Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad uz konkursa Jaunais vilnis koncertiem ieradīšoties vairāk uzņēmēju nekā iepriekšējos gadus, turklāt Jūrmalā ieradīšoties arī vismaz septiņi Krievijas miljardieri, kuri papildus koncerta apmeklējumam arī apspriedīšot uzņēmējdarbības iespējas Latvijā, šodien raksta laikraksts Diena.

Viņi braukšot ar ģimenēm, lai savienotu patīkamo ar lietderīgo - izbaudītu lielisko laiku, Jūrmalas pludmali un apspriestu uzņēmējdarbības iespējas Latvijā. Ar šādu mērķi uz jauno izpildītāju konkursu Jūrmalā sabraukuši un tuvākajās dienās atbrauks daudz uzņēmēju.

Lielākā daļa konkursa ikgadējo apmeklētāju atzīst, ka uz koncertu dodas ne tikai, lai baudītu muzikālo sniegumu, bet lielākoties tādēļ, lai dibinātu lietišķus kontaktus un pārrunātu biznesa lietas ar jau esošiem sadarbības partneriem.

«Šis konkurss ir lieliska iespēja investīciju piesaistīšanai. Pateicoties tam, par Jūrmalu tagad zina visas postpadomju valstis, Kuveita, Vācija un pat ASV,» norāda Meļņiks, kurš sola tuvākajās dienās ierodamies ietekmīgu uzņēmēju pulku no Krievijas. Viņš gan neatklāj, kuri uzņēmumi tiks pārstāvēti, vien norāda uz nozarēm – tranzīts, zivsaimniecība un enerģētika. Atbraukušie uzņēmēji tikšot vesti arī uz zivrūpniecības uzņēmumu Kaija, lai apsvērtu iespēju eksportēt Latvijas produkciju uz savām mītnes zemēm.

Kā ik katru gadu, Jūrmalā būs arī vietējais miljonārs Jūlijs Krūmiņš, kurš koncertzāles VIP zonā rezervējis pat trīs galdiņus saviem sadarbības partneriem no Krievijas, Šveices un Anglijas. Ar mērķi pārrunāt globālas ekonomikas tendences un, iespējams, dibināt kādu noderīgu biznesa kontaktu Jauno vilni apmeklēs arī uzņēmēja Irēna Pulkinena.

Kā ik katru gadu, arī šoreiz daudz valodu ir par to, vai Jūrmalā ieradīsies krievu miljardieris Romāns Abramovičs. Tiesa, šādas baumas bijušas vienmēr, taču vēl ne reizi tās nav apstiprinājušās.

Komentāri

Pievienot komentāru