Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomiski pamatotas politikas nebija ne krīzes risinājumos, ne pašlaik, un tādas nav arī ažiotāžā ap izrāvienu, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Rīgas Stradiņa universitāte ir laidusi klajā rakstu krājumu Ekonomiskā krīze Latvijā: veiksmes stāsta pēcgarša, kas ir jau otrais pēckrīzes ekonomiskās situācijas analīzei veltītais RSU rakstu krājums (pirmais 2011. gadā bija Mūsdienu finanšu un ekonomiskā krīze Eiropā un Latvijā: izeju meklējot). RSU Reģionālās ekonomikas un biznesa katedras profesore Inna Dovlatbekova ir viena no krājuma līdzautorēm. Viņas kabinetā ir ierāmēta absolventu dāvana – plakāts ar četru ekonomikas teorijas pīlāru ‒ Ādama Smita, Kārļa Marksa, Džona Meinarda Keinsa un Miltona Frīdmana – ģīmetnēm, atstājot piekto vietu vakantu.

Fragments no intervijas.

Patīkami, ka ar ekonomiku nodarbojas cilvēki ar humora izjūtu.

Nevaru iedomāties dzīvi bez humora.

Tas ir cerīgi. Viņš gan nebija ekonomists, tomēr Tomasa Kārlaila raksturojums, ka ekonomika ir drūmā zinātne, manuprāt, no tās neatlaižas.

Es cenšos izvairīties no cilvēkiem, kam nav humora izjūtas. Man ir grūti komunicēt ar cilvēkiem, kuriem tās nav. Man šķiet, ka cilvēki ar humora izjūtu arī ir saistošāki, jo viņi spēj uz vienām un tām pašām lietām paskatīties no vairākām pusēm, un līdz ar to tas notiek arī ticamāk.

Visu rakstu Krīze ir izniekota iespējams izlasīt otrdienas, 14.jūnija laikrakstā Dienas Bizness, 6.-7.lpp.!

Komentāri

Pievienot komentāru