Foto

Japānas uzņēmēji interesējas par Latvijā izstrādātām tehnoloģijām

Gunta Kursiša, 21.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas informācijas tehnoloģiju Demonstrēšanas centrā (Rīgas IT) Demo centru apmeklēja Japānas finanšu, IT un loģistikas nozares uzņēmēji, kas iepazinās ar Latvijā izstrādātiem risinājumiem un kompetencēm.

Japānas uzņēmēji iepazinās ar Tilde valodu tehnoloģiju risinājumiem, Lattelecom Technology mobilo muzeju risinājumu, Exigen Services mobilo risinājumu, izmēģināja DPA biometrijas fiziskās piekļuves kontroles sistēmu, Real Sound Lab skaņas kvalitātes uzlabošanas sistēmu un uzzināja vairāk par Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) projektiem un rezultātiem, kā arī uzņēmuma SAF Tehnika risinājumiem. Šobrīd IT Demo centrā savu risinājumu demo versiju vai prezentāciju veidā piedāvā vairāk nekā 15 uzņēmumi, Db.lv stāstīja Rīgas IT Demo centra pārstāve Zane Leite.

Patlaban vēl nav zināms, vai kāds no šiem uzņēmējiem plāno iegādāties un izmantot savam biznesam kādu no Latvijā izstrādātajām tehnoloģijām.

Rīgas IT Demo centrs ir Latvijas IT Klastera projekts, kas tika atklāts 2012. gada 4. jūlijā.

Centra uzdevums ir demonstrēt Latvijas sasniegumus IT nozarē un palīdzēt Latvijas IT nozares uzņēmumiem dibināt jaunus biznesa kontaktus un veicināt to produktu un risinājumu eksportu.

Līdzīgi IT demo centri patlaban jau ir arī Tallinā un Tartu. Šādi IT demo centri galvenokārt paredzēti ārvalstu delegācijām, kas tajos var aplūkot valsts uzņēmumu sasniegumus dažādu risinājumu izstrādē.

Komentāri

Pievienot komentāru