Jaunākais izdevums

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru, nonākot Ņujorkas Knicks kluba aizgādībā.

Tādejādi Porziņģis kļuvis par visu laiku visaugstāk NBA draftēto latviešu basketbolistu.

Tāpat Latvijas spēlētājs kļuvis par šajā draftā visaugstāk izvēlēto ārzemnieku.

«Pārstāvēt Knicks ir mans sapnis. Tā ir lieliska iespēja spēlēt Ņujorkā,» uzreiz pēc nokāpšanas no skatuves sarunā ar ESPN izteicās Porziņģis. «Ceru, ka varēšu būt daļa no kaut kā īpaša. Tiem, kuri mani nezina, vēlos pateikt, ka esmu basketbolists, kam patīk šī spēle. Esmu citādāks, esmu izsalcis. Gribu spēlēt šajā līgā, vēlos cīnīties pret pasaulē labākajiem spēlētājiem.»

Ar pirmo numuru šī gada draftā tika izvēlēts spēka uzbrucējs Karls Taunss, kuru izraudzījās Minesotas Timberwolves komanda. Savukārt ar otro numuru Losandželosas Lakers paņēma saspēles vadītāju D'Endželo Raselu.

Ar trešo numuru draftā izvēlējās Filadelfijas 76ers klubs, kas nolēma dot priekšroku centra uzbrucējam Džahlilam Okaforam, bet pēc tam kārta bija Ņujorkas Knicks pārstāvjiem, kas izvēlējās tieši latviešu spēka uzbrucēju Porziņģi. Savukārt kā piekto numuru Orlando Magic, kas iepriekš izrādīja lielu interesi tieši latvietī, izvēlējās horvātu aizsargu Mario Hezonju.

Porziņģis līdz ar to kļuvis par visu laiku visaugstāk izvēlēto Latvijas basketbolistu NBA draftā. Šis gods iepriekš piederēja Andrim Biedriņam, kuru 2004.gadā ar 11.numuru izvēlējās Goldensteitas Warriors.

Šo sezonu 19 gadus vecais Porziņģis aizvadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) klubā Sevilla, kur vietējā čempionātā aizvadīja 34 spēles, vidēji cīņā laukumā pavadot 22 minūtes, kuru laikā caurmērā guva 10,7 punktus un savāca 4,8 bumbas zem groziem.

Tāpat Porziņģis aprīlī tika nosaukts par Eiropas kausa turnīra labāko jauno spēlētāju. Šajās sacensībās latviešu basketbolists vidēji mačā guva 11,6 punktus un savāca 4,1 bumbu zem groziem.

Pirms Porziņģa Latvijas vēsturē NBA draftēti bija trīs spēlētāji. No viņiem visaugstāk tika izraudzīts Biedriņš, kuru 2004.gada draftā ar kopējo 11.numuru izvēlējās Warriors. Tāpat 2011.gadā ar 42.numuru Dāvi Bertānu izraudzīja Indiānas Pacers komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio Spurs. Savukārt Jānis Timma Memfisas Grizzlies kluba aizgādībā nonāca 2013.gadā, kad tas latvieti izvēlējās ar kopējo 60.numuru.

Tikmēr spēlējuši pasaules spēcīgākajā basketbola līgā ir tikai divi Latvijas basketbolisti. Biedriņš savas karjeras laikā ir pārstāvējis divas komandas - Warriors un Jūtas Jazz. Kopā viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guvis 6,3 punktus un izcīnījis 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un izcīnot 11,2 atlēkušās bumbas.

Biedriņš kļuva par otro NBA spēlējušo latvieti aiz Gundara Vētras, kurš to paveica pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā, aizvadot 13 spēles Minesotas Timberwolves komandā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģis gūst smagu traumu, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem

LETA, 07.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Parasti atlabšana no šādām traumām prasa vismaz deviņus mēnešus, bet bieži vien ieilgst aptuveni gada garumā.

Latvijas zvaigzne Kristaps Porziņģis otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem.

Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas Knicks komanda savā laukumā ar rezultātu 89:103 (26:25, 20:25, 17:26, 26:27) kapitulēja Milvoki Bucks, latvietim laukumu atstājot, kad viņš 11 minūšu laikā bija sametis desmit punktus.

Incidents otrdien notika otrās ceturtdaļas sākumā, kad Porziņģis pēc bumbas trieciena grozā no augšas sadūrās ar Bucks lielāko zvaigzni Janni Adetokunbo, neveiksmīgi piezemējās un uzreiz sāpēs saķēra kreiso ceļgalu.

Stundu pēc spēles Knicks komanda apstiprināja, ka latvietis sarāvis kreisā ceļgala krusteniskās saites. Parasti atlabšana no šādām traumām prasa vismaz deviņus mēnešus, bet bieži vien ieilgst aptuveni gada garumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Latvijas basketbolam vēsturiskā cīņā Porziņģis un Knicks uzvar Bertāna pārstāvēto Spurs

LETA, 13.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas basketbolam vēsturiskā cīņā, kurā pirmo reizi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumā aci pret aci tikās divi latviešu basketbolisti, Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas Knicks svinēja uzvaru pret Dāvi Bertānu un Sanantonio Spurs.

Aizraujošajā cīņā Knicks komanda, kura pēc ilgāka pārtraukuma spēli aizvadīja ar lielām emocijām un sparu, svinēja panākumu ar 94:90 (18:21, 24:27, 27:17, 25:25), pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Porziņģis šajā mačā guva 16 punktus, kamēr Bertāns izcēlās ar trīs punktiem. Abi latvieši vairākkārt šajā mačā cīnījās viens pret otru un šajos dueļos biežāk labāks bija laukuma saimnieka lomā esošais Porziņģis.

Knicks komandā spēlējošais latvietis laukumā pavadīja 36 minūtes un 51 sekundi, trāpot trīs no pieciem tālmetieniem un vienu no pieciem divpunktu metieniem, taču esot perfektam no soda metienu līnijas, realizējot piecus brīvmetienus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģis pēc Entonija aizmainīšanas pauž apņēmību uzņemties Knicks līdera lomu

LETA, 25.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pēc Karmelo Entonija aizmainīšanas intervijā pēc atgriešanās Ņujorkā pauda apņēmību uzņemties šīs pilsētas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Knicks līdera lomu.

«Esmu gatavs izaicinājumam un esmu tam gatavojies,» sarunā ar laikrakstu The New York Daily News sacīja Porziņģis, kurš Ņujorkā atgriezies pēc nesen aizvadīta Eiropas čempionāta.

Entonijs tiks aizmainīts uz Oklahomasitijas Thunder, Ņujorkas vienībai par viņu saņemot turku Enesu Kanteru, kurš tāpat kā Porziņģis spēlē centra un spēka uzbrucēja pozīcijā, kā arī vieglo uzbrucēju Dagu Makdermotu un 2018.gada otrās kārtas izvēles tiesības NBA draftā.

Pirmdien Knicks uzsāks NBA treniņnometni, bet starpsezonā komanda veikusi vairākas pārmaiņas, tostarp arī kluba vadībā vairs nav prezidenta Fila Džeksona, kura vietā tagad ir Stīvs Milss, bet ģenerālmenedžera pienākumus pilda Skots Perijs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Ņujorkas «Knicks» latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ir gandarīts, ka sezonas pirmā mača sākumā izdevās nobloķēt savu bijušo komandas biedru un mentoru Karmelo Entoniju.

Porziņģis ceturtdien savu trešo sezonu NBA sezonu sāka ar 31 punktu un 12 atlēkušajām bumbām, kamēr «Knicks» izbraukumā ar 84:105 (24:27, 18:26, 17:26, 25:26) pārliecinoši piekāpās Oklahomasitijas «Thunder», kur tagad spēlē iepriekšējo gadu Ņujorkas zvaigzne Entonijs.

«Knicks» basketbolisti šajā spēlē pieļāva 25 kļūdas, ar ko Porziņģis nebija apmierināts.

«Arī pirmssezonā bija daudz kļūdu. Tā ir lieta, pie kā piestrādāt - parūpēties par bumbas kontroli. Pavisam vienkārši. Taču ir arī pozitīvās lietas, ko varam paņemt no šīs spēles,» pēc mača teica Porziņģis.

Jau līdz ar paša mača sākumu Porziņģis spēlēja pret savu bijušo komandas biedru Entoniju, turklāt trešajā minūtē latvietis viņu efektīgi nobloķēja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas Knicks aizmainīts uz Dalasas Mavericks, ceturtdien paziņoja abas vienības.

Pašlaik 23 gadus vecais Porziņģis Knicks pārstāvēja no 2015./2016.gada sezonas.

Knicks klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 4,8 metienus.

Porziņģis jau teju gadu nav spēlējis ceļgala krustenisko saišu traumas dēļ.

Šī maiņas darījuma ietvaros uz Dalasu dosies arī Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks, kamēr Knicks pretī saņems Deandrē Džordanu, Denisu Smitu junioru, Vesliju Metjūsu un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Knicks komanda Latvijas simtgadei veltītā mačā Vējoņa klātbūtnē zaudē Bucks

LETA, 08.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik savainotā latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» komanda sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kas tika veltīts Latvijas simtgadei, savā laukumā ar 102:115 (28:31, 27:22, 22:27, 25:35) piekāpās Milvoki «Bucks» vienībai, turklāt šo maču klātienē vēroja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

«Knicks» komanda sestdien slavenajā «Madison Square Garden» arēnā aicināja apmeklētājus svinēt Latvijas simtgadi, kas tiks atzīmēta šā gada 18.novembrī.

Par šādu plānu tika paziņots jau janvārī, bet mēnesi vēlāk nopietnu ceļgala traumu guva «Knicks» latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš nevarēs spēlēt vismaz līdz nākamās sezonas sākumam. Tiesa, sestdien viņš bija ieradies spēli vērot klātienē, pirms mača laukuma centrā sasveicinoties ar Vējoni.

Šajā brīdī Valsts prezidents Porziņģim pasniedza Latvijas simtgadei veltītu kreklu, bet Vējonis tika pie viņam veltīta «Knicks» formastērpa.

Tāpat arēnā pirms mača tika atskaņota Latvijas valsts himna, ko izpildīja Ņujorkas latviešu koris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis no Ņujorkas «Knicks» vienības ir neapmierināts, ka pret viņu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs daudz tiek pārkāpti noteikumi metiena fāzē un cer, ka tiesneši to allaž piefiksēs.

Porziņģis šobrīd ir garākais spēlētājs NBA, kas rezultējas ar to, ka augumā mazāki aizsargi viņam iesit ar roku vai elkoni, kad latvietis cenšas mest. Šosezon latvietis kļuvis par «Knicks» pirmo izvēli uzbrukumā, kas licis lielāku uzmanību pievērst pārkāpumiem pret viņu.

«Viņi pret mani spēlē fiziski, veicot nelielus kontaktus, un tas ievērojami traucē metienam,» Porziņģi citē laikraksts «Newsday». «Daudziem spēlētājiem ir grūti bloķēt manu metienu, tāpēc cenšos tiesnešiem norādīt uz šiem kontaktiem pa manu roku. Tos nebūtu jāatļauj.»

Sezonas pirmajos divos mačos Porziņģis iemeta 31 un 33 punktus, bet trešajā cīņā pret Bostonas «Celtics» realizēja vien trīs no 14 raidījumiem, dueli noslēdzot ar 12 punktiem. Sezonu «Knicks» vienība iesākusi ar trim zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pastāv risks, ka latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ir pārāk garš Nacionālajai basketbola asociācijai (NBA), tāpēc viņš varētu būt «izstīdzējis un lempīgs», izteicies Ņujorkas Knicks kluba prezidents leģendārais Fils Džeksons.

«Kā Šons Bredlijs, kurš tomēr bija diezgan labs spēlētājs, K.P. (Porziņģis) varētu gandrīz būt pārāk garš,» Džeksons izteicies izdevumam ESPN. «Viņa spēks varētu nekad nebūt pietiekami labs. Viņš varētu nebūt spējīgs tikt galvenajā aizsardzības pozīcijā, cīnoties ar masīvajiem spēlētājiem.»

Šā gada NBA jauno spēlētāju izvēles draftā tieši Džeksons spēlēja nozīmīgu lomu, lai Porziņģi ar ceturto numuru izvēlētos Knicks vienība.

Knicks prezidenta pieminētais Bredlijs 1993.gadā NBA draftā tika izvēlēts ar otro numuru, tomēr 12 sezonās vidēji guva tikai astoņus punktus

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Knicks koncentrēsies brīvo aģentu tirgum, nevis jauna prezidenta meklēšanai

LETA, 29.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas Knicks vadība tuvākajās nedēļās koncentrēsies brīvo aģentu tirgum, nevis jauna prezidenta meklēšanai, vēsta ietekmīgais Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN.

Trešdien no Knicks prezidenta amata tika atbrīvots Fils Džeksons. Kā viens no potenciālajiem aizstājējiem tiek minēts Masai Udžiri, kurš šādus pienākumus jau veic Toronto Raptors klubā.

Tiesa, vairāki NBA avoti ESPN medijam vēsta, ka Knicks pašlaik neizvirzīs jauna prezidenta meklēšanu par prioritāti, bet gan koncentrēsies brīvo aģentu tirgum, kas atvērsies svētdien. Atbildību par to uzņēmies kuba ģenerālmenedžeris Stīvs Milss.

Pašlaik 46 gadus vecais nigērietis Udžiri par Raptors prezidentu kļuva 2013.gadā, noslēdzot līgumu uz pieciem gadiem. Tiek uzskatīts, ka Knicks varētu būt grūti viņu pārvilināt, tāpēc tiek izskatīti arī citi kandidāti. Viens no viņiem ir Deivids Grifins, kurš nesen tika atbrīvots no ģenerālmenedžera pienākumiem spēcīgajā Klīvlendas Cavaliers vienībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Knicks īpašnieks: Porziņģis ir lielisks spēlētājs, komanda ir jābūvē ap viņu

LETA, 19.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir lielisks spēlētājs, ap kuru ir jābūvē komanda, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» īpašnieks Džeimss Doulans.

«Basketbols ir citādāks kā hokejs. Lielisks spēlētājs hokejā nozīmē kaut ko atšķirīgu, bet lielisks spēlētājs basketbolā var būt vesela komanda,» sarunā ar laikrakstu «The New York Post» izteicās Doulans. «Es domāju, ka mums ir lielisks spēlētājs, un tas ir Porziņģis. Mums komanda vienkārši ir jābūvē ap viņu.»

Doulans gan norādīja, ka «Knicks» nedrīkst sēdēt bezdarbībā, kamēr Porziņģis ir savainots, bet komandai ir jāturpina attīstīties un pēc tam jāintegrē Porziņģis atpakaļ sastāvā.

Tāpat «Knicks» galvenā amatpersona norādīja, ka komandas nākamajam galvenajam trenerim būs jābūt modernai basketbola filozofijai, kā arī cilvēkam, kurš var būt gan labs organizators, gan arī autoritāte spēlētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis no Ņujorkas Knicks komandas gatavojas atgriezties laukumā un piedalīties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā pret Losandželosas Clippers.

Abas komandas savā starpā Losandželosā spēkosies otrdienas rītā plkst.4.30 pēc Latvijas laika.

Porziņģis pagājušajā nedēļā iedzīvojās kreisās kājas augšstilba sasitumā, kas viņam lika izlaist maču pret līgas vājāko komandu Bruklinas Nets, kam Knicks dažu dienu laikā zaudēja divreiz. Latvietis svētdien aizvadīja pilnvērtīgu treniņu un bija optimistiski noskaņots par savu dalību pirmdienas spēlē.

«Jūtos labi, lai gan vēl joprojām jūtos nedaudz stīvs. Tomēr spēju pilnvērtīgi piedalīties treniņā un, iespējams, spēlēšu pirmdien pret Clippers,» vietējiem žurnālistiem sacīja Porziņģis.

Knicks komanda pēdējos mēnešos demonstrē blāvu sniegumu un tai izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā ir vairs tikai teorētiskas. Ņujorkas vienība ar 27 uzvarām 69 mačos atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma 12.vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Par spīti potītes traumai Porziņģis paviesojies slavenajā Džimija Falona šovā

LETA, 01.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti trešdienas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā gūtajai potītes traumai latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdien paviesojās slavenajā Džimija Falona šovā «Tonight».

Potītes savainojumu, kas no malas šķita nopietna, Ņujorkas «Knicks» basketbolists Porziņģis guva trešdien uzvarā pret Maiami «Heat», kad spēli bija spiests atstāt jau trešajā minūtē. Tomēr uzreiz pēc tam un arī ceturtdien veiktajās rentgena pārbaudēs lūzumi netika atklāti. Latvietis «Knicks» rindās varētu atgriezties jau nākamajā mačā, svētdien Ņujorkā pret Orlando «Magic», taču pagaidām par to lielas skaidrības nav.

Tiesa, šādu traumu ārstēšanai parasti nepieciešams viena vai divas nedēļas.

Par spīti nelielām veselības likstām 22 gadus vecais Porziņģis ceturtdien kļuva par pirmo latvieti, kurš viesojies Džimija Falona šovā, turklāt viņš, ienākot studijā, saņēma lielas ovācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu basketbola talants Kristaps Porziņģis, kurš šosezon izcili debitēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), nolēmis nepalīdzēt Latvijas izlasei šovasar jūlijā gaidāmajā Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, spēlētājs pirmdien paziņoja preses konferencē.

«Apspriežoties ar visiem, izlēmu, ka šogad nespēlēšu izlasē,» pauda Porziņģis.

«Nākotnē valstsvienībai noteikti palīdzēšu. Ilgtermiņā tas nāks par labu gan man, gan izlasei. Šajā vasarā gatavošos nākamajai sezonai. Komanda grib, lai esmu vesels uz nākamo sezonu, kā arī spēcīgāks. Spiediens būs lielāks, jo no manis gaidīs vairāk.»

«Ilgtermiņā visi būsim lielāki ieguvēji, ja viņš būs vesels un ilgāk spēlēs nevis vasarā nogurs. Nevar ņemt un plēst ķermeni, tas ir pareizi jāapstrādā, bet katrai lietai ir savs laiks,» pastāstīja basketbolista brālis Jānis Porziņģis.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pirms pirmdienas paziņojuma nav ticis informēts par spēlētāja pieņemto lēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis kādu dienu vēlas kļūt par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgāko basketbolistu, intervijā The Players Tribune pauda latvietis.

Pašlaik 22 gadus vecais Porziņģis turpina atkopties no ceļgala krustenisko saišu plīsuma, bet laukumā Ņujorkas Knicks basketbolists varētu atgriezties vien gada izskaņā.

«Es vienmēr kā joku saku, ka man un čempioniem ir īsa atmiņa, bet es pēc notikušā par lietām pārāk ilgi nemēdzu uztraukties. Vienkārši cenšos virzīties tālāk, un tāpat ir ar šo savainojumu. Video ierakstu, kā es guvu traumu, esmu redzējis tūkstošiem reižu. Pilnībā zinu, kā tajā brīdī jutos. Es nebiju spējīgs no tā izvairīties, tas vienkārši notika,» atzina latvietis.

«Rēta ceļgalā paliks, bet svarīgāk, ka nav paliekošu psiholoģisku seku. Kad atgriezīšos atpakaļ laukumā, nedomāšu par savu ceļgalu. Galvenā šī savainojuma sastāvdaļa ir tieši psiholoģiskā puse - ir svarīgi nezaudēt koncentrēšanos. Mēs smagi trenējamies, lai izietu laukumā un spēlētu pieci pret pieci, bet savainojuma ārstēšanas laikā tu cīnies vienatnē,» atzīmēja Porziņģis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģa fizioterapeits: Kristaps laukumā atgriezīsies jau augusta beigās

LETA, 26.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis būs gatavs spēlēt jau nākamās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas sākumā, uzskata ar Latvijas spēlētāju strādājošais fizioterapeits Kerlons Kolkers.

Ņujorkas Knicks komandu pārstāvošais Porziņģis 7.februārī kārtējā NBA mačā sarāva kreisā ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz ilgu laiku. Parasti atlabšana no šādām traumām prasa vismaz pusgadu, bet bieži ieilgst arī aptuveni gada ilgumā, turklāt klubs negrasoties sasteigt atlabšanas procesu un iespēlēt latvieti ātrāk par Ziemassvētkiem.

Tiesa, pretējās domās ir plaši atzīstais Kolkers, kuru savā rehabilitācijas procesā nolīdzis Porziņģis.

«Protams, Knicks vadībai piederēs galavārds saistībā ar Porziņģa atgriešanos laukumā, bet es saku, ka viņš būs gatavs jau ar nākamās sezonas sākumu,» sarunā ar The New York Post teica Kolkers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

New York Knicks basketbolisti Kristaps Porziņģis un Mindaugas Kuzminskas un banka Citadele ir parakstījuši līgumu par Citadeles «X» kartes popularizēšanu Baltijā.

Latvijā «X» kartei galvenais vēstnesis būs Kristaps Porziņģis. Savukārt Lietuvā «X» karti aktīvi popularizēs arī New York Knicks basketbolists, lietuvietis Mindaugas Kuzminskas.

Kristaps Porziņģis komentē: «Esiet gatavi redzēt mani arī reklāmā uz tramvaja un televīzijā.»

Savukārt, Mindaugas Kuzminskas saka: «Mēs ar Kristapu jokojāmies, ka mums vēl tikai pietrūkst komandas biedrs no Igaunijas.»

Kredītkaršu zīmolu ar trīs veidu kartēm: «X Karte», «X Platinum» un «X Infinite» izveidojusi un izsniedz banka Citadele sadarbībā ar Visa.

TEV VARĒTU INTERESĒT ARĪ:

Porziņģis un Saulriets Liepājā atvēruši restorānu

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Darba vīzas problēmu dēļ Porziņģa brāļi nevar atgriezties Ņujorkā

LETA, 02.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darba vīzas problēmu dēļ latviešu basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa brāļi Jānis un Mārtiņš nevar atgriezties ASV, vēsta «The New York Daily News».

Pašlaik abi brāļi vīzu nevar saņemt, jo ASV valdība ir pieprasījusi no viņiem pierādījumus, kāpēc viņi savam brālim ir tik svarīgi. Šāda nianse ASV likumdošanā parādījusies pēc prezidenta Donalda Trampa stāšanās amatā un tā attiecināma uz filozofiju «Pērc amerikāņu preci un pieņem darbā amerikāni.»

Pirms gada abu Porziņģa brāļu vīzas tika atjaunotas bez aizķeršanās.

Jānis ir Kristapa aģents, kamēr Mārtiņš - menedžeris. Tāpat viņi visi Ņujorkā dzīvo vienuviet un viņu attiecības ir tuvas.

«Ceru, ka brāļu vīzas tiks apstiprinātas. Domāju, tas notiks, lai gan tagad tas aizņem krietni vairāk laika nekā parasti,» izteicies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» spēlētājs Kristaps Porziņģis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Knicks leģenda Kings Porziņģa daudzpusību nosauc par «ko vēl neredzētu»

LETA--ESPN, 21.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kristaps Porziņģis ar savu daudzpusību rāda «ko vēl neredzētu», uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» kādreizējā zvaigzne Bernards Kings, kurš basketbolā, to spēlējot un skatoties, ir vairāk nekā 40 gadus.

«Viņš ir bijis patiesi izcils,» Kings izteicies par Ņujorkas komandā trešo sezonu aizvadošo latvieti. «Nekad neesmu redzējis septiņas pēdas un trīs collas garu puisi tā izpildot trīspunktu metienus. Viņam arī ir lieliska spēles izpratne, kā arī prasmes pozīcijas izvēlē laukumā un kā iegūt šo pozīciju.»

Kļūstot par «Knicks» lielāko zvaigzni, Porziņģis šosezon ievērojami uzlabojis visus savus statistikas rādītājus un pašlaik ir ceturtajā vietā līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Slavas zālē ievēlētais Kings, kurš nesen uzrakstījis grāmatu par savu dzīvi, jūtas pārsteigts par latvieti.

«Ko es pamanu aiz rezultativitātes, ir viņa spēja pārredzēt laukumu,» vērtē Kings. «Ne vienmēr to var pamanīt spēlētājos. Ja es runāju par lielisku laukuma pārredzamību, ar to domāju aizsargam raksturīgu pārredzamību. Ļoti reti šādas īpašības piemīt garajiem, īpaši viņa auguma spēlētājiem. Nezinu vai mēs ko tādu esam redzējuši iepriekš.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģa krekli šīs sezonas sākumā bijuši piektie pārdotākie NBA

LETA, 17.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Par populārāko komandu pārdoto kreklu ziņā kļuvusi Warriors, kurai seko Cavaliers, 76ers, Lakers.

Ņujorkas Knicks vienības latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa spēles krekli šīs sezonas sākumā bijuši piektie pārdotākie Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Kā otrdien pavēstīja līgas vadība, turnīra oficiālajā veikalā NBAStore.com laikā no 2017.gada oktobra līdz decembrim visvairāk pārdoti līgas superzvaigžņu Stefana Karija (Goldensteitas Warriors) un Lebrona Džeimsa (Klīvlendas Cavaliers) krekli.

Viņiem trešajā vietā sekojis vēl viens Warriors spēlētājs Kevins Durants, bet aiz viņa bijuši talantīgais grieķis Jannis Adetokunbo no Milvoki Bucks un Porziņģis.

Desmitnieka turpinājumā ir Žoels Embīds (Filadelfijas 76ers), Rasels Vestbruks (Oklahomasitijas Thunder), Bens Simonss (76ers), Kavai Lenards (Sanantonio Spurs) un Džeimss Hārdens (Hjūstonas Rockets).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis savā jaunajā mājvietā Dalasā jūtas komfortabli, jo pāreja no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» uz «Mavericks» bijusi gluda, norādīja spēlētājs.

Pašlaik 23 gadus vecais Porziņģis turpina atkopties no ceļgala traumas, bet iepriekšējā nedēļā viņš pirmo reizi piedalījās pilnvērtīgā «Mavericks» treniņā. Tas izsauca spekulācijas, ka, iespējams, latvietis šosezon vēl varētu uzspēlēt, tomēr pagaidām uz to nav atbildes.

«Beidzot atsākt trenēties ar komandu man bija kā pēc ilga ceļa tuksnesī atkal redzēt ūdeni. Atkal varēju izbaudīt sacenšanos vienam ar otru, pat ja tas bija tikai uz 15-20 minūtēm,» sarunā ar «Fox Sports» teica Porziņģis. «Esmu tāda tipa spēlētājs, kurš var pielāgoties visam. Redzot, kā komanda spēlē un kā tā dalās ar bumbu, es zinu, ka man nebūs problēmu iejusties šajā vienībā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Forbes Porziņģa pārstāvētās Knicks vērtību lēš 3,6 miljardu dolāru apmērā

LETA/AFP, 09.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Ņujorkas «Knicks» un Losandželosas «Lakers» joprojām ir vērtīgākās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas.

Ņujorkas «Knicks» un Losandželosas «Lakers» joprojām ir vērtīgākās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas, liecina ikgadējais «Forbes» pārskats, kurā noskaidrots, ka pirmo reizi katras līgas komandas vērtība ir vismaz viens miljards dolāru (816 miljoni eiro).

Vidējā vērtība NBA komandai tagad ir 1,65 miljardi dolāru.

Kristapa Porziņģa pārstāvētā «Knicks» paliek sarakstā pirmā ar 3,6 miljardu dolāru vērtību, kam seko vēl viena ikoniska komanda «Lakers» ar 3,3 miljardu dolāru vērtību.

«Knicks» ir palielinājusi vērtību no savas arēnas «Madison Square Garden» viena miljarda dolāru renovācijas pēc kuras radušās jaunas ienākumu gūšanas iespējas no sponsoriem un sēdvietām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas vīriešu basketbola izlasei Eiropas čempionātā bija reāli cīnīties par medaļām, uzskata komandas līderis Kristaps Porziņģis.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Latvijas izlase otrdien Stambulā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā ar rezultātu 97:103 (23:34, 32:17, 11:25, 31:27) zaudēja Slovēnijai, tādējādi latviešiem neizdevās pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas sasniegt Vecā kontinenta meistarsacīkšu pusfinālu.

«Apsveicu Slovēniju ar uzvaru. Viņi aizvadīja ļoti labu spēli, izdarīja to, ko no paša sākuma gribēja, - dabūt man kādu ātro sodu. Līdz ar to atlikušo spēles daļu man bija jāspēlē nedaudz bailīgi, lai nedabūtu kārtējo piezīmi. Tas viņiem nāca par labu,» pēc mača žurnālistiem norādīja Porziņģis.

Tiesa, par spīti ātri sakrātajām piezīmēm Porziņģis šajā mačā iemeta 34 punktus. Tomēr spēlētājs norādīja, ka tam nav nozīmes, jo Latvija piedzīvoja zaudējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar basketbolistu Kristapu Porziņģi saistītais izvarošanas/izspiešanas skandāls sporta preču pārdošanas biznesu nav ietekmējis, biznesa portālam Db.lv atzina aptaujātie sporta preču veikali.

«Ar pārliecību varu teikt, ka tas mūsu biznesu nav ietekmējis nemaz. Biznesu ir ietekmējusi viņa komandas maiņa, jo palicis pāri daudz NY Knicks atribūtikas, kuru iztirgot būs krietni grūtāk. Lielās atlaides KP krekliem arī ir saistītas ar komandas maiņu,» komentēja Ballzy Ballers Pro Store veikala menedžeris Mārtiņš Šteinbergs. Arī basketbola preču veikala Pro Basketball veikala online menedžeris Rūdolfs Rudzītis norādīja, ka veikalā izmaiņas nejūt.

Savukārt sporta preču veikals «Sporta bode» norādīja, ka nesenie notikumi saistībā ar Kristapu Porziņģi pieprasījumu noteikti nav ietekmējuši. «Patiesībā to ir ļoti grūti arī izmērīt, jo Kristaps nesen mainīja komandu, un Knicks preces nav tik aktuālas vairs, taču Dallasas Mavericks preces veikaliem Eiropā vēl nav pieejamas.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas basketbola spožākā zvaigzne Kristaps Porziņģis šovasar palīdzēs Latvijas basketbola izlasei Eiropas čempionāta finālturnīrā, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas Knicks spēlētājs pirmdien pavēstīja preses konferencē savā dzimtajā Liepājā.

Porziņģis Latvijas pieaugušo izlasē līdz šim nav spēlējis. 2013.gadā viņš palīdzēja Latvijas U-18 izlasei savās mājās izcīnīt ceturto vietu Eiropas junioru čempionātā, bet nākamās vasaras veltījis individuālajai attīstībai.

«Katra vasara man ir pati svarīgākā. Šī man būs ļoti svarīga, lai sagatavotos nākamajai sezonai un drīz jau sākšu trenēties, gatavoties. Būs interesanti,» pauda latvietis. «Lēmums nebija grūts, zināju, ka šovasar gribu spēlēt, jo man vasarā daudz jāstrādā, lai kļūtu labāks. Knicks komanda netika izslēgšanas turnīrā, tāpēc vasara būs gara un man būs daudz laika, lai ieguldītu sevi. Šovasar ļoti noderēs spēlēšana izlasē un arī fani to gaida.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģis - pirmais Latvijas basketbolists, kurš piedalīsies NBA Visu zvaigžņu spēlē

LETA, 24.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#NBA Visu zvaigžņu spēle 18.februārī notiks Losandželosā.

Kristaps Porziņģis otrdien tika izraudzīts starp rezervistiem dalībai šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlē, tādējādi kļūs par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš piedalīsies šāda mēroga mačā.

NBA Visu zvaigžņu spēle 18.februārī notiks Losandželosā.

Iepriekšējās divas sezonas Porziņģis piedalījās NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē, kur pārstāvēja Pasaules komandu. Tāpat Porziņģis pērnā gada februārī Ņūorleānā uzvarēja vienā no Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursiem.

Kā vēstīts, Ņujorkas Knicks zvaigzne Porziņģis Visu zvaigžņu spēles balsojumā netika labāko trijniekā starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem, taču viņam bija lielas izredzes tikt iekļautam starp rezervistiem, kurus izvēlējās komandu galvenie treneri.

Komentāri

Pievienot komentāru