Dzīvesstils

Itāļu filmas Nemirstīgais filmēšana Latvijā izmaksājusi miljonu eiro

Žanete Hāka, 26.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies četru nedēļu ilgais filmas «Nemirstīgais» uzņemšanas periods Rīgā, Latvijā, kura laikā filmēšanas izmaksas sasniedza aptuveni miljonu eiro, informēja filmas pārstāvji.

«Nemirstīgais» ir kriminālseriāla «Gomorra» veidotāja Marko D'Amores (Marco D'Amore) režisēta filma ar viņu pašu galvenajā lomā.

Filmu producē kompānijas «Cattleya» ("ITV Studios» partnerkompānija) un «Vision Distribution» sadarbībā ar «Beta Film». Filmas partneris Latvijā ir studija Baltic Pine Films. Filmas idejas un scenārija autori ir Leonardo Fazoli, Madalēna Ravali, Marko D'Amore un Frančesko Gjačo.

«Nemirstīgais» saskaņota ar TV kompānija SKY veidoto oriģinālo seriālu «Gomorra».

Sākotnējā ideja, kas arī īstenota šajā filmā, bija veidot pāreju starp divām seriāla «Gomorra» sezonām, pavēstot tā varoņa Siro Di Marcio dzīvesstāstu. Viņa dzīve un kriminālā karjera sākās ar zemestrīci, kas pavēra iespējas jauna tipa noziedzībai.

Četru nedēļu ilgajā filmas uzņemšanas periodā Rīgā pilnus filmēšanas servisa pakalpojumus sniedza kompānija «Baltic Pine Films». Latvijā filmēšanas izmaksas sasniedza vairāk nekā vienu miljonu eiro, tajā skaitā, viesnīcas un dzīvokļu izmaksas, filmēšanas grupas, aktieru un masu skatu dalībnieku honorāri, tehnikas, mākslinieciskā noformējuma izmaksas, transporta, ēdināšanas, teritoriju užkopšanas, filmēšanas vietas, pašvaldības dienestu izmaksas, apdrošināšana un citi izdevumi, informēja filmas pārstāvji.

«Šīs investīcijas sagādāja kārtējo iespēju vietējiem profesionāļiem parādīt, ka Latvija ir konkurētspējīgs spēlētājs Eiropas kino jomā. Šī filma ir strauja un dinamiska, tajā ir neskaitāmas ainas, kurās pielietoti komplicēti specefekti, kas šādā apjomā Latvijā līdz šim vēl nav pieredzēti,» komentē «Baltic Pine Films» producents Sergejs Serpuhovs.

Filmā piedalās latviešu aktieri Gatis Gāga, Kaspars Kārkliņš, Dārta Danēviča un operdziedātāja Sonora Vaice, kā arī Krievijas kinozvaigzne Aleksejs Guskovs.

Filmēšana notika ne vien Rīgas ielās, bet arī pašvaldības un valsts pārziņā esošās vietās un ēkās, privātmājās, industriālos objektos, tostarp ostā un lidostā, augstceltņu kompleksā «Z-Towers», viesnīcā «Gallery Park Hotel» un dažādos parkos.

Vietējo filmēšanas grupas dalībnieku skaits ik dienas bija ap 65 cilvēkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru