Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātos, ka kabeļtelevīzijas operatoriem nebūtu izdevīgi pārvietot TV3 un LNT uz dārgākām maksas programmu paketēm, kopš stājusies spēkā likumdošanas grozījumi, kas TV3 un LNT ļauj pieprasīt maksu no kabeļtelevīzijas operatoriem par retranslēšanas tiesības, MTG ir izveidojis LNT un TV3 cenu pārrēķina metodiku, informē MTG vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš.

Proti, ja TV3 un LNT tiek retranslēti tāpat kā šobrīd – jebkuram kabeļoperatora abonentam, tad maksa par katru kanālu attiecīgi varētu būt 11 un 9 sant. mēnesī. Savukārt, ja kabeļoperators nolems pārlikt TV3 un LNT uz dārgākām programmu paketēm, cenas pieaugums abiem kanāliem būs proporcionāls auditorijas apjoma samazinājumam, skaidro K. Ozoliņš.

Jau vēstīts, ka Saeima trešajā galīgajā lasījumā atbalstījusi likuma grozījumus, kas atcels obligātās retranslācijas principu. Līdz ar to LNT un TV3 varēs prasīt samaksu no kabeļoperatoriem par to veidotās programmas retranslēšanu. Izmaiņas ir spēkā no nākamā gada 31.marta līdz 2014.gadam, kad gaidāmas būtiskas izmaiņas TV jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru