Jaunākais izdevums

Margareta Tečere pirms aptuveni 21 gada intervijā žurnālam Forbes uzsvērusi, ka Eiropas vienotajai valūtai nav nākotnes.

Viņa nelokāmi iestājusies pret to, ka neatkarīgas Eiropas valstis atdotu savu autonomiju saujiņai Briseles birokrātu. Viņa gan nav precīzi paredzējusi finanšu krīzi Kiprā vai nepieciešamību glābt bankas Itālijā, Spānijā un Francijā, bet iznīcinošā tonī uzstājusi, ka vienotā valūta nav iespējama. Tā nekad nedarbosies.

«Mēs visi esam dažādos attīstības līmeņos attiecībā uz mūsu ekonomikām. Mums katram vajadzētu būt lepnam būt atsevišķai valstij, kas sadarbojas ar citām,» teikusi nesen aizsaulē aizgājusī bijusī Lielbritānijas premjerministre. Viņa bijusi pārliecināta, ka vienotā Eiropa rezultētos ar sabrukumu.

Eksperiments ar vienoto monetāro sistēmu, vienoto ekonomikas politiku, strādājot pie kopējas aizsardzības politikas un pat kopējas ārpolitikas, viņas uztverē nozīmējis to, ka «80% no Lielbritānijas ekonomikas lēmumiem tiks pieņemti Briselē».

Db.lv jau rakstīja, ka bijusī Apvienotās Karalistes premjerministre Margareta Hilda Tečere, baronese Tečere, mira 87 gadu vecumā pēc insulta. Tečere bija premjerministre laika posmā no 1979. līdz 1990. gadam. Viņa 1959. gadā tika ievēlēta parlamentā. 1979. gada parlamenta vēlēšanās Konservatīvo partija uzvarēja un Tečere kļuva par premjerministri.

Tečere bija PSRS pretiniece, un dažkārt viņu dēvēja par «dzelzs lēdiju».

Forbes savā tīmekļa vietnē arī publicējis pilnu tā gada raksta tekstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

87 gadu vecumā pēc insulta mirusi bijusī Apvienotās Karalistes premjerministre Margareta Hilda Tečere, baronese Tečere, ziņo BBC.

Par Tečeres nāvi informējuši viņas bērni.

Tečere bija premjerministre laika posmā no 1979. līdz 1990. gadam. Viņa 1959. gadā tika ievēlēta parlamentā. 1979. gada parlamenta vēlēšanās Konservatīvo partija uzvarēja un Tečere kļuva par premjerministri.

Tečere bija PSRS pretiniece, un dažkārt viņu dēvēja par «dzelzs lēdiju».

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Raidījuma Top Gear komandu Argentīnā apmētā ar akmeņiem un izraida no valsts

LETA--BBC, 06.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto raidījuma Top Gear (Gāzi grīdā!) vadītājs Džeremijs Klārksons apgalvo, ka uzņemšanas komanda mašīnas numura zīmes dēļ izraidīta no Argentīnas pēc tam, kad «tūkstošiem» vietējo iedzīvotāju to apmētājuši ar akmeņiem.

Raidījuma speciālizlaidumā tika izmantots Porsche markas auto ar numura zīmi H982 FKL, kurā argentīnieši saskatījuši mājienus uz Folklendu karu 1982.gadā.

«Numura zīme bija sagadīšanās. Kad mums norādīja uz iespējamo pārpratumu, mēs to nomainījām,» tvīto Klārksons. «Tūkstošiem cilvēku mums dzinās pakaļ līdz pat robežai. Tas varēja beigties ar kāda cilvēka nāvi.»

«Tas nebija joks, kas nogāja greizi. Šī bija retā reize, kad mēs neko sliktu neizdarījām,» viņš skaidro.

Klārksons regulāri raksta sleju britu laikrakstā The Sun. Jaunākajā numurā viņš apraksta, ka raidījuma veidotāju komanda pēc pirmajām sūdzībām tviterī esot nomainījusi numura zīmi, bet tik un tā nonākuši sadusmota pūļa varā.

Komentāri

Pievienot komentāru