Nekustamais īpašums

FOTO: Vieta pasaka priekšā

Monta Šķupele, 28.12.2023

Pitraga īpašuma saimnieki

sākotnēji nekustamajam

īpašumam saskatījuši pavisam

citu izmantošanas mērķi, atzīst

Uldis Iltners (no kreisās), Paula

Tisenkopfa un Edgars Ražinskis.

Foto: publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienojoties trim ģimenēm, bijušajā zivju ceha teritorijā Pitragā tapusi satikšanās vieta Pitraga Pietura, kas ir tikai sākums šī īpašuma attīstībai.

Madara Cosmetics līdzdibinātājas Paulas Tisenkopfas, Madara Cosmetics līdzdibinātāja un AS APF Holdings padomes priekšsēdētāja Ulda Iltnera un Rīgas plānošanas reģiona tūrisma speciālista, Dabas tūrisma asociācijas valdes locekļa Edgara Ražinska ģimenes kopīgiem spēkiem sākušas attīstīt īpašumu Pitragā.

“Klasiskais stāsts par to, ka lietas pašas atnāk. Vasarās mēdzu braukt pa veco zvejnieku ceļu, kas ved no Vaides līdz Mazirbei. Braucu garām šim īpašumam, un man šķita, ka, ja tas nonāk pārdošanā, tad tā nu gan ir forša vieta, kurā varētu kaut ko darīt. 2021. gada janvārī man zvanīja Edgars un teica, ka Pitraga īpašums ir tirdzniecībā, devāmies tikties ar īpašnieku un uzreiz arī sarunājām,” atceras U. Iltners.

Katram no īpašuma saimniekiem par šo krastu ir savs stāsts. “Šis krasts jau gadus piecus, sešus ir man bijis tuvs, jo katru gadu braucu mellenēs pa to pašu ceļu, kuru Uldis pieminēja. Tur vienmēr kaut kas ir vilinājis – daba, Slīteres nacionālais parks. Kad Uldis piezvanīja, vairs pat vairs nebija jautājums – vajag vai ne - vajag, pirkt vai nepirkt. Bija jāveic konkrētas darbības, lai to visu realizētu,” stāsta P.Tisenkopfa. Arī E.Ražinskis dalās savā stāstā par Pitragu. “Esmu no tūrisma nozares, un man likās, ka šī vieta varētu kļūt par jaunu vides vai dabas tūrisma centru Latvijā. Daba, nomale, lībiešu mantojums, kā arī Kolka ir pieprasīts dabas tūrisma galamērķis Latvijā un Baltijā. Man patika, ka Uldis ar Paulu bija aizdegušies. Viņi ticēja šai vietai.” “Biznesa ziņā vairākas reizes ir bijis tā, ka rodas iespēja un saproti, ka nav jautājums par domāšanu. Tur nav jādomā,” piebilst U.Iltners.

VILINOŠS UN SAREŽĢĪTS

Īpašumu jaunie saimnieki pirmo reizi apskatīja 2021.gada janvārī un uzreiz bija skaidrs, ka to iegādāsies. Tas nopirkts par aptuveni 190 000 eiro.

“Savā mūžā no - žēloju divus nekustamos īpašumus, kurus pazaudēju, – vienu, stiepjot gumiju, jo ne - bija laika pieķerties, un otru – tāpēc, ka es kaulējos, kamēr cits to nopirka par pilnu cenu. Tā ir mācība, un, ja sajūt, ka ir īstais un viss atbilst, tad tajā pašā dienā jānopērk,” atzīst U.Iltners. Objekts no vienas puses ir ļoti vilinošs, bet no otras puses – relatīvi tomēr sarežģīts, jo ir daudz kvad rātmetru, jāizplāno, ko ar to visu darīt, uzskata P.Tisenkopfa: “Šis ir tāda mēroga objekts, kuru nelabprāt uzreiz arī finansē. Es pieņemu, ka arī daudziem gribētājiem būtu sarežģīti to iegādāties. Arī tas mums nospēlēja par labu”.

Pirmā sezona – 2021.gada vasara - pagāja, izveidojot fundamentālās komunikācijas, bet paši īpašuma saimnieki šajā laikā ne - bija klātesoši un uz Pitragu aizbrauca vien pāris reizes. “Īstā Pitraga burvība parādījās, kad ar šo vietu sazemējāmies, sākām apdzīvot, un 2022.gada vasarā piedzima šī Pitraga komūna,” atceras P.Tisenkopfa. Bijušā zivju ceha telpās iepriekšējais saimnieks bija izveidojis nelielas istabiņas. Jaunie īpašuma saimnieki tās minimāliem līdzekļiem labiekārtoja, lai vasarās pašu ģimenēm tur būtu patīkami uzturēties. U.Iltners pastāsta, ka vēl viens no pirmajiem darbiem bijis ūdens un kanalizācijas apgādes sistēmas sakārtošana. No laika, kad teritorijā notika zivju apstrāde, īpašumā saglabājušies trīs ūdens dziļurbumi, ūdenstornis un arī attīrīšanas iekārtas, taču tās bija mūsdienām neatbilstošas. Tādēļ tika izveidots jauns dziļurbums un mūsdienīga ūdens attīrīšanas iekārta.

Visu rakstu lasi jaunākajā Dienas Biznesa speciālizdevumā Nekustamais īpašums!

Abonēt ir ērtāk: e-kiosks.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru