Citas ziņas

Izstādē Tech Industry 2022 piedalīsies 16 Ukrainas uzņēmumi

Db.lv, 13.05.2022

Jaunākais izdevums

Metālapstrādes un mašīnbūves izstādē "Tech Industry 2022", kas norisināsies no 19.maija līdz 21.maijam Ķīpsalā, piedalīsies 16 Ukrainas uzņēmumi, informē izstādes organizatori.

Vienotā Ukrainas nacionālajā stendā būs sastopami mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas un jauno tehnoloģiju uzņēmumi no Ukrainas, tostarp metāla lāzergriešanas iekārtu ražotājs "Aramis Laser Systems", metāla pretkorozijas aizsardzības jomas uzņēmums "Escal", dzelzs lējumu ražotājs "Metalit" un smago kravas automašīnu, piekabju, lauksaimniecības un speciālās tehnikas ražotājs "VARZ".

Izstādē būs arī uzņēmums "Dniprodzerzhynsk Steel Plant", kas specializējas autobūves lējumu ražošanā, un lauksaimniecības tehnikas ražotājs "Egritech", kas sniedz inženiertehniskos pakalpojumus.

Tāpat izstādē piedalīsies uzņēmums "Dniprovagonmash", kas ražo kravas vagonus dzelzceļiem un dažādām projektēšanas, ražošanas nozarēm. Būs arī uzņēmums "Triada Welding", kas specializējas inženiertehnisko pakalpojumu sniegšanā un tehnoloģiju izstrādē, metāla iekārtu ražotājs "Variant AgroBuild", kā arī krāsas, lakas un pārklājumu ražotājs "Leader Group International".

Izstādes apmeklētāji varēs iepazīties arī ar elektrisko iekārtu ražotāju un eksportētāju "Beontop", kapacitatīvo iekārtu ražotāju "Orion Groups" un hidraulisko iekārtu un komponentu ražotāju "Hydrosila", kā arī uzņēmumu "TERA", kas piedāvā mitruma un temperatūras sensorus, vadības un mērīšanas ierīces un citus automatizācijas instrumentus.

Ukrainas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko norāda, ka Ukrainas produkcijas eksports kara darbības apstākļos, ko izraisījusi Krievijas agresija, ir būtisks faktors valsts ekonomikas atjaunošanā, un uzņēmumu dalība izstādē palīdzēs paplašināt eksportu un stiprinās Ukrainas un Latvijas tirdzniecību un ekonomisko sadarbību.

Trīs dienas izstādē varēs satikt arī Ukrainas Darba devēju federācijas (FEU) pārstāvi. FEU pārstāv aptuveni 8500 Ukrainas uzņēmumu, kas kopā nodarbina vairāk nekā piecus miljonus cilvēku un rada aptuveni 70% no visa valsts IKP.

Vienlaikus izstādē "Tech Industry 2022" piedalīsies vairāk nekā 250 uzņēmumu no vairāk nekā 17 valstīm. Izstādē būs apskatāms arī Latvijas nacionālais kopstends un Inovāciju stends, kurā uzņēmēji rādīs jaunāko veikumu šajā nozarē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Kritizē CFLA nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas

Db.lv, 20.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu eksportspējīgo nozaru kompetences centru un vairāk nekā 100 uzņēmumu un organizāciju pārstāvji nosūtījuši atklātu vēstuli premjeram un ministriem par Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas.

Parakstītāji uzskata, ka inovāciju un digitālās transformācijas finansējums ir izšķiroši svarīgs ekonomikas izaugsmei un sabiedrības labklājībai, un tam ir nepieciešama pušu savstarpēja uzticēšanās. Uzņēmēji zaudē uzticību ES fondu atbalsta programmām, ja CFLA tās administrē atbilstoši pašreizējās vadības stilam un uzstādījumiem: "Mēs kā nodokļu maksātāji no CFLA sagaidām komandu, kas par prioritāti izvirza principu “konsultē vispirms”, ievieš risku pārvaldības sistēmu un izmanto ES noteikumus kā ietvaru programmu veidošanai un ieviešanai, neapdraudot Latvijas tēlu un ekonomisko attīstību".

Šīs vēstules parakstītāji aicina mainīt CFLA un Finanšu ministrijas atbildīgās amatpersonas, jo CFLA ar pašreizējo vadību nespēj efektīvi īstenot inovāciju un digitālās transformācijas atbalsta programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru