Foto

Top dabas vielas mājdzīvniekiem

Inita Šteinberga, speciāli DB, 28.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Simtiem izstrādātu receptūru un preparātu no dabas vielām mājdzīvnieku ārstēšanai un profilaksei tapušas Dr.hab.med.vet. Jāņa Vētras vadībā.

«Rau, tur tā lielā ēka, kurai bērzi aug uz jumta, ir bijušais veterināro preparātu lielražotājs Sigfarm, kuru savulaik izveidoju un 16 gadus biju direktors, pelnījām miljonus,» teic zinātnieks Jānis Vētra, raudzīdamies pa sava kabineta logu.

Līdzās – viņa tagadējam lolojumam – Dabas vielu farmācijas laboratorijai Fitosan – arī ābeļdārzs, kura dēļ nācās amatu zaudēt – padomju vara nepiedeva privātīpašnieciskās tieksmes, kad pēc direktora iniciatīvas darbiniekiem tapa ciemats ar mājiņām dārzā.

Fitosan ražo papildbarību un kopšanas līdzekļus (ziedes, šķīdumus) produktīvajiem un mīļdzīvniekiem un aptiekas produkcija. «Par uzņēmumu labāk jau zina stāstīt Maija Augule, kas tagad ir uzņēmuma direktore. Es vairāk par to vēsturi,» skaidro zinātnieks. «Vēl 1991. gadā Sigfarm bija vienā līmenī ar uzņēmumu Grindeks. Kad uzņēmums izjuka, tā produkcijas ražojumus turpināja vairāki nelieli uzņēmēji,» atceras zinātnieks. «Fitosan esam palikuši pēdējie mohikāņi, kas 20 gadus mēģina saglabāt un attīstīt nozari.»

Komentāri

Pievienot komentāru