Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elizabetes un Brīvības ielas krustojumā atklāts Dziesmu un deju svētku galvenā mākslinieka Ivara Mailīša vides objekts Sidraba brizs vainags, kura lapotnē ikviens interesents var ierakstīt savu vārdu.

Veidojot vainagu, sidraba lapiņas ar cilvēku vārdiem tiks iekārtas vides objektā, kura misija ir kļūt par svētku centrālo objektu Rīgas centrā. Sidraba birzs tēls caurvij visus I. Mailīša Dziesmu un deju svētkiem radītos darbus - Mežaparka jaunās estrādes projektu Sidraba birzs dziesmu kalnā, Šaoliņas mūku tempļa projektu Ķīnā Latvijas paviljonā Expo 2010, skolēnu deju svētku scenogrāfiju 2010. gadā un 2013. gada svētku Noslēguma koncerta vizuālajas ieceres.

«Noslēguma koncerta scenogrāfijas galvenie elementi ir sidraba birzs un gaisma. Simboliskiem kokiem savstarpēji savijoties, veidojas birzs, kura liec savus zarus pār dziedātājiem, paklanoties un mirdzot. Saules ceļš no ausmas līdz rietam iet caur sidraba birzi, bet īsākajā Līgo naktī turpinās kopkora izstarotajā tautas gara gaismas vainagā. Tā ir veldzēšanās tīrākajā avotā, kuru radījusi latviešu tauta!» par savu ieceri stāsta I. Mailītis.

XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem gatavojas 40 tūkst. dalībnieku - kolektīvi no Latvijas (vairāk nekā 1600, tostarp simts mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji skatēs), latviešu diasporas (57) un ārvalstīm (28).

Komentāri

Pievienot komentāru