Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmuma SIA "PreferRent" tehnikas nomas un koplietošanas digitālās platformas lietotāju jeb nomnieku skaits pārsniedzis 8000, liecina uzņēmuma apkopotie dati.

Baltijas valstīs "PreferRent" platforma aktīvi sāka darboties 2021.gada jūnijā, un šobrīd tajā reģistrējušies vairāk nekā 320 Baltijas būvtehnikas nomas uzņēmumi, kas esot gandrīz 50% no kopējā šādu uzņēmumu skaita. Latvijas un Lietuvas platformai pievienojušies vairāk nekā 50% nomas uzņēmumu, bet Igaunijā - gandrīz 40%.

"PreferRent" platformā tiek iznomāta būvtehnika no dažādiem nomas uzņēmumiem. Uzņēmuma izpilddirektors Mišels Zavadskis skaidro, ka reģistrēšanās platformā nomas uzņēmumiem un nomniekiem neuzliek saistības, un par tās izmantošanu nav jāmaksā. Savukārt darījuma gadījumā, kad iznomātājs veic tehnikas nomu, "PreferRent" iekasē 5%, taču, ja darījums nenotiek, nekas nav jāmaksā.

M. Zavadskis stāsta, ka būvniecības nozarē domāšanas modelis strauji mainās, ko veicināja arī pandēmija, kuras laikā daudzu uzņēmumu pastāvēšana kļuva atkarīga no digitalizācijas. Taču jāņem vērā, ka, laikam ejot uz priekšu, mainās arī būvniecības nozares paaudze, kas, gribi vai negribi, lielā mērā iespaido tirgus tendences.

“Cilvēki, kas pašlaik veido karjeru būvniecības nozarē, ir vecumā ap 35 gadiem vai jaunāki, kuri ar tehnoloģijām ir uz “tu”. Viņi nevēlas manuāli meklēt un apzvanīt vairākus nomas uzņēmumus, salīdzināt cenas, lai pēc tam tērētu vēl papildu laiku to skaņošanai. Arī mēs novērojam, ka jaunāki un mazāki nomas uzņēmumi, kurus nereti pārstāv jaunā paaudze, mūsu platformu pieņem ātrāk, taču daļai krietni pieredzējušu uzņēmumu pret šādu darbības modeli mēdz būt aizspriedumi,” norāda M. Zavadskis.

"PreferRent" piedāvā divu veidu darījumus - viens ir noma starp nomas uzņēmumu un nomnieku, bet otrs ir tehnikas koplietošana starp nomas uzņēmumiem jeb tā saucamā tehnikas pārnomāšana. Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka nomas un koplietošanas darījumu apjoms "PreferRent" platformā mērāms miljonos eiro, savukārt rezervāciju daudzums pārsniedz 25 000.

"PreferRent" reģistrēts 2018.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma pastarpināti pieder Denisam Mironcevam.

"PreferRent" 2021.gadā strādāja ar 13,861 miljona eiro apgrozījumu, kas bija par 77,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga teju 2,5 reizes un bija 150 128 eiro. Dati par pagājušo gadu vēl nav pieejami.

Komentāri

Pievienot komentāru