Pakalpojumi

FOTO: Investējot 150 tūkstošus eiro, atklāj zivju un jūras velšu veikalu Zivju lete

Žanete Hāka, 24.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 150 tūkstošus eiro, Rīgas centrā atklāts zivju un jūras velšu veikals Zivju lete.

«Ņemot vērā restorāna «Zivju Lete» popularitāti, nolēmām paplašināt savu biznesu, apzinoties, ka ir svarīgi atvērt veikalu, kas ļautu klientiem restorāna sniegtās pieredzes radīt arī savās mājās,» stāsta veikala īpašnieks Murads Juško.

Veikala dizains ir radīts līdzīgā stilā kā restorāns, veidojot vienotu koncepciju. Izmantoti tie paši apdares materiāli un paņēmieni, kas jau kļuvuši par daļu no «Zivju Lete» vizuālā tēla. Tā ir retro industriālā stila kombinācija ar modernu dizainu un jūras elementiem. Interjera dizaina idejas autors ir Murads Juško.

Veikalā iekārtojumā izmantotas ar rokām darinātas oša koka mēbeles, ko veidojis Verners Kalacis (Vline Furniture), vintāžas lampas (Vintidž Lampa) un ozolkoka mucas no Itālijas vīna darītavas. Noformējumā izmantoti mākslinieka Teodora Lakšēvica zīmējumi, veclaicīgi padomju ēras svari un citi vintāžas dekoratīvie elementi, kurus Murads lielākoties atradis flea-markets jeb tā saucamajos krāmu tirdziņos.

Veikals «Zivju Lete» atrodas Rīgas centrā, Dzirnavu ielā 63.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Biznesa vieta: Dzirnavu ielas posms klusajā centrā

Elīna Pankovska, 14.12.2018

Kafejnīcas arbOOz īpašniece un restorāna Mr. Fox līdzīpašniece Karīna Krasovicka saredz lielu potenciālu Dzirnavu ielai un kaimiņus neuztver kā konkurentus

Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzirnavu ielas posmā no Antonijas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai Rīgā rosība valda gan no rītiem, gan pusdienlaikā, gan arī vakara stundās.

Vēl 18. gadsimtā vietā, kur Dzirnavu iela krustojas ar Krišjāņa Barona ielu, bijis dīķis, kura krastā atradās dzirnavas. Tieši šo dzirnavu dēļ iela tikusi pie sava vārda, kuru tā nes vēl šodien. Dzirnavu iela ir viena no nedaudzajām pilsētas centra ielām, kurai nav nācies piedzīvot pārāk biežas vārda maiņas. Politiski neitrālās dzirnavas par labām atzina gan cariskā valdība, gan pirmskara laika pilsētas valde, gan arī padomju vara. Izņēmums bija vien vācu okupācija, kuras laikā to uz diviem gadiem pārdēvēja par Vāgnera ielu jeb Wagnerstrasse, liecina Rīgas pašvaldības sniegtā informācija. Dzirnavu iela sākas pie krustojuma ar Pulkveža Brieža ielu, un posms līdz pat Antonijas ielai nav stipri apdzīvots, raugoties no uzņēmējdarbības skatu punkta.

Komentāri

Pievienot komentāru