Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arēnā Rīga no otrpus Atlantijas okeāna ieradies pasaulē zināmais Cirque du Soleil no Kanādas, lai līdz 18.jūnijam sniegtu šova OVO izrādes.

OVO ir krāsains ceļojums pa kukaiņu pilno pasauli. Izrādē atklājas bioloģiskās daudzveidības skaistums, tāpēc līdztekus iespaidīgajiem akrobātiskajiem trikiem skatītāji tiek iepazīstināti arī ar katra varoņa personību un dažādu kukaiņu sugu spējām.

Šis ir pirmais Cirque du Soleil uzvedums, kuru iestudējusi sieviete, un izrādes nosaukums OVO portugāļu valodā nozīmē "ola", tāpēc izrādes sākumā uz skatuves skatītājus pārsteidz milzīga ola, gandrīz 7 metrus augsta un 8,5 metrus plata. Izrādes turpinājumā redzamas desmit ainas, kas liks gan smieties, gan aizraut elpu. Izrāde ir ļoti viegli uztverama un saprotama bērniem, jo liela komunikācijas daļa notiek žestu un ķermeņa valodā, kā arī bērniem patiks kukaiņu īpatnējā valoda un dabas skaņas, kuras bagātina priekšnesumu.

Izrāde OVO tika radīta 2009. gadā Monreālā, Kanādā par godu Cirque du Soleil 25. gadu pastāvēšanas jubilejai. Šī ir ļoti īpaša izrāde. Lai to radītu pagāja vairāki gadi pētot dzīvi mežā, pielāgojot skatuvi un tērpus, kā arī atlasot atbilstošos akrobātus, kas spēs būt tik veikli, lokani un kukainīgi. Līdz šodienai šo izrādi noskatījušies jau vairāk nekā septiņi miljoni cilvēku 155 pilsētās un 26 valstīs, un arī mums Latvijā ir iespēja to baudīt šovakar vai nedēļas nogalē.

FOTO: Ieskats Cirque du Soleil šova aizkulisēs Arēnā Rīga 

Ar krāsainu ceļojumu kukaiņu pasaulē izrādē OVO šodien Arēnā Rīga sāksies pasaules...

Saules Cirks (Cirque du Soleil tulkojums latviski) Latvijā ieradās no Lietuvas galvaspilsētas Viļņas, kur uzstājās pagājušajā nedēļā, un visas cirka izrādes tehnikas transportēšanai bija nepieciešamas 23 kravas automašīnas. OVO trupa jeb kā viņi paši sevi dēvē – ģimene - sastāv no 100 cilvēkiem, no kuriem 52 cilvēki ir mākslinieki un akrobāti, savukārt, pārējie ir personāls, piemēram, treneri, pavāri, tehniskais personāls un pat šuvējas.

Pēc sešām izrādēm Rīgā OVO ģimene dosies nelielā atvaļinājumā un tad turpinās tūri, līdz gada beigām Eiropā viesojoties Nīderlandē, Francijā, Vācijā, Šveicē, Slovākijā, Itālijā, Spānijā un Portugālē.

Komentāri

Pievienot komentāru