Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Eksporta ielā durvis vēris grieķu restorāns Potami, kura ēdienkartes autors un šefpavārs ir Kaspars Jansons, bet interjera autors ir Latvijas dizainers Oskars Skara.

Restorāna ēdienkarte balstīta uz grieķu virtuves pamattradīcijām. Galvenie produkti — sākot no olīveļļas, jogurtiem līdz jūras veltēm un aromātiskajiem garšaugiem — tiek piegādāti tieši no dažādiem Grieķijas reģioniem.

"Grieķu virtuve mani ir iedvesmojusi vienmēr — ne tikai ar garšām, bet arī filozofiju: cieņu pret produktu, dāsnumu un vienkāršību pasniegšanā. Mēs vēlējāmies radīt vietu, kur Grieķijas autentiskums satiekas ar jauniem skatījumiem. Šeit garša ir pamatā, tai seko tehnika un godīgi, kvalitatīvi produkti. Mūsu mērķis ir piedāvāt viesiem ne tikai maltīti, bet arī sajūtu, it kā saulainā Grieķija ir ienākusi Rīgā," atzīst šefpavārs K.Jansons.

Veidojot restorāna telpas, dizainers O.Skara iedvesmojies no Egejas jūras dabas skaistuma un raupjās estētikas. Mozaīkas tipa grīda ar marmora un granīta gabaliņiem atsauc atmiņā senu ciema laukumu burvību. Sienas ar klints tekstūru iedveš grieķu piekrastes mieru un dziļumu. Salmu pļava griestos piešķir sirreālu, pārsteidzošu un reizē mājīgu akcentu. Interjerā izmantoti dabīgi materiāli — kaļķakmens, salmi un roku darināta keramika.

Restorāna iekārtojums ietver zāli ar atvērtu virtuvi un plašu terasi ar skatu uz upi. Restorāna ietilpība — līdz 70 viesiem.

Restorāna īpašnieki ir Aleksandrs Vēvers un Sanita Šņikvalde-Neimane. Investīcijas restorāna izveidē netiek atklātas.