Finanses

Pohjola Finance darījumu portfelis pērn sasniedzis 64 miljonus eiro

Gunta Kursiša, 20.06.2014

Jaunākais izdevums

Finanšu pakalpojumu sniedzējs SIA Pohjola Finance pērn apgrozījis 2,5 miljonus eiro, bet peļņa pēc nodokļiem bija 1,22 miljonu eiro. Pohjola Finance darījumu portfelis audzis līdz 64 miljoniem eiro, liecina informācija Lursoft.

Klientu aktivitāte līzinga tirgū, kurā darbojas SIA Pohjola Finance, saglabājusies līdzīga kā 2012.gadā.

Labvēlīgās ekonomiskās situācijas rezultātā pērn uzlabojusies uzņēmumu maksātspēja, kas ļāvis samazināt iepriekšējos gados izveidotos uzkrājumus, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

SIA Pohjola Finance reģistrēta 2008.gadā un pieder somu Pohjola Bank plc. Pērn uzņēmumā strādājuši desmit darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pohjola Finance izmaiņas valdē

Žanete Hāka, 17.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008. gadā dibinātā SIA Pohjola Finance reģistrējusi izmaiņas amatpersonu sarakstā, liecina Lursoft dati.

No uzņēmuma valdes aizgājis Somijas pilsonis Alanne Jorma Juhani, kurš līdz šim ieņēma valdes priekšsēdētāja amatu, un viņa vietā kopš vakardienas pienākumus sācis pildīt Huhtala Matias Petteri. Jānorāda, ka līdzās Jurim Ceirulim no uzņēmuma valdē darbojas arī Elmārs Prikšāns.

2013. gads Pohjola Finance ir bijis salīdzinoši veiksmīgs, jo uzņēmumam izdevās kāpināt savu peļņu līdz 1,221 miljonam eiro. Pārskata gadā uzņēmums apgrozīja 2,553 miljonus eiro, liecina Lursoft dati. Pohjola Finance rentabilitātes rādītājs 2013. gadā pakāpās līdz 1,81.

Lursoft rīcībā esošā informācija liecina, ka Pohjola Finance ir Somijā reģistrētajam Pohjola bank plc piederošs uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pohjola birojs Rīgā: dizaina koncepta ģenerālmēģinājums Latvijā

Linda Zalāne, 26.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijā lielākās finansu grupas OP-Pohjola Group uzņēmumi - Pohjola Finance un Pohjola Bank plc filiāle Latvijā un grupai piederošais Seesam Insurance - kopš pagājušā gada novembra atrodas vienuviet – četru stāvu ēkā Muitas ielā 1 Rīgas centrā.

Biroja dizaina konceptu izstrādājis mātes uzņēmums. «Tas raksturo uzņēmuma vērtības un komunikācijas formu. Darba vidē augstu tiek vērtētas detaļas – ergonomika, funkcionalitāte un kvalitāte. Baltijā esam pirmie, kas šādu biroju izveidojuši. Esam kā eksperimenta variants. Patlaban arī Somijā, Helsinkos, notiek šī jaunā biroja koncepta ieviešana,» stāsta Pohjola Bank plc filiāles Finanšu un administrācijas vadītāja Agnese Eglīte. Plānots, ka pilnībā dizaina izstrāde tiks pabeigta 2015. gadā. Līdz tam dažādas nianses vēl tikšot pilnveidotas, piemēram, tiek gaidīts apstiprinājums, kāds būs biroju krēslu dizains.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Transporent reģistrē jaunu komercķīlu

Žanete Hāka, 03.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Transporent, kas darbojas automobiļu un citu vieglo transportlīdzekļu iznomāšanas un ekspluatācijas līzinga jomā, reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras ņēmējs ir finanšu nomā darbojošais uzņēmums SIA Pohjola Finance, liecina Lursoft dati.

Ķīlas vērtība ir 189,3 tūkstoši eiro.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka par labu Pohjola Finance, kas pieder Somijā reģistrētam uzņēmumam Pohjola Bank plc. Transporent ir ieķīlājis AudiA3 Sportback un sešas automašīnas VW Golf.

Kā liecina Lursoft pieejamais Transporent gada pārskats, uzņēmuma gada apgrozījums 2013. gadā sasniedz 7,2 miljonus eiro, bet tas ir nedaudz samazinājies, salīdzinot ar 2012. gadu, kā arī pašu kapitāls ir palielinājies par 21,1%.

Kopējais apkalpoto automašīnu skaits, ko uzņēmums apkalpojis 2013. gadā, ir sasniedzis 1950 automašīnas. Uzņēmums 2013. gadu ir noslēdzis ar 237,4 tūkstošu eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 4. aprīļa Pohjola Bank plc filiāle Latvijā nosaukums tiks mainīts uz OP Corporate Bank plc filiāle Latvijā, savukārt SIA Pohjola Finance nosaukums tiks mainīts uz SIA OP Finance, informē banka.

Nosaukumi pēc tādas pašas formulas, vārdu Pohjola mainot uz OP, tiek mainīti arī pārējiem Somijā 1902. gadā izveidotās un šobrīd virknē valstu strādājošās finanšu grupas uzņēmumiem. Mainoties nosaukumam, mēs nemainām savus augstos standartus – jaunais nosaukums apvieno mūsu pamatvērtības. Abreviatūrā OP ir ietverti divi somu valodas vārdi: O nozīmē Osuuspankki – kooperatīvā banka; P nozīmē OP – ziemeļi, ziemeļzeme.

OP Corporate Bank ir kooperatīvā banka. Tas nozīmē, ka bankas klienti ir arī tās akcionāri. No 5,5 miljoniem Somijas iedzīvotāju 3,8 miljoni ir OP klienti.

No 2008. gada banka darbojas arī Latvijā, specializējoties lielu un vidēju uzņēmumu apkalpošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Līzinga darījumu apjomi auguši

Žanete Hāka, 04.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmā ceturkšņa laikā līzingā no jauna noslēgto darījumu summa sasniedza 132,26 miljonus eiro, kas ir par 8% vairāk nekā 2013. gada attiecīgajā laika posmā, liecina Latvijas Līzinga devēju asociācijas dati.

Populārākais jauno darījumu objekts bijis automašīnas (41%), tad seko komerctransports (28%) un iekārtas (25%).

Latvijas Līzinga devēju asociācijas (LLDA) vadītājs Jevgenijs Belezjaks skaidro, ka jauno darījumu apjoma pieaugums norāda uz to, ka līzinga tirgū sākusies sabalansēta izaugsme – tirgus ir nostabilizējies, nav vairs būtisku kritumu vai neproporcionāla kāpuma.

Kā liecina LLDA apkopotie dati, kopējais līzinga portfelis Latvijā uz 31. martu bija 1,1 miljards eiro, kas ir par 1,1% mazāk nekā 2013. gada beigās. Līzinga portfelī joprojām dominē finanšu līzings, ar 889,3 miljonu eiro portfeli aizņemot 80% līzinga tirgus.

Kopumā marta beigās līzinga un faktoringa portfelis Latvijā sasniedza 1,218 miljardus eiro. Salīdzinot ar 2013. gada beigām, kopējais līzinga un faktoringa portfelis ir nedaudz sarucis – par 1,1%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Faktoringu izmanto vairāk; līzinga apjomi samazinājušies

Žanete Hāka, 09.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā ceturksnī līzinga portfelis Latvijā ir nedaudz samazinājies – par 1,6%, savukārt faktoringa portfelis ir krietni pieaudzis – par 10%, liecina Latvijas Līzinga devēju asociācijas (LLDA) apkopotie dati.

Līzinga portfelis Latvijā 1. ceturkšņa beigās bija 1,103 miljardi eiro, no kā 866,6 miljoni eiro ir finanšu līzings, 236 miljoni eiro – operatīvais līzings.

Gada pirmo trīs mēnešu laikā no jauna līzingā iegādāts autotransports par 64,6 miljoniem eiro, iekārtas – par 34,2 miljoniem eiro, komerctransports – par 32,9 miljoniem eiro.

Savukārt faktoringa portfelis Latvijā šā gada 1. ceturkšņa laikā ir ievērojami pieaudzis, sasniedzot 126 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2014. gada beigās.

Kopumā 31.martā līzinga un faktoringa portfelis Latvijā sasniedza 1,228 miljardus eiro, kas, salīdzinot ar 2014. gada beigām, ir par 1% mazāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Global Finance jau 25.reizi publicējis ikgadējo 50 pasaules drošāko banku sarakstu.

Neskatoties uz Brexit un diezgan stresaino ekonomisko vidi Eiropā, šī kontinenta bankas arī šajā gadā dominē saraksta pirmajā desmitniekā. Savukārt rezultātus uzlabojušas Āzijas bankas, pakāpjoties par vairākām vietām divdesmitniekā.

Šajā gadā sarakstā iekļuvušas Zviedrijas Swedbank (30.vieta) un SEB (44.vieta), tāpat sarakstā iekļuvusi ASV Bancorp un Somijas OP Corporate Bank (pirms tam – Pohjola Bank), kas noslēdz sarakstu ar 50.vietu.

Saraksts tiek veidots, balstoties uz banku reitingiem, ko piešķīrušas starptautiskās reitingu aģentūras, izvērtējot 500 pasaules lielāko banku aktīvus.

Galerijā augstāk iespējams apskatīt, kuras ir 30 drošākās bankas pasaulē!

Komentāri

Pievienot komentāru