lai šo nedēļu pavadītu godinot modi un tās jaunākās tendences.

Šajā pavasarī Rīgas modes nedēļa iesākusies ar ikgadējo Latvijas Modes un stila gada balvas pasniegšanas ceremoniju.

Sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju Baltijas modes federācija organizēja bezmaksas lekciju par jaunāko tehnoloģiju izmantošanu modes biznesā «Fashion Coin un Blockchain kā jauna modes sistēma», kura bija paredzēta modes dizaineriem un blogeriem, kā arī citiem interesentiem. Lekciju vadīja blockchain un modes industrijas speciālisti no Ukrainas un ASV.

RFW oficiālais atklāšanas pasākums piedāvāja tās apmeklētājiem trīs Baltijas modes zīmolu jaunāko kolekciju modes skati – Latvijas zīmola QooQoo, kā arī zīmolu Rebellionaires (Igaunija) un LYLI by Lilija Larionova (Lietuva). Turpat RISEBA Arhitektūras un Mediju Centrā H2O 6 Aisteres ielā 2 norisinājās šīs sezonas bērnu modes skate no Latvijas zīmoliem Paade Mode, Aristocrat Kids un Leny Tomy Factory.

Modes nedēļas turpinājumā RFW programma ietver tādu Latvijas dizaineru modes skates kā Bergs Privé, Cinnamon Concept, Katya Katya London, Narciss by Alise Trautmane, Natalija Jansone, Nóló, One Wolf, Public Makes Image, Talented, QooQoo, kā arī ārvalstu dizaineru Anna K (Ukraina), Diana Arno (Igaunija) un Morfosis (Itālija) modes skates. Arī RIGA FASHION WEEK ģenerālsponsors Picanova ir sarūpējuši modes skati, apvienojoties ar itāļu digitālās mākslas un grafiskā dizaina virtuozu Džulio Rossi.

Komentāri

Pievienot komentāru