Citas ziņas

Izsolītas Ventspils govis

Vēsma Lēvalde, 05.11.2012

Jaunākais izdevums

Ventspils Govju parādes izsolē izdevies pārdot 18 no 19 izsolei nodotajām govīm.

Izsolē savāktā naudas summa atbilstoši Govju parādes starptautiskajai koncepcijai tiks ziedota labdarībai - bērnu nama Selga audzēkņiem tiks ierīkots rotaļu laukums, norāda Ventspils dome.

Uz Govju parādes Ventspils 2012 eksponātu izsoli bija ieradies arī CowParade Ltd viceprezidents Rons Fokss, kurš informēja, ka Govju parādes mērķis ir vienot cilvēkus visā pasaulē, kā arī uzteica Ventspili, kas ir starp tādām pilsētām kā Riodežaneiro, kurā Govju parāde ir notikusi jau otro reizi.

Informācija par pircējiem un izsoles gala cenām netiek sniegta.

Db.lv rakstīja, ka šā gada 3.novembrī notika Ventspils govju parādes eksponātu izsole. Sākotnējā vienas gotiņas izsoles cena bija 540 lati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 3.novembrī notiks Ventspils govju parādes eksponātu izsole. Sākotnējā vienas gotiņas izsoles cena ir 540 lati.

Atbilstoši Govju parādes starptautiskajai koncepcijai izsolē savāktā naudas summa tiks ziedota labdarībai, informē Ventspils dome. Par 2012. gada Ventspils Govju parādes noslēguma izsolē iegūto naudas summu plānots ierīkot rotaļu laukumu bērnunama Selga audzēkņiem.

Izsolei, kas notiks š.g. 3. novembrī Ventspils Jaunrades nama 2.stāva zālē, tiks nodotas 19 gotiņas: Sencis (autors - Ivars Drulle); Tirkīzs (autors - Aleksejs Naumovs un Ventspils Augstskola); Ķēniņgovs (autors - Andris Vītoliņš); Saimnieka levitācija virs Kurzemes Zilās govs saulgriežu naktī (autors - Aigars Bikše); Āriešu viedgovs (autors - Miķelis Fišers); Kārtībai ir jābūt! (autors - Ginters Krumholcs); Latvijas Zelta govs (autors -Leonards Laganovskis); Barības ķēde (autors – Andris Prigičevs); Ventspils Zāļu govs (autors - mākslinieku kopa SERDE); Zelta Saules un Sudraba Mēness govs (autore - Helēna Heinrihsones); Vienos vārtos ( autori - Aivars Žukovskis un Futbola klubs Ventspils); Piena ceļš (autori - Mārīte Guščika un M.Čehova Rīgas Krievu teātris); Glāze piena (autors - Kaspars Zariņš); Atmosfēriskā strūklakas govs (autore - Merike Estna (Igaunija)); Ventspils stencils (autori - Mārīte Kluša un Ventspils Jaunrades nama tēlotāja mākslas studijas audzēkņi); Mūžzaļā govs (autors - Robertas Antinis (Lietuva)); Sievišķīgā govs (autore - Elita Patmalniece); Akmeņu govs (autore – Vija Zariņa); Pie spoguļa (autors - Jānis Mitrēvics).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspils ventus uzteic starptautiskā reklāmas festivālā

, 01.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils ventu kampaņa ieguvusi sudraba godalgu starptautiskajā Kijevas reklāmas festivālā.

Ventu kampaņa startēja PR kampaņu kategorijā, kurā kopumā bija pieteikti un savā starpā konkurēja 68 projekti, informē Ventspils dome. 13. starptautiskais Kijevas reklāmas festivāls norisinājās Odesā no 23. līdz 26. maijam un ir prestižākais reklāmas jomas pasākums uz austrumiem no Baltijas, apgalvots paziņojumā. Tajā tika iesniegti 1700 darbi 11 kategorijās no 14 valstīm. Festivāla darbus izvērtēja deviņas neatkarīgas starptautiskas žūrijas, kurās darbojās mārketinga jomas profesionāļi no Rietumeiropas valstīm, Baltijas valstīm, Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas. Festivālā dominēja produktu un sociālās kampaņas, un Ventspils pilsētas kampaņa bija vienīgā no festivālā iesniegtajiem darbiem, kas popularizēja pilsētu kā zīmolu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Govju parāde Ventspilī

Lelde Petrāne, 02.07.2012

Modes māksliniece Elita Patmalniece pie savas apgleznotās govs "Govju parādes" atklāšanas pasākumā Ventspilī.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā mākslas un mecenātisma projekta Govju parāde Ventspils 2012 gotiņas 30.jūnijā varēja apskatīt Ostas ielas promenādē, bet jau vakarpusē tās tika pārvestas uz vietām, kur «ganīsies» visu vasaru.

Raibaļas izvietotas skvēros, parkos un ielās, bet Govju parādes noslēgumā ikvienam interesentam būs iespēja tās iegādāties izsolē, kurā iegūtā nauda tiks ziedota labdarībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Puķu gotiņa atklāj Ventspils tūrisma sezonu

Vēsma Lēvalde, 14.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar ziedu skulptūras Gotiņa atklāšanu Ventspilī dots starts 2012. gada tūrisma sezonai, kuras centrālais notikums būs mākslas un mecenātisma pasākums Govju parāde Ventspils 2012.

Četrus metrus augstajā un septiņus metrus garajā ziedu skulptūrā ir iestādīti vairāk nekā 10 tūkstoši augu. Govju parādes laikā Ventspils pilsētas ielās, parkos un skvēros būs apskatāmas 24 apgleznotas stikla šķiedras gotiņas. Tūrisma informācijas centrs šovasar piedāvās spēli Ceļo ar ventiem. Tajā varēs piedalīties līdz pat vasaras tūrisma sezonas noslēgumam un pelnīt Ventspils naudu – ventus. Dalībniekam Tūrisma informācijas centrā jāsaņem akcijas karte un jādodas izmantot pakalpojumus kādā no 49 ventu pieņemšanas vietām, kur tiks izsniegtas uzlīmes. Sakrājot 5 uzlīmes var saņemt 500 ventus, 10 uzlīmes - 1000 ventus, bet 15 uzlīmes – 1500 ventus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilgstošā sausuma dēļ, trūkstot lopbarībai, jau tiek likvidēti mājlopi, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada lauksaimnieki. Kuldīgas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa informēja, ka Kuldīgas novada pašvaldība rosina Ministru kabinetam izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā.

Smagākā situācija izveidojusies lopkopjiem. Saimniecības likvidē lopus, jo nespēj tos pabarot. Ganības ir izdegušas, tāpēc lopiem nav, ko ēst. Zemnieki lopus baro ar pagājušā gadā novākto sienu. Tas rada bažas par to, ar ko baros lopus šajā ziemā.

Bioloģiskā saimniecība Rozbeķi no Kabiles pagasta pārdos aptuveni 40 gaļas lopus, lai pabarotu piena govis. Saimniecība ir 300 hektārus liela, un tajā tiek audzēti aptuveni 150 lopi, tai skaitā 50 piena govis. "Audzējam kviešus, miežus, auzas, griķus. No izaudzētā barojam lopus, citus gadus ražu pat pārdodam, taču, tā kā šogad mums ir stipri mazāka raža, nesanāks pat pabarot savus lopus," pastāstīja saimnieks Māris Lankovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divas piena ražošanas saimniecības Latvijā šogad pārsniegušas 12 tūkstošu kg vidējo atzīmi.

Par to liecina Lauksaimniecības datu centra (LDC) apkopotā informācija par 2011/2012. pārraudzības gadu, kas beidzās 30. septembrī. Vidēji 12,5 tūkstošus kg piena no govs izslaukti z/s Ceriņi Rūjienas novadā, bet 12 tūkstoši – z/s Kalna Dambrāni Viesītes novadā. Vēl sešas saimniecības spējušas pārsniegt 11 tūkstošu kg robežu – z/s Pilslejas Kokneses novadā, z/s Sporas Naukšēnu novadā, z/s Kalndunduri Krimuldas novadā, z/s Jāņlejas Ventspils novadā, z/s Dzintari un z/s Zilūži Kocēnu novadā.

Saskaņā ar LDC datiem, vidējais piena izslaukums valstī aizvadītajā piena pārraudzības gadā pieaudzis par 361 kg, sasniedzot 6489 kg. Savukārt ganāmpulku skaits gada laikā samazinājies par 361 un uz šā gada 30. septembri pārraudzībā esošo ganāmpulku skaits bija 5233. Jāatgādina, ka pirms pieciem gadiem ganāmpulku skaits bija teju divas reizes lielāks, nekā šobrīd. Kopumā valstī ir 164 096 govis, no tām pārraudzībā atrodas ap 75 %.

Komentāri

Pievienot komentāru