Jaunākais izdevums

Tevi varētu interesēt

Dalies ar šo rakstu

Tiesa Lietuvā nav apstiprinājusi Baltijas valstīs vienīgā ledusskapju ražotāja "Snaige", kuru kontrolē Krievijas grupa "Polair", restrukturizācijas plānu, un kompānijas ģenerāldirektors Mindaugs Sologubs paziņojis, ka uzņēmumam pēc vairāk nekā 50 darbības gadiem draud slēgšana.

Kauņas apgabaltiesa otrdien neapstiprināja kompānijas restrukturizācijas plāna atjaunināto versiju, paziņoja "Snaige".

Sologubs atzina, ka plāna neapstiprināšana nozīmē, ka uzņēmums diezin vai spēs atmaksāt nehipotēkas kreditoriem savus parādus un vienīgais ieguvējs būs hipotēkas aizdevējs.

Kā viņš informēja, "Snaige" bankrota gadījumā darbu zaudēs 350 cilvēki, kuru kopējais algu fonds pērn sasniedza 5,615 miljonus eiro un sociālās iemaksas - 1,394 miljonus eiro.

"Cietīs ne tikai kompānijas kreditori, bet arī piegādātāji (ap simt uzņēmumu) un klienti," sacīja "Snaige" vadītājs.

Sologubs apliecināja, ka "Snaige" izskata iespējas pārsūdzēt tiesas lēmumu.

Marta vidū, kad "Snaige" maksātnespējas administrators Aurims Valaitis vērsās Kauņas apgabaltiesā ar lūgumu apstiprināt restrukturizācijas plānu, kompānija informēja, ka pašlaik pasūtījumu apmērs pārsniedz "Snaige" ražošanas jaudas, tā izstrādā jaunas ierīces un laikus veic maksājumus darbiniekiem un valstij.

Restrukturizācijas plāns paredz ka "Snaige" izejvielu krīzes, enerģijas cenu pieauguma un Krievijas kara Ukrainā izraisītās grūtības pārvarēs četru gadu laikā. Tajā paredzēts, ka kompānija restrukturizācijas laikā kreditoriem izmaksās 9,2 miljonus eiro. Pērn 18.maijā uzņēmuma kopējo saistību apmērs sasniedza 20,8 miljonus eiro.

Kauņas apgabaltiesa "Snaige" bankrota procesu sāka pērn septembrī. Janvārī tā apstiprināja "Snaige" maksātnespējas adrministratora lūgumu pagarināt restrukturizācijas plāna iesniegšanu līdz 20.martam.

2022.gadā "Snaige" apgrozījums bija 21 miljons eiro, kas ir pusotru reizi mazāk nekā 2021.gadā, bet zaudējumi pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem (EBITDA) sasniedza 2,7 miljonus eiro, liecina uzņēmuma neauditētais finanšu pārskats. Kompāniju būtiski ietekmēja Krievijas iebrukums Ukrainā, jo tā bija viens no lielākajiem "Snaige" noieta tirgiem.

Pērn 93% produkcijas "Snaige" eksportēja.

"Snaige" galvenais akcionārs ir Kiprā reģistrētā kompānija "Sekenora Holdings", kuru netieši kontrolē "Polair".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs vienīgais ledusskapju ražotājs "Snaige" pēc mēnesi ilgas dīkstāves pirmdien atsāk ražošanu, paziņoja Lietuvas uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Darjhus Varns.

"Snaige" ražošanu apturēja 14.decembrī, jo bija samazinājies pasūtījumu apmērs.

Kā informēja uzņēmumā, dīkstāves laikā noliktavu darba laiks nemainījās un produkti pie klientiem nonāca plānotajā laikā.

"Snaige" lielākajam kreditoram - Lietuvas parādu pārvaldības kompānijas "Easy Debt Service" meitasuzņēmumam "EDS Invest 3" - pieder 91,1% ledusskapju ražotāja kapitāldaļu. Lietuvas dienvidos Alītā bāzētais uzņēmums cenšas veikt restrukturizāciju.

Pašlaik uzņēmumā strādā 308 cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru