Jaunākais izdevums

Starptautiskais investīciju holdings Social Discovery Ventures (SDVentures) atklājis savu biroju ēku Doma laukumā, informē kompānijas pārstāvji.

SDVentures investē uzņēmumos, kuri izstrādā tiešsaistes pakalpojumus komunikāciju sfērā un projektus social discovery jomās. Holdinga pakalpojumu portfelī ir vairāk nekā 50 projekti, starp kuriem ir mūzikas aplikācija Shazam, vertikālie sociālie tīkli (StreetLife), ceļabiedru meklēšanas vietne (TripTogether), iepazīšanās vietne (Dating.com) kolektīvās tiešsaistes spēles un apmācību aplikācijas (LinguaLeo).

Baltijas tirgus, tai skaitā Latvijas tirgus, ir saistošs holdinga kompānijām galvenokārt pateicoties labajām partnerattiecībām ar bankām un procesēšanas uzņēmumiem. SDVentures pārstāvniecība Rīgā nodarbosies ar finanšu vadību jau eksistējošiem, kā arī vēl izstrādē esošiem uzņēmuma projektiem, sadarbojoties ar tādiem partneriem kā Swedbank, Rietumu Banka, Pasta Banka, BIB.

«No SDVentures skatupunkta, Rīga ir saistoša arī kā riska projektu avots, tāpēc šajā gadā holdings atbalstīja konferenci Silicon Valley Comes to the Baltics 2015. Ceram, ka Baltijas valstīs atradīsim daudz interesantu iniciatīvu, kuras varēs izvērst gan Eiropas, gan arī Āzijas tirgos. Vienu šādu projektu mēs jau atbalstām – tas ir iepazīšanās serviss Sumtu,» - stāsta SDVentures līdzdibinātājs Dmitrijs Volkovs.

Ofisa arhitekts, kuru iedvesmojusi Doma baznīca, par pamatu ņēmis gotisko stilu, pielāgojot to mūsdienu videi

SDVentures darbība ir koncentrēta Amerikas un Āzijas tirgos, lielākie SDVentures biroji atrodas Ņujorkā un Hongkongā, bet SDVentures pārstāvniecības atrodas Minskā (Baltkrievija), Rīgā (Latvija) un Maskavā (Krievija).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

FOTO: birojs Rīgas sirdī ar «ērģeļu sienu» un šūpuļkrēsliem

Lelde Petrāne, Natālija Poriete, 25.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv viesojās SDVentures birojā Vecrīgā. SDVentures ir starptautisks investīciju holdings, kas apvieno tehnoloģiju kompānijas un programmatūras izstrādātājus.

No citām IT kompānijām SDVentures vēlas atšķirties ar savu korporatīvo filozofiju: Māksla tehnoloģijās: kur māksla sastop tehnoloģijas (Art in Technology: When art & technology collide). Šī filozofija izpaužas gan Rīgas biroja dizaina koncepcijā, gan uzņēmuma birojos citās valstīs. Iekārtojot birojus, kompānija savus darbiniekus aicina novērtēt laikmetīgo mākslu, kā arī nodot šo filozofiju partneriem un klientiem.

SDVentures pārstāvniecība Rīgā atrodas pilsētas vēsturiskajā centrā – Doma laukumā. Ēka, kurā atrodas birojs, celta pirms vairāk nekā gadsimta, 1900. gadā, un lepojas ar īpaši sarežģītu telpu plānojumu – katrā stāvā atradās pa izcilnim un nelīdzenumam. «Pētot apslēpto arhitektūras mantojumu, atbrīvojām sienas no apmetuma un, jāatzīst, nebijām vīlušies. Visi atsegtie logi, durvis un citi ēkas arhitektūras elementi organiski iekļaujas biroja dizainā. Mēs centāmies radīt iespaidu, ka šāds iekārtojums te jau ir bijis, tikai piedzīvojis nelielas pārmaiņas atbilstoši laikmeta vēsmām,» stāsta uzņēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atklāta norisinājās mūsdienu tehnoloģiju mākslas pop-up izstāde SuperConduction, informē izstādes organizatori.

Izstādi organizē starptautiskais holdings SDVentures.

«Izstāde SuperConduction pauž supravadītspējas ideju... jauno komunikāciju pasaulē. Tā ir metafora tehnoloģijām, kuras pārkāpj komunikāciju robežas un apvieno cilvēkus. Un, protams, tehnoloģiju un mākslas saskarsmes idejai, kas, pateicoties tehnoloģijām, paver ceļu sociālajiem atklājumiem un komunikācijai. Šīs idejas ir social discovery ventures kooperatīvās kultūras kodols,» - viedokli pauž SDVentures līdzdibinātājs Dmitrijs Volkovs.

«Superconduction – supravadītspēja – kļūst par metaforu mūsdienu ekonomiskajiem un sociālajiem procesiem. Šīs jaunās realitātes atspoguļo science art jeb zinātnes mākslu, kur mākslinieki kā supravadītāji strādā līdzās zinātniekiem, piedalās pētījumos un pat nāk klajā ar zinātniskajiem atklājumiem,» viņš skaidro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Investors: Latvijā ir laba darba likumdošana un atbildīgi darbinieki

LETA, 05.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2015.gadā Krievijas uzņēmējs Dmitrijs Volkovs ēkā Doma laukumā atvēra vienu no starptautiskā investīciju holdinga Social Discovery Ventures (SD Ventures) birojiem. Volkovs, kurš ir šī holdinga līdzdibinātājs, stāsta, kāpēc viņš izvēlējies tieši Rīgu.

Pēc viņa teiktā, Rīgai ir daudz plusu. «Šeit runā krievu valodā, un tas ir pluss mūsu darbiniekiem Maskavā un Minskā. Otrs pluss ir ģeogrāfiskais tuvums - apmēram stundu ilgs lidojums no Maskavas un Minskas un pusstundas brauciens no lidostas. Trešais - Latvijā ir lieliski dabas ziņā, līdz Jūrmalai ir ļoti tuvu. Rīga ir mājīga, ļoti maza, ar bagātu vēsturi. Turklāt šeit ir daudz kvalificētu speciālistu ar salīdzinoši mazām prasībām attiecībā uz algu. Šeit ir nosacīti neliels darba tirgus un ne pati sliktākā darba likumdošana,» savos iespaidos dalās uzņēmējs.

Turklāt apstākļu ziņā Rīga ir salīdzināma ar Maskavu, kur saistībā ar krīzi algas ir kritušās dolāru ekvivalentā. «Taču atbilstoši likumdošanai Krievijā ir mazāk atbildīgo darbinieku. Latvijā tomēr darbinieki atbild par visu, kas ir izdarīts vai nav izdarīts, bet Krievijā ir tāda sociālistiska sistēma,» saka Volkovs.

Komentāri

Pievienot komentāru