Pakalpojumi

FOTO: Muzikālo šovu jomā konkurējam ar lietuviešiem un igauņiem

Armanda Vilcāne, 13.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējos četros piecos gados neviens nopietns tirgus spēlētājs televīzijas raidījumu producēšanas nozarē Latvijā nav ienācis.

To sarunā ar DB norāda mediju satura producētāja SIA Onair Studios īpašniece Ilze Ūdre. Šī uzņēmuma spēcīgākais trumpis ir muzikālie šovi, kur lielāko konkurenci veido kaimiņi lietuvieši un igauņi. Laikā no 2014. līdz 2017. gadam Onair Studios apgrozījums pieaudzis vairāk nekā divas reizes, pērn sasniedzot 1,5 miljonus eiro. Tas uzņēmumam nodrošinājis vietu laikraksta Dienas Bizness un Lursoft veidotajā strauji augošo uzņēmumu jeb Gazeļu sarakstā.

Būtiskākais uzrāviens uzņēmuma attīstībā piedzīvots pirmajā pusotrā gadā, atzīmē I.Ūdre. «No divu trīs projektu producenta kļuvām par uzņēmumu, kas aktīvi sadarbojas ar visām Latvijā pārstāvētajām televīzijām. Šobrīd strādājam ar mediju grupu All Media Baltics un mediju uzņēmumu Media 360, kas atbild par Lattelecom televīzijas kanālu TV360 un STV Pirmā satura veidošanu,» atklāj uzņēmuma īpašniece, piebilstot, ka apgrozījuma pieaugums veidojies dabiski – no viena cilvēka uzņēmuma kļūstot par starptautiskas kompānijas daļu. «Loģiski, ka iekļaušanās skandināvu Nice Entertainment Group paredzēja darbības lauka paplašinājumu, jo galvenais šī starptautiskā uzņēmuma mērķis ir gūt peļņu. Ja strādātu tikai sava prieka pēc, visticamāk, mums būtu ne vairāk kā trīs četri projekti gadā, taču Onair Studios ir orientēti uz peļņas gūšanu, tāpēc salīdzinoši reti diskutējam par projektiem, kurus vēlamies veidot. Ja tiek dota iespēja, to darām – ejam pie televīzijām, piedāvājam savus pakalpojumus, piedalāmies konkursos. Cenšamies realizēt visus iespējamos projektus, cik to atļauj mūsu kapacitāte un tirgus,» skaidro I.Ūdre.

Onair Studios ir plaša profila televīzijas un video satura veidotājs, kas īsteno dažāda veida projektus, taču spēcīgākais uzņēmuma trumpis ir lielie muzikālie šovi. «Šajā jomā konkurējam ar lietuviešiem un igauņiem. Ja runājam par ikdienas raidījumiem vai seriāliem, tad, protams, mums ir ļoti daudz konkurentu arī Latvijā, bet to mēs apzināmies. Nedzīvojam ilūzijās, ka esam labākie visās jomās. Lai gan nevaru droši apgalvot, ka Onair Studios ir dominējošais tirgus spēlētājs, esmu diezgan pārliecināta, ka tas ir viens no TOP3 producentiem Latvijā apgrozījuma ziņā,» pauž I. Ūdre, uzsverot, ka tirgū ilgtermiņā izdzīvo tie uzņēmēji, kuriem ir biezāka āda.

Visu rakstu Konkurence būtiski nemainās lasiet 13. septembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru