Ražošana

Polipaks NT jaunajā rūpnīcā plāno saražot 800 tūkstošus tonnu pārtikas plēves gadā

LETA, 12.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā SIA Polipaks NT pārtikas iepakojuma rūpnīca patlaban strādā ar ražošanas jaudu 450 tūkstoši tonnu pārtikas iepakojuma plēves gadā, bet tuvākajos trīs gados ir plāns sasniegt jaudu 800 tūkstošus tonnu gadā, rūpnīcas atklāšanā aģentūrai LETA sacīja tehniskais direktors Raivis Skuja.

Viņš sacīja, ka patlaban uzņēmumā kopumā jau ir nodarbināti 250 cilvēki, skaitot kopā ražotni, noliktavu kompleksu un biroju. Ražošanas process ir nepārtraukts un notiek 24 stundas septiņas dienas nedēļā. Ražošanas darbs organizēts divās maiņās, vienā maiņā strādā 60 cilvēki.

«Mūsu klienti ir jebkādu pārtikas produktu ražotāji, galvenie produkcijas noietu tirgi ir Baltijas valstis, Skandināvija un Rietumeiropa, uzņēmums ir saņēmis arī sertifikātu produkcijas tirdzniecībai Lielbritānijā,» sacīja Skuja.

Viņš piebilda, ka šādas deviņu slāņu ekstrūzijas barjerplēves izgatavošanas līnija iekārtas Latvijā nav nevienam ražotājam, un uzņēmums pēc savām ražošanas jaudām ir starp pieciem lielākajiem pārtikas plēves ražotājiem Baltijā.

Uzņēmuma vadītājs un īpašnieks Andrejs Kologrejevs sacīja, ka Eiropas mērogos Polipaks NT ir starp vidēja mēroga ražotnēm, tomēr ierindojama starp 30 vadošajiem iepakojuma ražotājiem Eiropā.

Jau rakstīts, ka šodien Mārupē tika atklāts jaunais SIA Polipaks NT elastīgo iepakojuma materiālu ražošanas un loģistikas komplekss. Kompleksa platība ir 35 tūkstoši kvadrātmetru. Kopējās investīcijas šajā projektā, kura īstenošanai uzņēmums veltīja četrus gadus, sasniedz 29,5 miljonus eiro, no tiem 4,27 miljoni eiro ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras līdzfinansējums Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta ietvaros.

Objekta būvniecību 2013.gada rudenī sāka iepirkumu konkursa uzvarētājs SIA Merks. Patlaban komplekss ir nodots ekspluatācijā un pilnībā gatavs darbam.

Jaunais komplekss atbilst augstām energoefektivitātes un ekoloģiskām prasībām un ir videi draudzīgs. Jaunās rūpnīcas galvenā inovācija ir trīs miljonus eiro vērtā augsti tehnoloģiskā, unikālā deviņu slāņu ekstrūzijas barjerplēves izgatavošanas līnija, kuru uzstādīja vācu kompānija Windmoeller&Hoelscher. Latvijā šai tehnoloģijai nav analogu.

Pēc SIA Polipaks NT valdes priekšsēdētāja Andreja Kologrejeva iepriekš teiktā, šī rūpnieciskā projekta īstenošana, kas ir viens no lielākajiem projektiem mūsu valstī pēdējo gadu laikā, ļaus uzņēmumu grupai Polipaks dubultot ražotās produkcijas apjomu, palielinot eksporta apjomu no 60% līdz 90% no kopējā saražotā produkcijas apjoma, izveidojot vairākus desmitus jaunu darbvietu kvalificētiem speciālistiem.

Jaunajai ražotnei paredzēta ievērojama jauda, piemēram, laminēšanas iekārta spēs stundā izgatavot aptuveni 0,5 miljonus biezpiena sieriņa Kārums iepakojumu - šāds apjoms 2013.gadā kopumā tika pārdots viena no Latvijas lielo tirdzniecības tīklu veikalos. Ar citu iekārtu iespējams saražot 35 miljonus maizes maisiņu gadā - šis apjoms ir trīs reizes lielāks, nekā gadā nepieciešams Latvijas tirgum.

Lielākie uzņēmuma klienti būs Rīgas piena kombināts, Rīgas piensaimnieks, Laima un citi Latvijas pārtikas ražotāji, bet lielākā produkcijas daļa tiks eksportēta gan uz Baltijas valstu un Krievijas tirgiem, gan arī uz Skandināviju un Lielbritāniju.

Polipaks uzņēmumu grupā ir SIA Polipaks, SIA Multipack un Mārupes ražotnes projekta realizētāja Polipaks NT.

Saskaņā ar Firmas.lv informāciju Polipaks NT apgrozījums 2014.gadā bija 736 622 eiro salīdzinājumā ar 75 128 eiro iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa 2014.gadā bijusi 49 036 eiro salīdzinājumā ar 133 898 eiro zaudējumiem 2013.gadā.

SIA Polipaks NT reģistrēta 2011.gadā kā SIA Polipaks meitasuzņēmums ar pamatkapitālu divi miljoni eiro.

Kā liecina Firmas.lv dati, Polipaks apgrozījums 2014.gadā bija 25,045 miljoni eiro, bet peļņa - 501 162 eiro.

Polipaks vienīgais īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir Andrejs Kologrejevs.

Komentāri

Pievienot komentāru