Apdrošināšana

Par bruņotā laupīšanā Lietuvā nozagto auto cietušajiem izmaksāti 33 000 eiro

Dienas Bizness, 14.06.2016

Jaunākais izdevums

Vairāk nekā mēnesi pēc notikušās bruņotās laupīšanas Lietuvā, kad Latvijas pilsoņiem noziedznieki nolaupīja jaunu Volkswagen Passat automašīnu, policijai nav izdevies atrast pavedienu minētajā lietā, informē If Apdrošināšanas pārstāve Daiga Bluķe.

Uzbrukums Latvijas pilsoņiem notika naktī no 3. uz 4.aprīlī Kauņas rajonā Lietuvā. Noziedznieki bloķēja ceļu un nolaupīja Latvijas pilsoņu automašīnu, kas bija ceļā uz Vāciju. Viens no uzbrukumā cietušajiem vīriešiem uzskata, ka šī laupīšana bijusi mērķtiecīgi plānota, jo ieročiem bruņotie vīrieši ar automašīnu Audi Latvijas automašīnai sekoja labu brīdi iepriekš. Arī sadursme dažus kilometrus pirms Kauņas pilsētas robežas brīdī, kad Volkswagen Passat gatavojās uzbraukt uz ātrgaitas šosejas pie atļautā ātruma 110 km/h, tika izraisīta apzināti taranējot Latvijas pilsoņu auto.

Incidents notika ap pulksten 3 naktī, kad Audi ar ievērojami lielāku ātrumu autoceļa Viļņa-Klaipēda 202.kilometrā agresīvi bloķēja ceļu Latvijas automašīnai. No Audi izlēca vairākas personas un, piedraudot ar šaujamieročiem līdzīgiem priekšmetiem, lika abiem Latvijas pilsoņiem izkāpt no auto, izmest mobilos tālruņus un nogulties ar seju pret zemi. Pēc agresīvas vārdu apmaiņas abi automašīnā braukušie Latvijas pilsoņi tika pamesti uz lielceļa bez dokumentiem un mobilajiem tālruņiem.

«If Apdrošināšanas atlīdzību pieredzē nevaram atcerēties gadījumu, kad šādi būtu cietis kāds no mūsu klientiem. Arī publiskajā telpā ne Latvijā, ne Lietuvā būtībā jau kopš deviņdesmitajiem gadiem nav nācies dzirdēt par bruņotai laupīšanai līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem. Par Lietuvā nolaupīto 2015.gada izlaiduma Volkswagen Passat cietušajiem izmaksājām KASKO atlīdzību 33 tūkstošu eiro apmērā, bet diemžēl no emocionāliem pārdzīvojumiem nav pasargāts neviens,» stāsta If Apdrošināšanas Atlīdzību daļas vadītāja Līga Bērziņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mārupē nogalināts advokāts un bijušais tiesnesis Uldis Bērziņš, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Sākotnējā informācija liecina, ka 1972.gadā dzimušais Bērziņš mājās pārsteidzis laupītājus un notikušais, visticamāk, nav saistīts ar advokāta darbību.

Valsts policija (VP) informēja, ka sestdienas vakarā notikusi bruņota laupīšana Mārupē, kādā privātmājā, kā rezultātā viena persona zaudējusi dzīvību.

Toreizējais Administratīvās apgabaltiesas tiesnesis Bērziņš advokāta zvērestu nodeva 2008.gadā, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Jau ziņots, ka pēdējais gadījums Latvijā, kad nogalināts advokāts, notika pērn maijā. Toreiz, 2018.gada 30.maija rīta, tika nošauts advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Komentāri

Pievienot komentāru