Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras (AHK) organizētā Vācijas-Latvijas Uzņēmējdarbības balva, kas šogad tiks pasniegta labākajam jaunuzņēmumam, uzvarētāja noteikšanā var iesaistīties jebkurš, piedaloties interneta balsošanā AHK mājaslapā, informē AHK.

Uz vienu no prestižākajiem apbalvojumiem Latvijas ekonomikā šajā gadā varēja pretendēt jaunuzņēmumi. Pēc rūpīgas atlases, izvērtējot atbilstību vairākiem kritērijiem, starptautiska žūrija izvēlējās piecus finālistus.

Alinair zaļo tehnoloģiju uzņēmums, kas attīsta un ražo antimikrobiālās piedevas krāsām un apdares materiāliem pēc bezatkritumu un resursus taupošas tehnoloģijas. Tās kalpo par aizstājēju toksiskajām ķimikālijām un smagajiem metāliem, kā arī paildzina krāsas noturību un ilgmūžību.

Casprint piedāvā risinājumus kaulu lūzumu ārstēšanai atbilstoši 21. gadsimtam, izmantojot 3D tehnoloģijas. Jau kopš uzņēmuma dibināšanas 2016. gadā, pastāv intensīva sadarbība ar progresīvākajiem traumatoloģijas speciālistiem un veselības aprūpes institūcijām, lai izstrādātu un uzlabotu risinājumus dažādiem kaulu lūzumu veidiem.

Cenos ir inženiermodelēšanas platforma, kurā apvienoti dažādi atvērtā koda rīki, ir digitāls risinājums inženieriem jaunu produktu izstrādei un to virtuālai testēšanai. Datorsimulācijas priekšrocības ir gan laika, gan izmaksu ietaupījums uzņēmumiemm, kā arī iespēja mazajiem ražotājiem izmantot mūsdienīgu, digitālu pieeju jaunu industriālo iekārtu un alternatīvu tehnoloģisko risinājumu izstrādē.

Mintos - globāla savstarpējo aizdevumu platforma, kas privātiem investoriem nodrošina ērtu un pārredzamu iespēju investēt aizdevumos, kurus izsniedz dažādi alternatīvās kreditēšanas uzņēmumi visā pasaulē. Investoriem ir iespējas ieguldīt līdzekļus dažādās valūtās, kreditēšanas uzņēmumiem – izmantot Mintos platformas piedāvātās priekšrocības. Mintos ir strauji augošs uzņēmums, kurš sadarbojas jau ar 86 000 investoriem 70 pasaules valstīs.

Squad Robotics palīdz tīrīšanas tehnikas ražotājiem pārveidot jau eksistējošas manuāli vadāmas mašīnas par autonomām, kā arī dod iespēju dažāda tipa robotiem sadarboties savā starpā. Tādejādi ražotāji iegūst pilnīgi automatizētas sistēmas, kas ietver rentablu lokalizāciju, neatkarīgu kartēšanu, šķēršļu atklāšanu, maršruta plānošanu un drošības noteikumus.

Finālistiem būs iespēja sevi prezentēt Vācijas-Baltijas Uzņēmējdarbības balvas pasniegšanas ceremonijā, kas notiks šī gada 28. novembrī telpā radošo ieceru realizēšanai «Sūkņu stacija». Pēc prezentācijām uzvarētājs tiks noskaidrots, ņemot vērā interneta balsojumu, žūrijas vērtējumu un ceremonijas dalībnieku balsojumu.

Šī gada balvas patrons ir Vācijas vēstnieks Latvijā Rolfs Šute.

Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras Uzņēmējdarbības balva ik gadu tiek piešķirta novatoriskiem uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tiek apbalvoti vietējie uzņēmumi, kas ir izrādījuši īpašu iniciatīvu inovatīvu produktu attīstības un/vai eksporta jomā un kuriem ir saikne ar Vāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru