Eksperti

Ieguldījumu apmērs Bitcoin ETF turpina piedzīvot jaunus rekordus

Polina Brotjē, Binance pārstāve Latvijā un Igaunijā, 12.04.2024

Jaunākais izdevums

Aktuālās kriptovalūtu tirgus tendences: ieguldījumu apmērs Bitcoin ETF turpina piedzīvot jaunus rekordus, NFT tirgus uzrāda dzīvības pazīmes un mēmu monētu bums izceļ jaunās platformas BASE potenciālu.

Kopš Bitcoin spot ETF apstiprināšanas šā gada sākumā investīciju ieplūšana tajos ir palielinājusies ar katru nākamo mēnesi. Janvārī vidējā dienas neto plūsma bija 98 miljoni ASV dolāru, februārī 287 miljoni ASV dolāru un martā jau 231 miljons ASV dolāru. Pie tam martā reģistrētas divas dienas ar rekordaugstiem ieguldījumu rezultātiem – 12. martā tika ieguldīts vairāk nekā 1 miljards ASV dolāru, bet 13. martā vairāk nekā 680 miljoni ASV dolāru. Līdz ar to kopējās investīcijas spot Bitcoin ETF pārsniedza 12 miljardus ASV dolāru.

Visveiksmīgākie fondi Bitcoin piesaistē ir BlackRock IBIT un Fidelity FBTC, kas uzkrājuši BTC attiecīgi 13 miljardu un 7 miljardu ASV dolāru apmērā. Abiem līderiem ar visai lielu atrāvienu seko Ark Invest ARKB un Bitwise BITB, kas piesaistīja BTC attiecīgi 2,3 miljardu ASV dolāru un 1,6 miljardu ASV dolāru apmērā. Savukārt citos jaunajos ETF fondos ieplūda noguldījumi no 60 miljoniem līdz vairāk nekā 450 miljoniem ASV dolāru apmērā.

Vienīgais fonds, kas turpina piedzīvot investīciju aizplūšanu, ir Grayscale's GBTC.Martā Bitcoin arī pārspēja savu iepriekšējo visu laiku augstāko cenas līmeni pie 69 000 ASV dolāru un mēneša vidū tirgojās par vairāk nekā 73 000 ASV dolāru. Kopš tā laika tirgus cena konsolidējusies zem 70 000 ASV dolāru.

Jau pavisam drīz, aprīlī gaidāma nākamā Bitcoin ieguves samazināšana uz pusi, un būs ļoti interesanti novērot, kā attīstīsies investīciju plūsma ETF fondos un kā uz to tālāk reaģēs Bitcoin cena.

NFT tirgū kāpums par 14,6 %

Martā NFT tirgus piedzīvoja kāpumu, kopējam NFT pārdošanas apjomam sasniedzot 1,41 miljardu ASV dolāru, kas ir par 14,6 % vairāk nekā februārī. Runājot par NFT pārdošanas apjomiem vadošajās ķēdēs, Bitcoin martā bija līderpozīcijās, NFT tirdzniecības apjomiem sasniedzot 514 miljonus ASV dolāru. Otrajā vietā ierindojās Ethereum ķēde ar 489 miljoniem ASV dolāru, un trešajā vietā sekoja Solana ar 243 miljoniem ASV dolāru.

Bitcoin tīklā populārākās bija Ordinals un NodeMonkes NFT kolekcijas. To pārdošanas apjomi martā attiecīgi pieauga par 170 % un 140 %, padarot tās par vislabāk pārdotajām kolekcijām. Savukārt iepriekš lielu ažiotāžu piedzīvojusī Pandora kolekcija (pirmā NFT kolekcija, kurā izmantots ERC-404 standarts), kas martā piedzīvoja kritumu par 78 %. Sakāpinātu investoru interesi martā piedzīvoja Solana tīkla NFT kolekcija Mad Lads, un mēneša beigās tās kopējais pārdošanas apjoms sasniedza 35 miljonus ASV dolāru, ierindojot to piektajā vietā starp visām kolekcijām.

Mēmu monētu bums: izceļas Solana un BASE

Martā par 14 % pieauga noguldījumi decentralizēto finanšu (DeFi) sektorā. Starp desmit vadošajām ķēdēm martā izcēlās Solana un Base, sasniedzot pieaugumu attiecīgi par 94 % un 143 %. Solana ķēdes decentralizēto biržu (DEX) apjoms martā sasniedza rekordaugstu līmeni — 60 miljardus ASV dolāru, kas ir lielākais mēneša DEX apjoms tīklā. To lielā mērā noteica ap mēmu monētām radītā ažiotāža, jo īpaši izcēlās tādas mēmu monētas kā BOME un SLERF. Līdzīga tendence martā bija novērojama arī BASE platformā, kuras DEX apjoms arī sasniedza rekordaugstu līmeni – 7,82 miljardus ASV dolāru –, ko lielā mērā veicināja tādas populāras mēmu monētas kā DEGEN un TYBG. Mēmu monētu tirdzniecībai piedzīvojot īstu bumu BASE platformā, kripto entuziasti un investori arvien biežāk sāk uzsvērt šī jaunā tīkla izaugsmes potenciālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvijā paplašinās iespējas norēķināties par precēm un pakalpojumiem ar kriptovalūtu

Db.lv, 16.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākās kriptovalūtu biržas Binance kriptovalūtu maksājumu pakalpojuma nodrošinātājs Binance Pay ir vienojies par sadarbību ar digitālo maksājumu kompāniju Trustee Plus par ikdienas mobilo kripto maksājumu nodrošināšanu Latvijā un citās valstīs.

Trustee Plus mobilā lietotne nodrošina darījumus ar 21 populārāko kriptovalūtu. Maksājumu process banku tīklā ir izstrādāts tā, lai tie būtu vienkārši un bez liekiem papildu soļiem. Elektroniskajā makā esošo kriptovalūtu ir viegli saņemt, uzglabāt un konvertēt.

Lietojumprogrammā var izveidot karti un pievienot to mobilo maksājumu pakalpojumiem Apple Pay vai Google Pay, kas ļauj veikt tūlītējus maksājumus, izmantojot viedtālruni terminālī. Kartes dienas maksājumu limits ir 5000 eiro, un tai ir noteikta valūtas konvertācijas maksa 0,5 % apmērā. Binance Pay iekļaušana lietotnē vienkāršo un paātrina finansēšanas procesu.

“Mēs ar prieku paziņojam par jauno partnerību ar Trustee Plus, kas ir kārtējais solis virzībā uz plašāku kriptovalūtu ieviešanu un izmantošanu. Šī sadarbība veicina mūsu misijas iedzīvināšanu – paplašināt finanšu brīvību mūsu lietotājiem ne tikai viņu mītnes zemēs, bet arī visā pasaulē. Kopā esam apņēmības pilni izmantot kriptovalūtu potenciālu, lai veicinātu iekļaujošākas un pilnvērtīgākas finanšu vides veidošanos,” sacīja Binance pārstāve Latvijā Polina Brotjē.

Komentāri

Pievienot komentāru