Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavojoties marihuānas pilnīgai legalizācijai, kanādieši veic lielāko apvienošanās darījumu industrijas vēsturē, trešdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Kanādas medicīniskās marihuānas kompānijas Aurora Canabis un MedReleaf paziņojušas par apvienošanās darījuma līgumu. 3,2 miljardus CAD (2,096 mljrd. EUR) vērtais darījums ir lielākais, kāds vien ir bijis šai industrijā, vērtē Reuters. Tas tiks pilnībā veikts ar Aurora akciju starpniecību bez maksājumiem naudā. Ņemot vērā Aurora tirgus sniegumu (skat. grafiku), tai šis ir ļoti izdevīgs darījums, kas praktiski tiek paveikts ar akciju vērtības pieaugumu pēdējā gada laikā. Jaunajā kompānijā Aurora daļa būs 61%, MedReleaf attiecīgi iegūstot 39%.

Darījums vēl jāapstiprina tirgus regulatoram un, ja tas notiks, šai industrijā izveidosies ļoti spēcīgs spēlētājs ar 570 tūkstošu kilogramu marihuānas ražošanas jaudu gadā. Tirgus izredzes šai un nozares kolēģu kompānijām tiek vērtētas kā ļoti labas, jo marihuānas legalizācija pasaulē iet plašumā.

Kā redzams gan Aurora akciju cenas dinamikā kā industrijas piemērā, gan Toronto biržas Ziemeļamerikas medicīniskās marihuānas indeksā Horizons Marijuana Life Sciences, liels efekts uz šo tirgu ir šā gada sākumā Kalifornijā notikusī marihuānas legalizācija arī atpūtas nolūkiem, kā arī tās gaidāmā legalizācija visa veida lietošanai valsts likumdošanas mērogā Kanādā. Tā gan vilcinās, tomēr paredzami notiks visai drīz.

Kopējā Aurora un MedReleaf jauda segs vairāk nekā divas trešdaļas no Kanādas pašmāju marihuānas tirgus. Tā lielums 2019. gadā tiek lēsts ap 800 tūkstošiem kilogramu. Līdz ar šā tirgus potenciālu apvienošanās starp abām kompānijām paredz darbības sinerģiju un lielāku efektivitāti, samazinot darbības izmaksas un iegūstot lielāku tirgus daļu un ražošanas kapacitāti.

Visu rakstu Marihuāna konsolidējas lasiet trešdienas, 16.maija laikrakstā Dienas Bizness!

Komentāri

Pievienot komentāru