Pakalpojumi

FOTO: Patīk eksperimentēt ar jaunām kafijas garšām

Žanete Hāka, 15.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šis ir jau trešais gads, kopš Saulkrastu centrā var baudīt eksotisku kafiju namiņā Kā pasakā. Kafija tiek gatavota lēnām, uz smiltīm, kas dod laiku atpūsties un relaksēties, stāsta namiņa īpašniece Liene Jurginaitite, kurai patīk eksperimentēt ar kafijas garšām.

«Pie mums standartu īsti nav, kafijas gatavošanas process ir sava veida improvizācija, kad vienmēr top kas jauns,» viņa stāsta. Tiesa gan, kafijas gatavošana vairāk ir hobijs nekā bizness, un ja vēl kāds to novērtē, tad vienkārši nevar nedarīt, viņa piebilst.

«Vietējie klienti nāk pie manis parunāties, ved dāvanas no ārzemēm. Liela daļa klientu jau ir zināmi, dažreiz viņiem nav pat nekas jāsaka, cilvēks apsēžas un pagatavoju viņa vēlmēm atbilstošu kafiju, taču ir arī klienti – eksperimentētāji, kam patīk izmēģināt ko jaunu,» stāsta L.Jurginaitite. Pirms kāda laika kāds viesis uzdāvinājis arī kafijas automātu, kur tiek pagatavota kafija steidzīgākiem apmeklētājiem.

«Paši esam no Rīgas, un, kad gaidījām mazuli, pārvācāmies dzīvot uz Saulkrastiem. Toreiz secinājām, ka maz ir tādu vietu, kur baudīt kafiju. Šo konceptu sāka cilvēki, kas dzīvoja Saulkrastos, viņi toreiz meklēja darbiniekus, un nolēmu pieteikties – mums saskanēja domas, taču īpašnieki nolēma darīt ko citu, un rezultātā šo biznesu pārņēmu es - tas bija kā sapņa piepildījums,» viņa stāsta.

Kafijas namiņā tiek piedāvātas arabikas kafijas šķirnes no Etiopijas, Sumatras, Meksikas, kafija Blue Mountain, kas audzēta Jamaikas kalnos un Indonēzijas kafija Luwak.

Šo gadu laikā namiņš eksperimentējis ar darba laikiem, lai pielāgotos pieprasījumam. Ziemas sezonā Kā pasakā strādā brīvdienās, jo cilvēki pēc pastaigas vēlas pasildīties un nobaudīt karstu dzērienu. Lielākoties namiņā rosās Liene pati.

«Atnākot uz Saulkrastiem, secinājām, ka pieredze apkalpojošajam personālam ir salīdzinoši maza, bet vieta ir jauka, un negribētu, lai šo atmosfēru kāds bojātu. Vasarai sākoties, pilsētā parādās dzīvība, tiek atvērtas vasaras kafejnīcas, un situācija uzlabojas katru gadu. Tādēļ domājam par atmosfēru un apkalpošanu, uzklausām ieteikumus. Ir arī lietas, ko man nepatīk darīt, piemēram, dokumentu formēšana un papīru lietas, tādēļ esmu priecīga, ja kāds ienāk, pasūta kafiju un atrauj mani no šiem darbiem, tad priecājos, ka uz brīdi var pievērsties kam citam,» viņa piebilst.

Komentāri

Pievienot komentāru