Jaunākais izdevums

Retro tramvajs šogad būtiski mainījis savu vizuālo izskatu - tramvaja vagoniņu ielās varēs atpazīt un pilsētvidē tas izcelsies ar sarkanu un dzeltenu krāsojumu. Šādas tramvaja pamatkrāsas izvēlētas tuvu oriģinālam - pirmajiem elektriskajiem tramvajiem, kas vairāk nekā pirms 100 gadiem kursēja Rīgā, informēja pašvaldības SIA Rīgas satiksme preses sekretārs Viktors Zaķis.

Rīgas ielās Retro tramvajs atsāks kursēt no 1.maija, katru sestdienu, svētdienu un arī svētku dienās, dodot iespēju arī šī gada vasarā ikvienam galvaspilsētas iedzīvotājam un tās viesiem izbaudīt braucienus ar tramvaja vagoniņu, kurš būvēts un sagatavots pēc sena elektriskā tramvaja modeļa parauga.

Retro tramvajs kursēs maršrutā Ausekļa iela - Mežaparks, apstājoties visās maršrutā paredzētajās pieturvietās. Brauciena laikā pasažieriem būs iespēja izbaudīt braucienu vēsturiskā sabiedriskā transporta līdzeklī, kā arī vienlaikus apskatīt skaistākās vietas Rīgā, piemēram, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, no kura paveras brīnišķīgs skats uz Operu, Brīvības pieminekli, Vecrīgu, Basteja kalnu, Nacionālo teātri.

Retro tramvajs no Ausekļa ielas gar Radio ielu uz Mežaparku brīvdienās un svētku dienās aties plkst.10, 11.45, 13.16, 14.40, 16.06 un 17.37, savukārt no Mežaparka uz Ausekļa ielu tas brīvdienās un svētku dienās aties plkst.11.05, 12.40, 14.03, 15.30, plkst.17 un 18.40.

Brauciena biļetes ir jāiegādājas pie tramvaja vadītāja, un tās ir derīgas līdz maršruta galapunktam. Viens brauciens pieaugušajiem maksā vienu latu, bet skolēniem un studentiem, uzrādot derīgu attiecīgo statusu apliecinošu dokumentu - 50 santīmu. Bez maksas varēs braukt bērni līdz septiņu gadu vecumam, bāreņi līdz 18 gadu vecumam, uzrādot apliecību, kā arī personas, kurām noteikta 1. vai 2.grupas invaliditāte, bērni invalīdi līdz 18 gadu vecumam un personas, kas pavada personu ar 1.grupas invaliditāti vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.

Arī šogad, uzrādot Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza kasē retro tramvaja biļeti, ieejai zooloģiskajā dārzā tiks piemērota atlaide viena lata apmērā no biļetes pamatcenas. Apmeklētājiem gan jāņem vērā, ka atlaides netiek summētas.

Retro tramvajs kursēs līdz 29.septembrim.

Tāpat iespējama arī Retro tramvaja noma, izbraucot pa paša izvēlētu maršrutu. Pakalpojums tiek piedāvāts darba dienās, no pirmdienas līdz piektdienai, un īres maksa ir 60 latu stundā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

FOTO: Rīga pirms 100 gadiem - Vecrīgā top virtuālās realitātes video

Zane Atlāce - Bistere, 24.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecrīgā, Jēkaba un Smilšu ielas stūrī šonedēļ norisinājās vērienīgi filmēšanas darbi projektam Rīga pirms 100 gadiem, virtuālā realitāte.

Uzņemtais materiāls būs skatāms kā pastāvīgs video objekts - virtuālās realitātes video tālskatis vairāku gadu garumā. Šis būs pirmais šāda veida objekts Austrumeiropā, kur virtuālās realitātes video tālskatis tiek pielāgots tieši tūrisma mērķiem.

Apkārtne, kurā šobrīd atrodas bankas BlueOrange ēka, Biržas nams, Latvijas Radio un vairāki restorāni, tika pārvērsta tāda, kāda tā varēja izskatīties pirms 100 gadiem: pa Jēkaba un Smilšu ielām kursē retro tramvajs, brauc zirga pajūgi, pastaigājas atbilstošā 20.gs. stilā ģērbušās dāmas un kungi, spēlējas bērni, kārtību uzrauga policisti, savas preces piedāvā ielu pārdevēji.

Pirms 100 gadiem Rīga bija viena no modernākajām pilsētām Eiropā, un, pateicoties virtuālās realitātes filmai, to visu varēs piedzīvot jebkurš interesents - tūrists vai rīdzinieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No rītdienas, plkst.5, tiks atjaunota tramvaju kustība pār Brasas tiltu, tomēr būvdarbi uz tilta vēl netiks atsākti, pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR).

Viņš norādīja, ka no Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) saņemts atzinums, kas atļauj atjaunot tramvaju kustību pār tiltu. Pār pārvadu varēs kursēt visu modeļu tramvaji, tostarp, arī zemās grīdas tramvaji.

Tāpat pa uz pārvada esošajām tramvaja sliedēm varēs braukt autobusi un vieglais transports līdz 3,5 tonnām. Aizliegta būs gājēju kustība.

Lēmumu atjaunot tramvaju satiksmi pašvaldība un BVKB pieņēmuši, balstoties uz būvdarbu projektētāju un neatkarīgu ekspertu veiktajām analīzēm un pārbaudēm par tilta tehnisko stāvokli.

«Rīgas satiksme» informē, ka līdz ar tramvaju kustības atjaunošanu atsāks kursēt arī retro tramvajs, kas pasažierus pārvadā brīvdienās un svētku dienās.

Komentāri

Pievienot komentāru