Foto

Kosmiskā zonde Zinoo-1 veiksmīgi iekarojusi kosmosu

Gunta Kursiša, 15.10.2012

Jaunākais izdevums

Veiksmīgi realizēta pirmā Latvijas kosmiskās zondes Zinoo-1 palaišana, tai pārsniedzot iepriekš paredzēto 31 kilometra augstumu, informē Cēsu zinātnes centra Z(in)oo pārstāvji.

Zinoo-1 tika palaista aizvadītās piektdienas plkst. 14.30, un tika vērota ar Zinoo teleskopu Celestron CPC 800 GPS. Aptuveni 30 minūtes pirms paredzētās zones balona pārsprāgšanas zondes novērošana tika pārtraukta, jo novērojumu zonu klāja mākoņi, informē centra pārstāvji. Tomēr desmit minūtes pirms balona pārsprāgšanas zonde tika atkal pamanīta, tika uzstādīts teleskops. Balons sprāga vienu stundu un septiņas minūtes pēc palaišanas, un tā atliekas pēc pārsprāgšanas aizlidoja 200 metru rādiusā.

Zondes atrašana noritēja sarežģītāk nekā iepriekš plānots – zondes signāls tika uztverts vēlāk pēc balona pārsprāgšanas, nekā tika paredzēts iepriekš, tomēr tas tika saņemts plkst. 16.39 un plkst 17.52 zonde tika atrasta ziemāju laukā trīs kilometrus no apdzīvotas vietas Birži.

Jau rakstīts, ka zondē tika iemotnēta īpaša videokamera un GPS sekotājs, kas spēj izturēt līdz mīnus 50 grādu aukstumu. No zondes iegūtais videomateriāls un uz zemes uzfilmētais materiāls vēlāk tiks izmantoti dokumentālās filmas sagatavošanai. Kā norāda zinātņu centra pārstāvji, zonde nepieciešamos attēlus un videomateriālu ir veiksmīgi uzņēmusi.

Kopumā video tika fiksēta zondes pacelšanās, balona pārsprāgšana un nosēšanās, lai arī sākotnēji tika konstatēts tas, ka zonde filmējusi tikai pirmās 20 minūtes. «Tā bija kā negaidīta dāvana! Bijām jau samierinājušies, ka misija izdevusies tikai daļēji. Kad vēlā nakts stundā atradām iztrūkstošos failus, gavilējām kā mazi bērni,» stāsta misijas vadītājs un zinātnes centra Z(in)oo vadītājs Pauls Irbins.

Nākamajās trīs nedēļās tiks apkopots safilmētais materiāls un izveidota video īsfilma. Šobrīd apskatei ir pieejami uzņemtie fotoattēli.

Kā iepriekš ziņots, idejas aizsākums meklējams vēlmē veicināt jauniešu zinātkāri par kosmosa nozari kā tādu, un šis ir pirmais solis no apjomīgās programmas. Nākamā gada vasarā tiks organizēta pirmā kosmonautikas nometne bērniem Cēsīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas iedzīvotājus aicina uz pirmo kosmosa ideju talku

Gunta Kursiša, 12.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visi Latvijas kosmosa entuziasti tiek aicināti uz pirmo Latvijas kosmosa ideju talku, kuras mērķis ir atrast jaunas un ambiciozas idejas kosmosa nozares attīstībai un popularizēšanai Latvijā.

Uz kosmosa talku aicina zinātnes centrs Z(in)oo un Rīgas Tehniskā universitāte (RTU).

Pasākumā būs iespēja tikties ar Latvijas pirmāskosmiskās zondes Zinoo-1 komandu. Tāpat pasākuma dalībnieki varēs piedāvāt savas idejas kosmiskās misijas Zinoo-2 realizēšanā. Pasākuma laikā Zinoo-2 misijai varēs pieteikt savu palīdzību un līdzdalību.

Jau rakstīts, ka oktobra pirmajā pusē veiksmīgi tika realizēta pirmā Latvijas kosmiskās zondes Zinoo-1 palaišana. Lidojuma laikā Zinoo-1 uzfilmēja videomateriālu, kā arī uzņēma vairākus fotoattēlus, ko var aplūkot šeit. Kosmosa ideju talkas dalībniekiem būs iespēja dalīties ar savām idejām par kosmosa nozares popularizēšanu un attīstību Latvijā. Ideju talkas sākumā plānotas īsas prezentācijas, kuras turpinās kopējas diskusijas – vērtīgākajām idejām kopīgi tiks meklēti iespējamie realizēšanas ceļi un resursi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 15. marta "Zinātkāres centri ZINOO" ir bijuši slēgti, bet nākamnedēļ Cēsīs un jūlijā Rīgā tiek plānots atsākt darbību, biznesa portālam db.lv pastāstīja "ZINOO" vadītājs Pauls Irbins.

Viņš sacīja, ka vīrusa radītā krīze trāpījusi "pļaujas laikā", jo pavasarī bija plānotas nodarbības sadarbībā ar Latvijas skolām. Tā kā tās nevarēja notikt, radās problēmas nosegt fiksētās izmaksas, kas saistītas ar centru uzturēšanu, un darbinieku skaits bijis jāsamazina no desmit līdz diviem cilvēkiem.

Darbību šā gada vasarā atsāks divi "Zinātkāres centri ZINOO" - Cēsīs, Poruka ielā un Rīgā, tirdzniecības centā "Galleria Riga", pārējos centrus - Liepājā un Daugavpilī - pārņēmušas pašvaldības. Plānots, ka Rīgas "Zinātkāres centrs ZINOO" atsāks strādāt nedēļu nogalēs. Ja vien nebūs otrā Covid-19 viļņa, septembrī atkal plānots atsākt nodarbības skolās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: Kā deserts skolas ikdienā

Ilze Šķietniece, speciāli DB, 13.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sarežģītas lietas bērniem māca vienkārši un aizraujoši.

Prieks bērnu acīs bija viens no dzinuļiem, kas Elīnai Laubertei un Madarai Šustei lika izveidot biedrību STEM izglītības vēstniecība. Tā nodarbojas ar skolēnu izglītošanu četrās disciplīnās: zinātnē, tehnoloģijās, inženierzinātnēs un matemātikā. Viņas satikās 2016. gadā, darbojoties Zinātkāres centrā Zinoo Liepājā.

Prieks būt kopā ar bērniem

Doma par savu biedrību Madarai un Elīnai brieda jau ilgāku laiku. Taču, kad Zinoo nonāca Liepājas Izglītības pārvaldes pārziņā un nebija īstas skaidrības par nākotni, viņas nosprieda, ka ir īstais laiks pamest algotu darbu, lai sāktu ko savu. «Laika gaitā mēs jau bijām iemīlējušas šo procesu – būt kopā ar bērniem, redzēt vienkāršo, radošo veidu, kā lietas darīt, redzēt, ka viņiem sanāk, ka tas viņus aizrauj un iedvesmo,» stāsta Elīna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas otrajā lielākajā pilsētā Daugavpilī, kādreizējā pilsētas kinoteātra ēkā kopš 2015.gada 1.jūlija darbojas zinātkāres centrs Zinoo Daugavpils.

Apmeklētāju skaits kopš atklāšanas katru gadu pieaug - pērn Zinoo centru apmeklējuši 11 593 apmeklētāji (2016.gadā 11 022; 2015.gadā 8012).

Arī šeit tāpat kā citos zinātkāres centros izveidotas dažādas interaktīvas ekspozīcijas, ļaujot apmeklētājiem izmēģināt dažādas tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus: gravitāciju, berzi, skaņu, līdzsvaru utt.

Salīdzinājumā ar citiem zinātkāres centriem, Zinoo Daugavpils apmeklējums ir nedaudz zemāks nekā Rīgā, bet aptuveni līdzīgs vai pat lielāks nekā Cēsīs, stāsta Zinoo Daugavpils vadītāja Kristīna Valaine. Pieaug arī izbraukuma pasākumu, kā arī centrā rīkoto ballīšu pieprasījums. Centra darbinieki rīko arī izbraukuma nodarbības skolās, kā arī skolēnu grupas aicina pie sevis uz atklātajām nodarbībām par dažādām tēmām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rekonstruētajā zonā modes un izklaides centrā Rīga Plaza atklāta Zinoo centra aktivitātes telpa, kas darbosies līdz septembrim, informē Rīga Plaza.

Aktivitātes telpā bez maksas var izmēģināt dažādas aktivitātes: pabraukt ar greizo skrejriteni, uzbūvēt tiltu, izgatavot un izmēģināt, kā lido lidmašīna un raķetes, uzspēlēt florbolu un iedarbināt gaisa lielgabalu.

«Šajā mēnesī esam priecīgi par jaunās iepirkšanās zonas atklāšanu, ko ar lepnumu atrādām saviem klientiem - tajā radītas 40 jaunas tirdzniecības vietas un šobrīd mājvietu atradusi arī «Zinoo» aktivitātes telpa. Jaunās zonas dizains ir plašāks un pārskatāmāks, tajā ir pārtikas tirdziņš, atvērtā plānojuma kulinārijas, konditorejas un kafejnīcas, kā arī daudz jaunu veikalu,» norāda Rīga Plaza mārketinga vadītāja Urzula Spickus.

Tev varētu interesēt arī:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kosmosa izziņas centra izveide Cēsīs varētu izmaksāt 6 līdz 7 miljonus eiro

LETA, 15.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cēsu Kosmosa izziņas centra izveide Cīrulīšu ielā 63 varētu izmaksās 6 līdz 7 miljonus eiro, aģentūrai LETA pieļāva Cēsu novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Laine Madelāne.

Projekta izmaksas segs gan no pašvaldības līdzekļiem, gan piesaistot struktūrfondu finansējumu. Pašlaik valsts tehniskā projekta izstrādei piešķīrusi 35 000 eiro.

Šobrīd Cēsu novada pašvaldība izsludinājusi Cēsu Kosmosa izziņas centra metu konkursu, un pretendentu pieteikumi tiks gaidīti līdz 16.oktobrim.

Kosmosa izziņas centrs plānots kā kaut kas līdzīgs Ahhaa zinātnes centram Tartu, Igaunijā, taču, kā vēsta nosaukums, tas tiks veltīts kosmosa tematikai un dabas zinātnes tur tiks apskatītas caur kosmosa prizmu. Plānots, ka centrs varētu konkurēt Skandināvijas līmenī, piesaistot apmeklētājus ne tikai no Latvijas un tās kaimiņvalstīm, bet arī no turienes, apgalvoja Madelāne.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvāko dienu laikā notiks pirmās Latvijas kosmiskās zondes ZINOO-1 palaišana, kura pacelsies 30 kilometru augstumā un kuras uzdevums videomateriālā būs «iemūžināt Latviju no kosmiskiem augstumiem».

Zondē būs iemontēta īpaša videokamera un GPS sekotājs, kas spēj izturēt līdz mīnus 50 grādu aukstumu. No zondes iegūtais videomateriāls un uz zemes uzfilmētais materiāls vēlāk tiks izmantoti dokumentālās filmas sagatavošanai. Paredzēts ka zonde aptuveni vienas stundas laikā sasniegs 30 km augstumu - šādā augstumā atmosfēras spiediens veido tikai 1,4% no uz Zemes ierastā, tādējādi to var uzskatīt par bezgaisa telpu. 30 kilometrus virs zemes lidmašīnas vairs nespēj pacelties.

Pie ZINOO-1 tiks piestiprināts termometrs, lai pēc zondes atgūšanas, varētu redzēt temperatūras izmaiņas dažādos atmosfēras slāņos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zinātkāres centra ZINOO komanda līdz Latvijas simtgadei iecerējusi nosūtīt kosmosā raķeti, sasniedzot vismaz 100km augstumu. Lai to realizētu, 22.novembrī tika veiksmīgi izmēģināts Latvijā radīts raķešu diznējs, kas spētu kosmosā nogādāt maza izmēra raķeti.

«Ar šo projektu mēs vēlamies iedvesmot Latvijas jauniešus nākamajā simtgadē realizēt drosmīgas un ambicozas idejas. Vēlamies pierādīt gan sev, gan citiem pasaulē, ka spējam realizēt tehniski sarežģītus projektus,» skaidro idejas autors un zinātkāres centru ZINOO veidotājs Pauls Irbins.

Raķete LVL-1 tika palaista no Cēsu lidlauka 22.novembrī pl.15:50. Tā sasniedza gandrīz 200m augstumu 3 sekundēs, sasniedzot maksimālo ātrumu 50 m/s. Pēc maksimālā augstuma sasniegšanas nostrādāja izpletņa palaišanas mehānisms un raķete droši nosēdās 100m attālumā no palaišanas vietas. Kopumā tika izmēģināti 4 dažādi raķešdzinēji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novembra sākumā Igaunijā, Tartu notikušājā kosmosa hakatonā «Garage48 SpaceTech» Latvijas komanda izcīnija pirmo vietu, kad 48 stundu laikā tika radīts stratosfēras balona komplekts ar nosaukumu «iDO Baloon», informē komandas pārstāvis Jānis Ķirpītis.

Izstrādātais stratosfēras balona komplekts ir paredzēts skolām, ģimenēm un zinātnes muzejiem. Tas ir «DIY - do it yourself» jeb dari pats komplekts, kas sniegs iespēju jebkuram cilvēkam salikt un palaist debesīs balonu, un ar tā zondē esošās elektronikas palīdzību veikt nelielus izzinošus eksperimentus.

Ar šo ideju Latvijas komanda risina sabiedrības pieaugošo interesi par kosmosu un vēlmi pašiem kaut ko izdarīt, piemēram, palaist debesīs balonus un kosmiskās zondes.

Pēc uzvaras igauņu ekspertu komanda palīdzēs latviešiem sagatavaties Eiropas Kosmosa Aģentūras Bizesa Inkubācijas Centra akselerācijas programmai. Idejas autors un ZINOO vadītājs Pauls Irbins uzsver, ka «Igaunija ir ļoti labs piemērs kā maza valsts var veicināt pasaules līmeņa kosmosa tehnoloģiju attīstību.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Projektā Pirmie Latvijas 100 km kosmosā šodien palaista izmēģinājuma raķete

Lelde Petrāne, 20.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai apliecinātu Latvijas potenciālu kosmosa izpētē, kā arī veicinātu jaunās paaudzes interesi par inženierzinātnēm, Zinātkāres centrs ZINOO un Latvijas Mobilais Telefons (LMT) uzsākuši projektu Pirmie Latvijas 100 km kosmosā. Tā ietvaros 20. aprīlī Cēsu lidlaukā tika palaista izmēģinājuma raķete, lai uz valsts simtgadi pirmo reizi Latvijas vēsturē varētu palaist raķeti jau 100 km kosmosā. Latvija tad būtu viena no 19 valstīm, kas spējušas to izdarīt.

Projektā Pirmie Latvijas 100 km kosmosā darbs pie raķetes izstrādes norisinās jau kopš 2016. gada, bet pirmās raķetes prototips izmēģināts pērnā gada nogalē. Raķete, kura startu piedzīvoja 20. aprīlī, ir otrais izmēģinājuma lidaparāts, kas spēj attīstīt ātrumu līdz pat 200 m/s un sasniegt 2 km augstumu. Lai sasniegtu maksimālo lidojuma augstumu, raķetes svars ir tikai 300 grami un tā ir aprīkota ar 4 g vieglu video kameru, kā arī borta datoru, kas sver 9 gramus. Šodien tika pārbaudīti topošās Latvijas pirmās kosmosa raķetes telemetrijas datu raidītāji, augstuma mērīšanas sistēma, izpletņa atšaušanas sistēma, kā arī video tiešraides raidītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Draugiem Group uzņēmums piedāvā jauna veida dāvanu kartes

Laura Mazbērziņa, 29.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Draugiem Group uzņēmums Gift Card pirms divām nedēļām Latvijas tirgū sācis īstenot jaunu dāvanu karšu konceptu. Uzņēmums darbojas kā dāvanu karšu izplatītājs, kas Rimi veikalu ķēdē piedāvā iegādāties sadarbības partneru dāvanu kartes.

Artis Rozentāls, SIA Gift Card (SIA Gift Card, zīmols GiftCard) līdzdibinātājs, biznesa portālam db.lv stāsta par GiftCard konceptu un plāniem Latvijas tirgū.

GiftCard ideja aizgūta ASV pirms diviem gadiem, taču ieviešanas process nav bijis viegls un ātrs. Mutiskās vienošanās gan ar Rimi, gan ar citiem sadarbības partneriem prasījušas neilgu laiku, taču tehniskā puse - ilgāku.

ASV šis koncepts ir populārs - tiek pārdotas, piemēram, restorānu, apģērba un elektronikas veikalu, SPA, ātrā ēdinātāja McDonald's dāvanu kartes.

«Redzējām ar kolēģiem, kā viss notiek ASV, sākām pētīt viņu biznesu,» stāsta A. Rozentāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Izveidota Latvijas Kosmosa Industrijas Asociācija

Monta Glumane, 12.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar kosmosa industriju saistīti uzņēmumi izveidojuši asociāciju, lai veicinātu kosmosa industrijas un eksporta attīstību Latvijā. Tuvākie darbības mērķi saistīti ar kosmosa jomas popularizēšanu un politiskā atbalsta stiprināšanu nozarei.

Pieci ar kosmosa industriju cieši saistīti Latvijas uzņēmumi nodibinājuši Latvijas Kosmosa Industrijas Asociāciju. Tās mērķi ir sekmēt Latvijas Kosmosa industrijas uzņēmumu attīstību, veicināt sadarbības saiknes Latvijas kosmosa industrijas uzņēmumu starpā un veicināt Latvijas sekmīgu iekļaušanu Eiropas Kosmosa Aģentūras (EKA) pilntiesīgo dalībvalstu sastāvā.

Asociācijas dibinātāji ir A/S «RD ALFA Mikroelektronikas Departaments», nodibinājums «VIDES RISINĀJUMU INSTITŪTS», SIA «BALTIC SCIENTIFIC INSTRUMENTS», SIA «EVENTECH», biedrība «LATVIJAS ZINĀTNES CENTRU APVIENĪBA» un SIA «HELIOCENTRIC TECHNOLOGIES LATVIA».

Par LAIK prezidentu ievēlēts Pauls Irbins, kosmosa entuziasts, zinātkāres centru «ZINOO» un misijas «Pirmie Latvijas 100km kosmosā» vadītājs. Savukārt, par valdes priekšsēdētāju apstiprināts A/S «RD ALFA mikroelektronikas departaments» attīstības nodaļas vadītājs Ļevs Lapkis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Piknikā Brīvdabas muzejā atzīmēta ASV Neatkarības diena

Zane Atlāce - Bistere, 03.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā sestdien, 30.jūnijā notika ASV Neatkarības 242. Gadadienas svinības, informē pasākuma rīkotāji - Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL).

Svētku pikniku bagātināja Amerikas tradīcijas, ēdieni, mūzika un aktivitātes. Pasākuma viesus klātienē sveica ATPL prezidents Arnis Kākulis, ASV vēstnieces Latvijā vietnieks Pols Polītiss (Paul Poletes).

Pasākuma viesi baudīja plašu ēdienu un dzērienu klāstu, ieskaitot tradicionālos amerikāņu un latviešu ēdienus un dzērienus: burgerus, hotdogus, sidru un alu. Bērniem bija sarūpētas dažādas aktivitātes, piemēram, zinātkāres centra Zinoo šovs, piepūšamās atrakcijas un sejas apgleznošana. Viesus priecēja arī antīkie amerikāņu auto.

Pasākuma ietvaros notika arī labdarības loterija, kurā savāktie 1000 eiro tiks nodoti Bērnu Mobilā veselības aprūpes centra, Latvijas Audžuģimeņu biedrības un SOS Bērnu ciematu Latvijā rīcībā, lai atbalstītu Latvijas bērnus un jauniešus, kas palikuši bez vecāku aprūpes, kā arī lai nodrošinātu Latvijas bērniem medicīnas aprūpes pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Bite Latvija vadītāju Kasparu Bulu

Lelde Petrāne, 21.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild mobilo sakaru operatora Bite Latvija vadītājs Kaspars Buls.

- Trīs svarīgākie fakti par Jūsu pārstāvēto uzņēmumu.

Pirmkārt, cilvēcīga komunikācija ir mūsu biznesa stūrakmens, mūsu filozofija. Tādēļ laiku pa laikam mēdzam klientiem sūtīt ar roku rakstītas kartītes, nu un tad, ka ārā 21.gadsimts. Tā ir personīgāk.

Otrkārt, esam ļoti mērķtiecīgi – ja ko nolemjam un apsolām, tad to arī darām. Piemēram, mēs esam solījuši klientiem, ka mērķtiecīgi attīstīsim 5G tīklu. Zinu, daudzi teiks – ko jūs runājat par 5G, ja 4G nav vēl visur. Un taisnība ir, tāpēc neatkarīgi no 5G, lielākā daļa mūsu resursu šobrīd tiek virzīta jaudīga, ātra 4G un 4G++ tīkla attīstībai. Nevis, lai kartē atzīmētu, ka mums šādi tīkli ir, bet, lai šie tīkli tiešām ir tādi, kādus mēs tos paši gribētu ikdienā – stabili, jaudīgi, droši! Tas ir tas, ar ko mēs mostamies un ar ko ejam gulēt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Katram sava Latvija un formula tās apceļošanai

Linda Zalāne, 04.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katram ir sava Latvija. Viens gūst enerģiju, esot tuvāk dabai, cits – iepazīstot mūsu valstī esošās baznīcas, pilis, mazo pilsētu arhitektūru.

Svarīgākā ir vēlme izzināt un meklēt līdz šim neiepazīto. DB uzrunāja vairākus uzņēmējus, un katram no tiem bija sava formula Latvijas apceļošanai.

Jūras vilināti

Finalmente piedzīvojumu vadītāja Baiba Ābelniece ir pārliecināta, ka Latvijas dabas lielā vērtība ir jūras krasts. Šogad izveidots maršruts Jūrtaka, kas palīdz plānot pārgājienu gar visu Latvijas piekrasti. Jūrtakas mājaslapā var iepazīties ar ieteikumiem un uzzināt, kur labāk iet gar pašu jūras krastu un kur plānot maršrutu pa kāpām, šajās vietās arī izveidota marķēta distance (norādes uz kokiem). Interesanti, ka, vidēji dienā veicot 15–20 km, visu Latvijas jūras piekrasti var noiet 30 dienās. Jūras vilināta tikusi arī reputācijas vadības kompānijas Lejiņa un Šleiers vadītāja Dagnija Lejiņa, kura Latviju apceļo, dodoties pārgājienos, visbiežāk – gar jūru, tos mēro gan viena, gan kopā ar draugiem.

Komentāri

Pievienot komentāru