Ražošana

Lai nelikvidētu ražotni, Milda KM kaļ jaunus investīciju plānus

Zane Atlāce - Bistere, 02.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa ziņu portālā Db.lv rīcībā nonākusi informācija, ka dārzeņu konservu, pamatēdienu un piedevu ražotājs Milda KM pārtraucis ražošanu. Par to mudina domāt arī novērojumi, ka šī ražotāja produkcija veikalos vairs nav pieejama.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA GGV Invest. Tā preses pārstāvis Mārcis Krastiņš Db.lv informēja, ka, lai uzņēmums Milda KM spētu augt un tālāk attīstīties ir nepieciešamas jaunas investīcijas uzņēmuma ražošanas līdzekļos.

«Uzņēmuma īpašniekiem pašlaik ir izstrādāts skaidrs tālāko investīciju plāns un notiek sarunu process ar vairākiem potenciālajiem stratēģiskajiem investoriem, kuri apliecinājuši vēlmi uzņēmumā ieguldīt līdzekļus un attīstīt to nākamā līmenī. Ja iepriekš Milda KM, galvenokārt, uzmanību koncentrēja uz vietējo - Latvijas tirgu, tad turpmāk uzņēmums fokusēsies uz eksporta tirgiem. Ceram tuvākajā laikā publiski ziņot par uzņēmuma tālākajiem attīstības plāniem un stratēģisko virzību,» skaidro M.Krastiņš.

Uz konkrētu jautājumu, vai ražotnes darbība pašlaik ir apturēta un kas notiek ar uzņēmuma darbiniekiem, M.Krastiņš neatbildēja.

Db.lv jau vēstīja, ka SIA Milda KM valdes priekšsēdētājs Vilnis Vorobjovs nesen atkāpies no amata - 17.jūlijā šīs izmaiņas ierakstītas komercreģistrā, liecina «Lursoft» Klientu portfeļa informācija.

V. Vorobjovs uzņēmuma valdē darbojās kopš 2015.gada maija, bet kopš 2015.gada septembra viņš bija SIA Milda KM valdes priekšsēdētājs.

Tā kā amatu atstājušais valdes priekšsēdētājs bija vienīgais pārtikas ražotāja valdes loceklis, šobrīd uzņēmumam nav reģistrēta neviena amatpersona.

SIA Milda KM dibināta 1995.gadā. Uzņēmums ražoja un tirgoja dārzeņu konservus, pamatēdienu un piedevas ar zīmoliem «Milda», «GardiGan» un «Maija un Paija». Tā pamatkapitāls ir 2 322 000 eiro, un uzņēmums pastarpināti caur kompāniju SIA GGV Invest pieder vairākām privātpersonām - pa 31,77% tā kapitāldaļu pieder Gintam Čakānam, Jizhaku Rubanenko un Viesturam Kuļikovskim katram, bet atlikušie 4,69% pieder Gundaram Kuļikovskim.

2017.gadā SIA Milda KM apgrozījums bija 2,383 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma zaudējumi bija 172 tūkstoši eiro. Tas nodarbināja 46 darbiniekus. Tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā veidoja 256 tūkstošus eiro. Uz šī gada 7.jūliju uzņēmumam bija izveidojies nodokļu parāds 136 tūkstošu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru