Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Luminor Bank" piešķīrusi 3,2 miljonu eiro aizdevumu iesalnīcas SIA "Latmalt" investīciju projektam iesala ražošanas procesa uzlabošanai, informējbankas pārstāvji.

Kopumā uzņēmums plāno projektā investēt četrus miljonus eiro.

"Latmalt" valdes priekšsēdētājs Gundars Ruža skaidro, ka, īstenojot attiecīgo investīciju projektu, "Latmalt" vēlas ražošanas procesu padarīt efektīvāku, lai augstāka pieprasījuma brīžos uzņēmums spētu nodrošināt lielākus ražošanas apmērus un varētu būt konkurētspējīgāks piedāvātās cenas ziņā.

Kompānijā arī informē, ka investīciju projekta mērķis ir dubultot ražošanas jaudas.

Tāpat uzņēmums plāno realizēt iniciatīvas, kas samazinās saimnieciskās darbības ietekmi uz vidi un uzlabos energoefektivitāti, piemēram, tiks uzstādīti saules paneļi, saražojot elektroenerģiju, kas segs aptuveni ceturto daļu no uzņēmuma patēriņa, kā arī tiks pilnveidota notekūdeņu sistēma.

Investīciju projektam ir piesaistīts arī Lauku atbalsta dienesta finansējums.

Ruža atzīmē, ka uzņēmums ražo dažāda veida iesalus, kas ir pamatizejviela alus un bezalkoholisko iesala dzērienu ražošanā, kā arī tiek izmantots miltu, maizes un konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Uzņēmuma ražošanas iekārtu jauda sniedz iespēju ražot iesalu kā nelielās, tā arī lielās partijās.

Tāpat viņš min, ka ražošanā tiek izmantoti Latvijā audzēti graudi. Blakusprodukti, kas veidojas iesala ražošanas laikā, tiek realizēti un pārstrādāti lopbarībā vai izmantoti apkurē, biogāzes ražošanā.

Kopējā iesalnīcas jauda ir apmēram 3300 tonnu iesala gadā.

Finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 21.augusta līdz 2021.gada 30.jūnijam, "Latmalt" strādāja ar 1,69 miljonu eiro apgrozījumu un guva 43 973 eiro peļņu.

"Latmalt" iesalnīca Jelgavas novada Staļģenē darbību sāka 2014.gadā, bet uzņēmums ir reģistrēts 2020.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 618 400 eiro. "Latmalt" ir lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Latraps" 100% meitasuzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru