Investējot vairāk nekā 400 000 eiro, Viesītē atklāta jauna Fišera alus darītava – ģimenes veidots uzņēmums, kas apvieno vietējo ražošanu, viesmīlības centru un ambiciozu redzējumu par Latvijas un Eiropas tirgu iekarošanu.
Šobrīd alus darītava ražo 30 tonnas mēnesī, savukārt pilnā ražošanas jaudā – līdz 40 tonnām mēnesī – plānots darboties tuvāko 2–3 mēnešu laikā.
Projekts tapis ar mērķi kļūt ne tikai par kvalitatīva alus ražotāju, bet arī par daudzfunkcionālu apmeklējuma vietu – vienā ēkā izveidota arī kafejnīca un neliela viesnīca.
“Šis nav stāsts par senām tradīcijām, bet gan par mūsdienīgu uzņēmējdarbību un pārliecību, ka laba ideja, kvalitatīvs produkts un reģionāla piederība var veidot konkurētspējīgu zīmolu,” uzsver darītavas dibinātājs Lauris Fišers. “Mēs ieguldām ilgtermiņā – gan kvalitātē, gan attīstībā. Un Viesīte ir īstā vieta, kur to darīt.”
Fišera alus klāstā šobrīd ir trīs šķirnes: Fišers Gaišais Lager, Fišers Oriģinālais un Fišers Tumšais, kas brūvēts pēc īpašas receptes. Tuvākajā laikā plānots papildināt sortimentu ar IPA tipa alu, kas atbildīs pieaugošajam pieprasījumam gan Latvijā, gan ārvalstīs.
Šobrīd aktīvi notiek darbs pie produkta pieejamības lielākajos Latvijas tirdzniecības tīklos, slēdzot piegādes līgumus ar mazumtirdzniecības partneriem. Nopietni tiek skatīts arī eksporta virziens.
“Esam uzsākuši sarunas ar potenciālajiem partneriem Eiropā. Mūsu mērķis ir tuvākajā laikā nonākt plauktos ārpus Latvijas,” saka Fišers. Sākotnējais produkcijas sadalījums iecerēts 70% vietējam un 30% ārvalstu tirgum, taču uzņēmums mērķē uz eksporta pārsvaru nākotnē – attiecību 40:60 par labu ārvalstīm.