Mana pieredze: Ar jaunu produktu trāpa desmitniekā 

Saskata potenciālu jauna veida čipsu ražošanā un sāk uzņēmējdarbību Latgalē – Jersikas pagastā

Anda Asere, 13.9.2016
1/10

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Ideja par čipsu ražošanu radusies pirms 15 gadiem, kad Jersikas čipsu ražotāja SIA Glear valdes loceklis Artis Paegle pārtikas izstādē Viļņā satika savu paziņu, kurš tolaik strādāja kādā beļģu firmā, kas piedāvā dažādas iekārtas.

Jersikas čipsi tiek ražoti pēc atšķirīgas tehnoloģijas, nekā ierasts. Populārākais čipsu ražošanas veids ir sagriezt kartupeļus šķēlītēs, izvārīt eļļā, apstrādāt ar garšvielām un sapakot maisiņos. Otrs variants ir no kartupeļu pārslām pagatavot biezputru, izlīdzināt plānā kārtiņā un izspiest no tā dažādu formu čipsus. «Šis ir trešais veids, kad ņem t.s. mikropaletes, kuru pamatizejviela ir kartupelis, kas sarīvēts putrā, un pēc tam galaprodukts ir izžāvēts kartupelis graudiņu veidā. Šie graudiņi nonāk iekārtā, uzpūšas jeb uzsprāgst, un pēc tam 200 grādu temperatūrā tiek presēti čipsi. Rozīnīte visā šajā lietā ir tā, ka nevajag taukvielas, jo prese ir apstrādāta ar speciālu pārklājumu. Šī tehnoloģija ir jauna visā pasaulē. Pašlaik pārskatāmā reģionā – Baltijā un tuvā Skandināvijā – pēc šīs tehnoloģijas nekur citur neko tamlīdzīgu neražo,» apgalvo Artis. Čipsi ar eļļu tiek apstrādāti vēlāk, lai tiem pieliptu garšvielas. Taču eļļa nav karsēta vai vārīta, uzsver ražotājs.

Čipsi tiek ražoti kopš šā gada jūnija. Artis uzskata, ka pirmajos mēnešos tirgus reakcija ir laba. «Mēs esam trāpījuši desmitniekā,» viņš apgalvo.

Visu rakstu Iekāpj tirgū ar jaunu produktu lasiet 13. septembra laikrakstā Dienas Bizness.

Tevi varētu interesēt

Korejas flagmaņa jaunumam sprāgst baterijas, bet Apple liek vilties konservatīvākiem klientiem...

Pastāv arī citi mehānismi, kā cīnīties ar obligātā iepirkuma komponenti (OIK) lielajiem...

Nespējot konkurēt ar apjomiem un cenu, pārtikas uzņēmumiem jaunos noieta tirgus nākas...

Eksports nav ne viegls, ne ātrs – lai sevi pierādītu, vajadzīgs vismaz...

Gaļas pārstrādes uzņēmums SIA Forevers pašlaik kaļ plānus par jaunas rūpnīcas izveidi,...

Nepalaid garām

Ja valsts eksperts apgalvo, ka šķeldu ceļa uzturēšana izmaksās 10 miljonus nākamo...

Eiropas Savienības prioritātes ir mainījušās. Tuvākajā laikā var sākt mainīties Eiropas ekonomiskie...

Igauņi pirmie pārgāja uz dabasgāzes izmantošanu sabiedriskajā transportā un Tallinā gandrīz...

"Dienas Bizness" sadarbībā ar "Lursoft" ik gadu izdod zīmola izdevumu "TOP 500",...

No šīs sadaļas

Eksports nav ne viegls, ne ātrs – lai sevi pierādītu, vajadzīgs vismaz...

Nupat Rīgā, K. Barona ielā, durvis vērusi jauna kafejnīca, kuras īpašnieks bijušais...

Kanādietis Džefrijs Torps (Geofrey Thorpe) Latvijā dzīvo jau vairākus gadus un māca...

Kafejnīcu, motorolleru tirdzniecību, nomu un servisu vieno ikoniskais itāliešu Vespa modelis...

Zīmola Žaime Sandals radītāja Ilze Žaime amatniecību uztver kā radošu izaicinājumu un...

Nekustamo īpašumu pārvaldes platforma Rention izstrādāta, lai ar mājokļa apsaimniekošanu...

Burtu mācīšanās kārtīm Draugs Alfabēts seko koku atpazīšanas spēle Kokotājs;...

Pārejot no sporta uz uzņēmējdarbības pasauli, līdzi jāņem raksturs, cīņasspars un vēlme...

Finanšu tehnoloģiju uzņēmuma SIA Altero interneta vietnē jebkurš Latvijas iedzīvotājs...

Konkurenti bērnu preču tirgū SIA Tunana nebaida; visvairāk sarūgtinājusi valsts institūciju attieksme...