Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Premium segmenta nekustamo īpašumu kompānija Latvia Sotheby’s International Realty uzsākusi zemes apbūves gabalu pārdošanu ciemata projektā Jurmala Dune.

Jurmala Dune ir ciemats Ragakāpas tuvumā Jūrmalā, Lielupes krastā, kur plānots uzbūvēt privātmājas, villas un trīs mazstāvu dzīvokļu mājas.

Ciemata kopējā platība plānota 25 hektāru apmērā. Ciemats atrodas vietā, kurā Lielupe satiekas ar Baltijas jūru. To no vienas puses 1 km garumā ieskauj Lielupes krasti, savukārt no otras puses Ragakāpas dabas parks un balto smilšu pludmale.

Jurmala Dune ir multifunkcionāls slēgta tipa ciemats, kura rezidentiem un viesiem jau ir pieejamas pilnībā labiekārtotas publiskās zonas ar apgaismotiem un bruģētiem ceļiem, ietvēm un veloceļiem, kā arī atpūtas zonām. Teritorijā kopumā atrodas vairāk nekā 30 zemesgabalu dažādas platībās, no 2500 līdz 4000 kvadrātmetriem.

Katram zemesgabalam pieejamas visas nepieciešamās komunikācijas – ūdens, gāze un elektrība, to cenas ir no 180 eiro līdz 300 eiro par kvadrātmetru, atkarībā no konkrētā zemes gabala izvietojuma.

Ciematam ir izstrādāta koncepcija un kopējā vīzija, nosakot apbūves un arhitektūras vadlīnijas. Lai nodrošinātu estētiskas vides attīstību, ir pieļaujama vēsturisko arhitektūras stilu interpretācija, ar mūsdienu arhitektūrai raksturīgu apjomu kompozīciju, detalizāciju un apdares materiāliem.

Ēku fasāžu apdarē pamatā jāizmanto dabīgi materiāli - akmens, koks (izņemot apaļkokus), stikls, kā arī pieļaujams izmantot augstvērtīgu dekoratīvo apmetumu. Ciema nami pārsvarā plānoti dabīgo materiālu toņos, kas integrējas dabā.

Nekustamo īpašumu uzņēmums "Latvia Sotheby’s International Realty" 2021.gadā noslēdza 159 darījumus par kopējo summu 43 247 722 eiro un salīdzinājumā ar 2020.gadu pērn noslēgto darījumu skaits pieaudzis par 64%, vienlaikus darījumu kopsummai pieaugot par 70%.

No kopējā darījumu apjoma 72% ir pārdotie īpašumu, bet 28% - izīrētie.

Pērn jūlijā Baltijas valstu "premium" nekustamo īpašumu zīmols "Baltic Sotheby’s International Realty" veica pārstrukturēšanu un tagad Latvijā darbojas ar zīmolu "Latvia Sotheby’s International Realty".

"Latvia Sotheby’s International Realty" vienīgā īpašniece un vadītāja ir Ilze Mazurenko, bet "Baltic Sotheby’s International Realty" turpina darboties atsevišķi Lietuvas un Igaunijas tirgū Vestarda Rozenberga vadībā.

Komentāri

Pievienot komentāru