Jaunākais izdevums

Latvijas farmācijas uzņēmums AS “Kalceks”, paplašinot savu klātbūtni vienā no lielākajiem Eiropas tirgiem – Vācijā, ir noslēdzis ilgtermiņa produktu izplatīšanas līgumu ar pieredzējušo Austrijā bāzēto Vācijas uzņēmumu “EVER Pharma”, informē “Kalceks” valdes loceklis Kaspars Kuprevičs.

Sadarbības līgums ar “EVER Pharma” paredz piecu kardioloģijas, centrālās nervu sistēmas, onkoloģijas atbalsta aprūpes terapeitisko grupu produktu izplatīšanu Vācijā, tā faktiski dubultojot šajā valstī aktīvi tirgoto “Kalceks” produktu skaitu.

“Slimnīcu produktu segments, kurā darbojamies gan mēs, gan arī “EVER Pharma”, pēdējos gados ļoti strauji aug visā Eiropā. Vācijas tirgū esam pārstāvēti kopš 2019. gada, un šis, mūsuprāt, ir ļoti piemērots brīdis savu pozīciju nostiprināšanai un piedāvātā produktu klāsta paplašināšanai. Tādēļ esam gandarīti, ka turpmāk varēsim sadarboties ar pieredzējušu partneri, kas ir slimnīcu segmenta līderis ar izcilu reputāciju. Mēs redzam lielisku sinerģiju starp mūsu Vācijas portfeli un “EVER Pharma” produktiem,” skaidro “Kalceks” valdes loceklis Kaspars Kuprevičs.

Padziļināta eksporta tirgu apgūšana un intensīvs darbs pie jaunu produktu ieviešanas ir “Kalceks” attīstības stratēģijas stūrakmeņi, ar ko pēdējos gados ir sasniegti labi darbības rezultāti un būtiski kāpināts uzņēmuma apgrozījums, uzsver K. Kuprevičs.

Noslēgtais līgums ar “EVER Pharma” ļauj strādāt pie vēl vairāku Latvijas uzņēmuma ražoto medikamentu komercializācijas, un tādējādi tie īsākā laikā var nonākt līdz patērētājiem – veselības aprūpes iestādēm. Patlaban Vācijā ir reģistrēti 16 “Kalceks” produkti, un līdz šā gada beigām plānots reģistrēt vēl astoņus jaunus medikamentus.

“Stratēģiskā sadarbība starp “Kalceks” un “EVER Pharma” Vācijā paplašinās mūsu portfeli ar Eiropā ražotiem produktiem, tādējādi vēl vairāk nostiprinot mūsu klātbūtni slimnīcu sektorā,” skaidro Norberts Hitenbergers, “EVER Pharma” Eiropas komerciālo darbību vadītājs. Vairākums farmaceitu, kuri iepriekš sastapās ar dažādām piegādes problēmām, augstu novērtē turpmāku produktu piegādi slimnīcām no Eiropas.

2021. gadā strauju kāpumu piedzīvojušie speciālie medikamenti slimnīcu segmentam veido būtisku “Kalceks” produktu portfeļa daļu. Visvairāk pieprasītie medikamenti pērn bija miorelaksanti un anestēzijas līdzekļi. Turklāt uzņēmuma produktu klāsts 2021. gadā tika papildināts ar septiņiem jauniem patentbrīviem medikamentiem. Izstrādē patlaban ir 42 jauni medikamenti. Pērn tika iesākta arī deviņu patentbrīvo medikamentu reģistrācijas procedūra Eiropas Savienības valstīs, to vidū arī četri slimnīcu segmentam paredzēti sterilie antibiotiskie produkti.

“Kalceks” ražotie medikamenti tiek eksportēti uz 77 pasaules valstīm. Pamata produktu noieta tirgi ir Rietumeiropas valstis – Spānija, Beļģija, Lielbritānija, Francija un Nīderlande, kā arī Izraēla Tuvo Austrumu reģionā. Kopumā uz Eiropas valstīm patlaban tiek eksportēti aptuveni 60 % no visiem produktiem. “Kalceks” ražotie medikamenti pašlaik ir pieejami ne tikai Eiropā, bet arī Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Āfrikā un Āzijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Farmācijas koncerna Grindeks konsolidētie, provizoriskie finanšu dati liecina, ka 2021. gadu koncerns noslēdzis ar rekordlielu apgrozījumu un peļņu.

Šajā periodā Grindeks koncerna apgrozījums sasniedza 231,1 milj. eiro, kas ir par 44,0 milj. eiro vai 24% vairāk nekā 2020. gadā. 2021. gadā koncerna peļņa bija 41,0 milj. eiro, kas ir par 22,1 milj. eiro vai 2 reizes vairāk nekā 2020. gadā.

2021. gadā lielāko pārdošanas apjomu veidoja medikamenti sirds un asinsvadu, kā arī centrālās nervu sistēmas slimību ārstēšanai. Strauju pārdošanas kāpumu sasniedza arī slimnīcu segmenta medikamenti, ko piedāvā Grindeks meitas uzņēmums Kalceks.

2021. gadā koncerns saražoto produkciju eksportēja uz 103 valstīm par kopējo summu 218,7 milj. eiro.

“2021. gads Grindeks koncernam ir bijis pārmaiņu gads, kas ir parādījis, ka izcila komanda var sasniegt ļoti daudz. Zāļu klāsta paplašināšana, pacientu vajadzību izzināšana, jaunu tirgu apguve, zāļās domāšanas kurss un vēl daudzas nozīmīgas iniciatīvas ir neapturams dzinulis attīstībai. Pagājušā gada laikā es pārliecinājos, ka dažādi izaicinājumi ir pārvarāmi, pateicoties pastāvīgai transfomācijai, kur katrs komandas dalībnieks apzinās savu nozīmīgo lomu kopēju ideju un mērķu sasniegšanā. 231,1 milj. eiro apgrozījums ir vēsturiski augstākais Grindeks sasniegums, un es vēlos pateikt paldies komandai,” komentē Grindeks valdes priekšsēdētājs Dr. chem. Juris Hmeļņickis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

EM atsākusi publicēt sarakstus ar preču eksportētājiem uz Krieviju un Baltkrieviju

Db.lv, 16.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairā nekā 200 Latvijas uzņēmumi 2023.gada decembrī eksportējuši preces uz Krieviju un Baltkrieviju

Pēc vairāku mēnešu pārtraukuma Ekonomikas ministrija (EM) savā mājaslapā nopublicējusi sarakstus ar Latvijā reģistrētajiem uzņēmumiem, kuri 2023.gada decembrī eksportējuši preces no Latvijas uz Krieviju un Baltkrieviju. Sarakstos atrodami tikai preču eksportētāji, bet nav iekļauti, piemēram, importētāji. Tieši saistībā ar importu pēdējo mēnešu laikā plaši izskanējuši arī valsts kapitālsabiedrību vārdi un atbildība, rosinot nacionālā līmenī virzīt Krievijas graudu importa aizliegumu Latvijā.

Attiecīgu likumprojektu graudu importa aizliegumam no Krievijas Saeimā plānots pieņemt februāra laikā. Tikmēr Eiropas Komisijas (EK) preses pārstāvis tirdzniecības un lauksaimniecības jomas jautājumos Olofs Gills (Olof Gill) Dienas Biznesam atturīgi vērtēja Latvijas iniciatīvas noteikti papildu tirdzniecības ierobežojumus lauksaimniecības produktu importam, norādot, ka neviena no ES pieņemtajām sankcijām saistībā ar Krievijas agresijas karu Ukrainā nav vērsta uz lauksaimniecības un pārtikas preču tirdzniecības ierobežošanu. Turklāt par sankcijām dalībvalstis lemjot kopīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru