Māca sarīkot vienreizējas kāzas 

Arī Latvijā kāzu organizēšanas bizness uzņem apgriezienus, ir pārliecināta Līgavu skolas vadītāja Dagnija Lībane

Anda Asere, 2013. gada 21. maijs plkst. 8:35

Dagnija Lībane

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Par to liecinot gan lielāka līgavu interese par dalību viņas vadītajā skolā, gan arvien pieaugošais specializēto uzņēmumu skaits. 

Līgavu skola pēc būtības ir kursi, seminārs – tajos ir iespējams uzklausīt praktiskus padomus no cilvēkiem, kas ikdienā saskaras ar kāzu rīkošanu. D. Lībane ir atlasījusi jautājumu loku, kas viņai pašai šķiet svarīgākās saistībā ar šo dienu – organizācija, vadīšana, noformējums, ielūgumi, ēšana un fotografēšana.

Lai gan kāzas notiek visu gadu, vairākums tās izvēlas rīkot vasarā. Tie, kas plāno apprecēties gada siltākajā laikā, ziemā to jau ir nolēmuši, tāpēc Līgavu skola notiek vai nu ziemas izskaņā vai agrā pavasarī. Tādējādi kursi notiek reizi gadā, bet D. Lībane ir organizējusi kursus arī divas reizes gadā. «Es to daru pēc sajūtām. Kad ir interese, izsludinu pieteikšanos. Šogad kursi bija veiksmīgi, piedalījās gandrīz 30 meitenes, kas pie minimāla mārketinga ir ļoti labi,» viņa saka. Tāpēc Līgavu skolai ir potenciāls augt un attīstīties – varbūt tā varētu notikt divas vai trīs reizes gadā.

Līgavu skola ir vienas dienas seminārs. Ir bijuši arī divu dienu kursi, kur viena diena veltīta kāzu organizatoriskajai pusei, bet otra orientēta uz līgavu un tajā tiek stāstīts par meikapu, frizūru, kleitām utt. D. Lībane gan ir secinājusi, ka ir grūti piesaistīt klientes divu dienu pasākumam, jo daudzām tam nav laika, turklāt tēmas, kas attiecas uz pašu līgavu, ir ļoti privātas.

Līgavu skolā ir piedalījušās arī sievietes, kas nav ne līgavas, ne vedējmātes, bet apmeklē kursus ar domu, ka vēlētos darboties šajā industrijā. «Es no tā nebaidos, jo kāzu organizatora darbā tu izkop savu stilu, atrodi savu auditoriju. Ir labi, ka arvien vairāk cilvēki vēlas ar to nodarboties un darīt to kvalitatīvi,» saka D. Lībane.

Visu rakstu lasiet laikrakstā Dienas bizness.

Laikraksta abonentiem elektroniskā versija DB arhīvā.

Dalies ar šo rakstu!
Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2012. gada 20. jūlijs plkst. 15:05

Grauzdiņš, kas palicis pāri no Velsas prinča Čārlza brokastīm viņa kāzu ar...

2011. gada 20. jūnijs plkst. 8:50

Kandavas novada zemnieku saimniecība Birznieki ir viens no pievilcīgākajiem tūrisma objektiem novadā...

2011. gada 15. februāris plkst. 12:17

Nākamajā mēnesī tiks izsolīta caurspīgīgā kleita, kas universitātes modes skatē bija mugurā...

2011. gada 14. februāris plkst. 13:45

Komiksu supervaroņiem, piemēram, Betmenam un Zirnekļcilvēkam, uzradies jauns konkurents - Lielbritānijas...

2010. gada 14. jūnijs plkst. 11:42

Tā kā līdz karaliskajām kāzām Zviedrijā atlikusi mazāk nekā nedēļa, bukmeikeri Zviedrijā...

Nepalaid garām

Alus pasaule ir daudz plašāka, nekā varētu iedomāties, stāsta šī dzēriena someljē...

SIA Rešetilovs aizvirzās no krīzes, ko uzņēmums savā 28 gadu pastāvēšanas laikā...

Nepilniem 40 000 mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem var nākties domāt par savu nākotni,...

Šefpavārs Maksims Cekots, atverot restorānu Max Cekot Kitchen Rīgā, Torņkalnā, kurā piedāvā...

Lai gan konkurence elektronikas mūzikas instrumentu ražošanas segmentā ik gadu saasinās, SIA...

No šīs sadaļas
2013. gada 20. maijs plkst. 8:25

20. gadsimts nav mīļu, vecu nieciņu bodīte, bet ir konceptuāls un mērķtiecīgi...

2013. gada 16. maijs plkst. 18:19

Tie, kas izlemj atgriezties no ārzemēm Latvijā, biežāk nekā vietējie uzdrīkstas dibināt...

2013. gada 15. maijs plkst. 8:25

Mārupiešu Ineses un Andra Priekuļu uzņēmums Norden cosmetics pastāv jau gadus desmit,...

2013. gada 14. maijs plkst. 8:25

Telefonu dekoratīvo aizsargplēvju modi ietekmē laikapstākļi – tiklīdz uzspīd pavasara saulīte,...

2013. gada 13. maijs plkst. 8:25

Uztura skolā Vegus māca, kam jābūt veģetārieša šķīvī un izglīto arī ēdināšanas...

2013. gada 08. maijs plkst. 8:35

Latvijā ražo visu, kas dzīvei vajadzīgs – vēlējās pierādīt DBdaba īpašnieces Dace...

2013. gada 07. maijs plkst. 8:05

Pēc SIA Eko vīns iniciatīvas Aizputes muižas velvju pagrabos izveidota vīna darītava,...

2013. gada 02. maijs plkst. 8:00

Patika pašam un arī citiem, tāpēc Māris Bandenieks nolēma sākt savu biznesu,...

2013. gada 30. aprīlis plkst. 8:05

Taste Caps savu mājasdarbu Latvijā ir izpildījis, tagad ir pienācis laiks spert...

2013. gada 29. aprīlis plkst. 8:45

Topošais uzņēmējs Jānis Šilkovs nolēmis sākt etnogrāfiskā tekstila atdzīvināšanu...