Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Šodien Nacionālā veselības dienesta informācijas sistēmai un e-veselībai noticis uzbrukums.

Šodien plkst.13.14. Nacionālā veselības dienesta informācijas sistēmai un e-veselībai noticis uzbrukums, liecina Veselības ministrijas paziņojums vietnē «Twitter».

Papildināta 4. rindkopa, pievienota 5. rindkopa

Ministrija informē, ka sadarbībā ar uzņēmumu «Lattelecom» un dienestiem tiek darīts viss, lai sistēmas darbību atjaunotu.

Ministrija plkst.16.30 rīko preses brīfingu, kurā informēs par uzbrukumu informācijas sistēmām.

Aģentūra LETA novēroja, ka NVD mājaslapa un mājaslapa «eveseliba.gov.lv» patlaban atjaunojušas darbību.

VM ziņojot par to, ka e-veselības sistēma nedarbojas, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) vietnē «Twitter» paziņoja, ka attiecīgi nav iespējas arī iesniegt e-iesniegumus, lai pieprasītu no VSAA slimības vai maternitātes pabalstus. VSAA nav piekļuves informācijai par e-darbnespējas lapām, tika skaidrots ierakstā.

LETA jau ziņoja, ka otrdien pēcpusdienā bija traucēta e-veselības mājaslapas darbība. Kā novēroja aģentūra LETA, ierakstot interneta pārlūka adreses lauciņā «eveseliba.gov.lv», mājaslapa neatvērās un parādījās paziņojums, ka vietne nav sasniedzama.

Zvanot uz e-veselības atbalsta tālruni iedzīvotājiem, bija dzirdams automātiskajā atbildētājā ierunāts paziņojums: «Informējam, ka e-veselības sistēmā tiek veikti tehniski uzlabojumi, līdz ar to ir iespējami darbības pārtraukumi. Sistēmas darbību plānojam atjaunot tuvāko stundu laikā.»

Tāpat otrdien pēcpusdienā nav sasniedzama Nacionālā veselības dienesta mājaslapa.

LASI ARĪ:

Čakšas padomniece: E-veselība nav uzlauzta, dati nav noplūduši

Politiķe: Notikusi ielaušanās e-veselības sistēmā

Komentāri

Pievienot komentāru