Tirdzniecība un pakalpojumi

Biznesa vieta: Strēlnieku iela - starp jūgendstilu un celtniecības putekļiem

Linda Zalāne, speciāli DB,28.06.2019

Cilvēku ceļš ved uz kafejnīcu Buberts gan pēc pusdienām, gan gardām kūkām, bubertu un smalkmaizītēm, kuras ir šīs vietas saimnieces Sanitas Lūses īstais lepnums.

Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attīstītāji pēdējos gados ir atvēzējušies vairākiem projektiem Strēlnieku ielā Rīgā, kas nozīmē pārmaiņas šajā apkaimē nākotnē; mājvietu tur rod aizvien jauni komersanti.

Tiek sapostas ēku fasādes un būvēta jauna viesnīca un daudzdzīvokļu ēka, kas turpmāk varētu nodrošināt gan iedzīvotāju, gan tūristu plūsmu mazajiem komersantiem, kuri rosās šajā ielā. Tieši ar gaišām domām par skaisto nākotni šobrīd komersanti un jau esošie ielas iedzīvotāji un biroju darbinieki pārdzīvo šo laiku, jo putekļu mākonis ne vien aizsedz skatu uz greznajām jūgendstila ēkām, bet arī pasliktina ikdienu garāmgājējiem un tiem, kuri te attīsta biznesu. Tomēr putekļu sērga ir pārejoša lieta, un pozitīvā šajā ielā ir krietni vairāk, šīs vietas plusus izceļ gan tie uzņēmumi, kas te darbojas jau vairāk nekā desmit gadus, gan tie, kas šīs ielas potenciālu saskatīja pirms dažiem gadiem.

Saredz lielu potenciālu

Tieši pēdējos trīs četros gados jaunpienācēju pulks bijis īpaši brangs un tie sākuši apdzīvot arī komercplatības, kas ir aiz Dzirnavu un Strēlnieku ielas «maģiskā» apļa, kas vismaz kādreiz bija kā robeža starp klusā centra eliti un nomaļāku pilsētas daļu, bet nu šī robežšķirtne ir lauzta, jo te saimnieko gan kafejnīca Buberts, gan dzērienu veikals Boozie, gan apģērbu veikali Deepy Sleepy un Urban Loverbird.

Šajā ielas posmā Buberts durvis vēra pirms četriem gadiem, un nu jau gardo kūku kafejnīca iejutusies kopējā ielas ritmā un par apmeklētāju daudzumu sūdzēties nevar. Cilvēku ceļš ved uz gan pēc pusdienu maltītes, gan gardām kūkām, buberta un smalkmaizītēm, kas ir šīs vietas saimnieces Sanitas Lūses īstais lepnums. «Te rosāmies jau piecus gadus, jo aptuveni gads pagāja, kamēr izremontējām telpas. Mans vīrs ir tālredzīgs, viņš saredzēja šīs vietas potenciālu, un, protams, arī apbūve, kas noris netālu no mums, ir apliecinājums tam, ka iela kļūs aizvien rosīgāka. Tiesa, sākumā nebūt negāja viegli. Neticami, ka mēs pat skaitījām, cik daudz cilvēku paiet garām un neienāk iekšā. Šobrīd par apmeklētāju daudzumu nesūdzamies, it īpaši pusdienlaikā, kad izveidojas rinda,» stāsta S. Lūse.

Pagaidām Buberta pamata apmeklētāji ir vietējie iedzīvotāji, bet neliels papildinājums ir ārvalstu viesi, kuri ir pietiekami zinātkāri un paiet kvartālu tālāk no tradicionālās tūristu takas, kas ved līdz Alberta ielas jūgendstila ēkām. «Būtu labi, ja tūristu pastaigu taku varētu uztaisīt līdz šim aplim, jo tagad tik tālu grupas vestas netiek. Gribam māju atjaunot, ziedus salikt, bet nevaram vienoties ar kaimiņiem. Pietrūkst arī jaudas, jo visu darām paši – sākot no kafejnīcas izveides un beidzot ar ikdienas darbu. Ēdināšanas bizness Latvijā nav iespējams, ja saimnieki paši nestrādā pilnu slodzi un ar maksimālu jaudu. Man patīk arī citi šīs ielas ēdināšanas uzņēmumi, un mēs īpaši draudzējamies ar ielas pretējā pusē esošo picēriju Pirānija (tā ir viena no šīs ielas ilgdzīvotājām un te darbojas jau vairāk nekā desmit gadus – DB) un speciāli savā ēdienkartē neiekļāvām picas, lai nepārklātos piedāvājums. Tāpat man ļoti patīk Līvas Jaunozolas kafejnīcas Rasols koncepcija un ideja. Tiesa, arī es jūsmoju par astoņdesmito gadu ēdienkarti, bet Līvas kafejnīcā šie ēdieni pasniegti glamūrīgāk nekā pie mums,» atzīst S. Lūse.

Visu rakstu lasiet 28. jūnija laikrakstā Dienas Bizness, vai meklējot tirdzniecības vietās.

Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!