Jaunākais izdevums

Laikā no 23.decembra līdz 3.janvārim Ceļu policija rīkos reidus visā Latvijas teritorijā, lai kontrolētu ceļu satiksmes drošību, konstatētu transportlīdzekļu vadītājus, kuri spēkratu vada alkohola, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē un atgādinātu par drošības līdzekļu lietojumu, informē Valsts policijā.

Viens no šādiem profilaktiskajiem reidiem trešdien notika Rīgā, Ulmaņa gatvē.

Policija arī kontrolēs, vai autovadītāji ievēro pārējos ceļu satiksmes noteikumus un neapdraud satiksmes dalībnieku drošību.

Ceļu policija uzmanību pievērsīs mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, uzraugot vai gājēji rūpējas par savu drošību, lietojot atstarojošās vestes.

Lai svētki aizritētu priekpilni un droši Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis aicina satiksmes dalībniekus rūpēties par savu un tuvinieku drošību. Īpaši aicinot mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus būt apdomīgiem un pirms šķērsot brauktuvi, kārtīgi pārliecināties vai tuvumā esošais transportlīdzeklis jūs ir pamanījis. Savukārt spēkratu vadītājus aicina nesēsties pie stūres, ja lietots alkohols.

Policijas reida norisi plašāk skatiet raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šonedēļ policisti visā Eiropā kontrolēs drošības jostu lietošanu

Žanete Hāka, 07.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ visas Eiropas ceļu policijas tīkla (TISPOL) dalībvalstis, tostarp Latvija, veiks pastiprinātu autovadītāju kontroli, lai uzraudzītu vai šoferi un viņu pasažieri lieto drošības jostas, informē Valsts policija.

Laikā no 7. līdz 13.septembrim ceļu policija visā Eiropā īpaši pievērsīs uzmanību tam vai šoferi un viņu pasažieri ir piesprādzējušies ar drošības jostām. Šādas pārbaudes visu nedēļu norisināsies visās TISPOL dalībvalstīs.

TISPOL prezidents Aidans Reids uzsver, ka aizsprādzēt drošības jostu nemaz nav sarežģīti, bet avārijas gadījumā, tā efektīvi pasargā no daudz smagāku miesas bojājumu iegūšanas. TISPOL prezidents aicina autovadītājus uzņemties atbildību par savu un līdzcilvēku drošību un pirms braukšanas vienmēr pārliecināties, ka katrs pasažieris ir piesprādzējis drošības jostu.

Komentāri

Pievienot komentāru