Krīzes laikā pašā Purvciema centrā tika atvērts ģimenes restorāns "Purch", kuru izveidoja burgernīcas "Lielais Kristaps" saimnieks Kristaps Linde un pavārs Ričards Vēciņš.
Pēc trim Spānijas viesmīlības biznesā pavadītiem gadiem, R. Vēciņš atgriezās Latvijā, lai pievērstos uzņēmējdarbībai un savai sirdslietai - ēst gatavošanai. Tāpēc restorānā "Purch", kas durvis vēra 1. maijā, jūtams spāņu virtuves piesitiens.
"Kad dzīvoju Tenerifē un strādāju dažādos restorānos, apguvu spāņu virtuves nianses. Šobrīd "Purch" piedāvā gaspačo, tapas, jūras velšu uzkodas, desertu - brulē, kādu gatavo tikai Katalonijā u.c.," klāsta "Purch" šefpavārs, atzīstot, ka Purvciems par biznesa vietu izvēlēts, jo šajā mikrorajonā nav bijis neviens restorāns.
Ēdināšanas iestādes nosaukums ir saīsinājums no vārda "purčiks", kādā šo rajonu dēvē vietējie iedzīvotāji.
Restorānā, kurš izmitinājies bijušās ABLV bankas telpās 230 kvadrātmetru platībā, investēti teju 30 tūkstoši eiro. R. Vēciņš atzīst, ka tā atrašanās vieta ir laba, jo apkārt ir gan daudzas tirdzniecības vietas, gan biroji. Arī telpu nomas maksa esot pieņemama un telpas izdevies atrast salīdzinoši ātri - mēneša laikā.
"Esam ģimenei draudzīgs restorāns. Cenu līmenis ir vidējs. Darba dienās ir pieejams pusdienu piedāvājums, kuru mainām katru nedēļu," teic "Purch" šefpavārs.












