Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju (LVRA) turpmāk vadīs SIA "Islande Hotel" valdes priekšsēdētājs un līdzšinējais asociācijas valdes loceklis Andris Kalniņš, šajā amatā nomainot Jāni Nagli, informē asociācijā.

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas valdē darbu turpinās AS "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa, viesnīcas "Monika Centrum Hotel" ģenerāldirektors Ruslans Jamčinksis, viesnīcas "Vecgulbenes muiža" saimnieks Ainars Melders un viesnīcas "Pullman Riga Old Town Hotel" valdes loceklis Valdis Vanadziņš.

Savukārt no jauna asociācijas valdē ievēlēts Biznesa augstskolas "Turība" pētnieks Ērikas Lingebērziņš, viesnīcas "Radisson Blu Latvija Conference&SPA Hotel" pārdošanas un mārketinga direktors Jānis Priede, viesnīcas "Hotel Jūrmala Spa" Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītāja Dace Šķēle un "Mogotel Hotel Group" administratīvā direktore Inese Zača.

Valde minētajā sastāvā iecelta uz diviem gadiem.

Tādējādi asociācijas valdē darbu neturpinās Naglis, Zane Bārbale, Inta Tomsone un Raimonds Zommers.

LVRA kopsapulcē izvirzīti arī asociācijas galvenie darbības virzieni 2023.gadam. Tostarp asociācija paredz strādāt pie viesmīlības nozares konsolidācijas, apvienojot un sadarbojoties ar visām nozares biedrībām un asociācijām, kā arī notiks aktīvs darbs pie nozares pašsakārtošanās, tostarp ēnu ekonomikas apkarošanas viesmīlības nozarē, negodprātīgas konkurences likvidēšanas un tamlīdzīgi.

Tāpat šogad paredzēts strādāt pie pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazinātās likmes ieviešanas sabiedriskajai ēdināšanai, lai tas tiktu iekļauts jau 2023.gada nodokļu politikas pakotnē. Plānota arī aktīva sadarbība ar Rīgas domi par tūrisma nodevas izlietojumu, kā arī aktīva sadarbība ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Rīgas domi par tūristu piesaisti Latvijai.

LVRA apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai, lai uzlabotu klientu apkalpošanas kvalitāti, sakārtotu Latvijas viesnīcu tirgu un pārstāvētu Latvijas viesnīcu un restorānu biznesu pasaulē. Asociācija ir asociācijas "Viesnīcas, restorāni un kafejnīcas Eiropā" biedrs.

Komentāri

Pievienot komentāru