Atpūta

Latvijas uzņēmēji atzīstas savās kļūdās: Mārtiņš Kalniņš, mobilās lietotnes Monea līdzdibinātājs

Anda Asere, 13.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

13. oktobris ir Kļūdu atzīšanas diena (Day for Failure), kuras mērķis ir izcelt to, ka aiz lieliskiem panākumiem bieži vien slēpjas šādas tādas kļūdas un neveiksmes.

DB aptaujāja Latvijas uzņēmējus, lai noskaidrotu viņu pieredzi. Šīs dienas gaitā publicēsim uzņēmēju pārdomas!

Kļūdas ir neizbēgamas un no tām ir jāmācās

Mārtiņš Kalniņš, mobilās lietotnes Monea līdzdibinātājs:

«Dažkārt smaidu, domājot par to, cik ilgu laiku nereti ieguldām, izstrādājot sarežģītākus produktus un to versijas, lai beigās nonāktu pie vienkāršākas un daudz ērtākas versijas. Proti, veidojot jaunu produktu, tu kļūdies daudzas reizes, bet kļūdas ir dabiskas (neizbēgamas) un no tām ir jāmācās. Parasti kļūdas tiek pieļautas brīdī, kad mēģini apvienot neskaitāmas iespējamās idejas vienā konceptā, tajā pašā laikā labi zinot, ka visas pasaules problēmas nevar atrisināt ar vienu piegājienu.

Arī mūsu pašu pieredzē tieši kļūdas ir palīdzējušas saprast, ka lielākā meistarība ir nesarežģīt lietas. Un par to liecina arī mana ASV iegūtā pieredze, kur sapratu, ka investori bieži vien izvēlas investēt tieši tajos uzņēmējos, kuri jau iepriekš ir kļūdījušies un izdarījuši attiecīgos secinājums, jo uzņēmējs, kurš ir piedzīvojis neveiksmes, ir pieredzējušāks par tiem, kuri nav kļūdījušies – nekļūdās tas, kurš neko nedara. Es uzskatu, ka par kļūdām ir jārunā, īpaši jaunajiem uzņēmumiem un ir lieliski, ja kaut daļēji varam mācīties no citu kļūdām.»

Komentāri

Pievienot komentāru