Tehnoloģijas

Transact Pro iegulda pusotru miljonu eiro jaunas maksājumu vārtejas izstrādē

Dienas Bizness, 27.02.2018

Jaunākais izdevums

Uzņēmums Transact Pro pagājušā gada nogalē pabeidza jaunas maksājumu vārtejas izstrādi un gadu uzsāk piedāvājot tirgū jauno risinājumu Transact Pro Payment Gateway.

Maksājumu vārteja ir programmu komplekss, kas ļauj automatizēt maksājumu pieņemšanas procesu internetā. Transact Pro tehniskais risinājums ļauj tiešsaistes uzņēmumu īpašniekiem pieņemt bankas karšu maksājumus pašu vietnēs un nodrošina klientu datu pārbaudi reāllaika režīmā.

Saskaņā ar Transact Pro biznesa attīstības nodaļas vadītāja Jurija Bordulana teikto, risinājums dod iespēju attīstīt uzņēmuma darbību bez teritoriāliem ierobežojumiem: «Transact Pro piesaka sevi maksājumu programmnodrošinātāju globālajā tirgū, kas paplašinās pakalpojumu klāstu banku un maksājumu pakalpojumu sniedzēju segmentam. Šis produkts ir radies balstoties uz praktisku pielietojumu, pieredzi, aktīvu lietošanu un mūsu kompetenci. Četrpadsmit gadu laikā uzkrātā pieredze deva iespēju apsvērt visus svarīgākos aspektus kvalitatīva pakalpojuma izveidei, un mēs vēlamies dalīties ar šo pieredzi ar citiem maksājumu pakalpojumu sniedzējiem».

Transact Pro Payment Gateway risinājums izpilda maksājumu karšu datu apstrādi. Piemēram, ar to var veikt automātiskus vai grupu maksājumus, veikt maksājumus ar vienu klikšķi, kā arī veidot un nosūtīt dažāda veida rēķinus vairākās valūtās.

Jaunais Transact Pro Payment Gateway spēj apstrādāt lielāka apjoma datu plūsmu un atbilst jaunākajai PCI DSS versijai (3.2.). Transact Pro Payment Gateway nodrošina iespēju konfigurēt piekļuves ierobežojumus dažādiem klienta uzņēmuma darbiniekiem saskaņā ar tā uzņēmējdarbības modeli, kā arī ļauj jums instalēt daļu no maksājumu vārteju sistēmām klienta serveros un piedāvā viegli saprotamus iestatījumus mazajiem uzņēmējiem un sarežģītus uzņēmējdarbības noteikumus lieliem uzņēmumiem.

Jurijs Bordulans piebilst, ka jaunā maksājumu vārtejas versija ir veidota lielāka apjoma datu plūsmai: «Tā tika radīta ar mērķi piesaistīt jaunus klientus visā pasaulē un apstrādāt liela apjoma transakciju plūsmu. Jaunais produkts ir vēl tehniskāks un ir piemērots bankām un maksājumu iestādēm, kas var uzstādīt mūsu izstrādāto produktu kā White Label (»uzliekot« risinājumam savu zīmolu) un lietot to pēc SaaS (Software as a Service) sadarbības modeļa, piedāvājot saviem klientiem izcilu tehnisku risinājumu ar augstu funkcionalitātes kvalitāti.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Transact Pro par iekšējās kontroles sistēmas trūkumiem piemēro naudas sodu 71 tūkstoša apmērā

Db.lv, 13.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), SIA «Transact Pro» un Marks Moskvins ir noslēguši administratīvo līgumu, vienojoties par veicamajiem uzlabojumiem elektroniskās naudas iestādes iekšējās kontroles sistēmā, novēršot FKTK pārbaudē konstatētos trūkumus, informē FKTK.

Līgumā arī paredzēts piemērot SIA «Transact Pro» soda naudu 71,15 tūkstošu eiro apmērā un izteikt brīdinājumu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas (NILLTFN) jomas pārraudzību atbildīgajam valdes loceklim Markam Moskvinam.

Soda nauda un brīdinājums ir piemērots, jo SIA «Transact Pro» pārbaudē FKTK konstatēja, ka finanšu iestāde nebija izveidojusi tādu savas darbības riskiem atbilstošu iekšējās kontroles sistēmu NILLTFN jomā, kas nodrošinātu pietiekami efektīvu NILLTFN iekšējās kontroles sistēmas darbību atbilstoši Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma prasībām, tādējādi pieļaujot šā likuma un tam pakārtoto normatīvo aktu pārkāpumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektroniskās naudas iestāde Transact Pro sadarbībā ar tirdzniecības centru Spice uzsākusi izdot jauna risinājuma Mastercard dāvanu kartes lietošanai tirdzniecības centrā, liecina informācija Transact Pro mājaslapā.

Jaunās Mastercard dāvanu kartes aizstās līdzšinējās tirdzniecības centra vietējās dāvanu kartes. «Tirdzniecības centriem mūsdienās nav jānodarbojas ar lokālo sistēmu uzturēšanu un apkalpošanu, kas nodrošina dāvanu karšu pieņemšanu, apgrozījuma uzskaiti un norēķiniem ar tirgotājiem. Visus procesus uzskaita un nodrošina automātiskā maksājumu sistēma Mastercard,» uzskata Transact Pro biznesa attīstības nodaļas vadītājs Jurijs Bordulans.

Jaunās dāvanu kartes varēs iegādāties tirdzniecības centrā. Kartes nomināls būs robežās no 10 līdz 150 eiro. Ar šo karti būs iespējams veikt pirkumus tirdzniecības centra veikalos bez papildu komisijas maksas. Kartes atlikumu varēs pārbaudīt tirdzniecības centra mājas lapā, informācijas centrā vai Transact Pro klientu centru, bet samaksājot komisijas maksu, atlikumu būs iespējams pārbaudīt arī bankomātos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Latvijas uzņēmuma īpašnieki iegādājas Colorado National Bank

Monta Glumane, 22.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Colorado National Bank (CNB) 22.augustā paziņojusi, ka tā pārdota Floridas iedzīvotājam un finanšu tehnoloģiju un banku jomā strādājošajam uzņēmējam Markam Moskvinam (Mark Moskvin), liecina medijiem sniegtā informācija.

Savukārt Moskvina biznesa partneris Maksims Jaroševskis (Maxim Yaroshewsky) būs CNB mazākuma akcionārs. Moskvins un Jaroševskis arī iemaksājuši CNB divus miljonus ASV dolāru, lai atjaunotu bankas kapitāla pozīciju un nodrošinātu tās drošību un uzticamību ilgtermiņā.

«Es priecājos pievienoties Kolorādo banku biznesa kopienai,» sacīja Moskvins. «Šodien mēs noslēdzām divus gadus ilgušo procesu, lai iegādātos banku, kuras vēsture sniedzas ilgāk par gadsimtu. Mūsu zināšanas un pieredze palīdzēs bankai radīt inovatīvus pakalpojumus, kas to pārvērtīs par modernu 21. gadsimta banku.»

CNB direktoru padomē Moskvinam un Jaroševskim pievienojas trīs cilvēku komanda - Džons Pokers (John Poelker), Gajs Raunsavils (Guy Rounsaville) un Viljams Abernatijs jaunākais (William Abernathy, Jr.).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Tikai DB: Latvijas miljonāru saraksta galvgalī joprojām baņķieri

Dienas Bizness, 19.10.2017

SIA Izdevniecība Dienas bizness valdes priekšsēdētājs Jānis Maršāns, laikraksta Dienas Bizness galvenā redaktore Līva Melbārzde, Miljonāru topa autors Lato Lapsa

Foto: Matīss Markovskis

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 19. oktobrī, nācis klajā žurnāls Miljonārs.100 Latvijas lielākie pelnītāji (autori: Lato Lapsa, Kristīne Bormane, pietiek.com, speciāli DB). Nu jau vairāk nekā desmit gadus neiztrūkstoši miljonāru saraksta galvgalī ir abi ABLV bankas īpašnieki - šā gada Latvijas 100 bagātāko saraksta pirmajā vietā ierindots Oļegs Fiļs, bet otrajā - Ernests Bernis.

O. Fiļa bagātība tiek lēsta 315 miljonu eiro apmērā (kāpums par 5 miljoniem eiro, salīdzinot ar pagājušo gadu), savukārt, E. Berņa - 312 miljoni eiro (kāpums par 5 miljoniem eiro).

Miljonāru topu 19. oktobrī abonenti saņem bez maksas, no 23. oktobra tas būs nopērkams lielākajās tirdzniecības vietās.

Neiztrūkstoši ABLV bankas īpašniekiem sarakstā seko trešais baņķieris, kuram pieder būtiska pakete citā «nerezidentu bankā». Topa trešajā vietā atrodas Leonids Esterkins, kura bagātības apmērs ir 226 miljoni eiro (kritums par 24 miljoniem eiro).

Nu jau otro gadu pēc kārtas ceturtais bagātākais cilvēks Latvijā ir komunikāciju tehnoloģiju uzņēmuma Mikrotīkls līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš (162 miljoni eiro, kāpums par 12 miljoniem eiro). Neiztrūkstoši miljonāru pirmajā piecniekā ir otrs Rietumu bankas līdzīpašnieks Arkādijs Suharenko (116 miljoni eiro, kritums par 12 miljoniem eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru
DB projekti

Latvijas iespaidīgāko dividenžu saņēmēji: TOP5

Lato Lapsa, Kristīne Bormane, pietiek.com, speciāli DB, 09.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portālā db.lv publicējam un tuvāko dienu laikā vēl publicēsim Latvijas piecu visbagātāko uzņēmēju, vislielāko pelnītāju un visiespaidīgāko dividenžu saņēmēju, kā arī lielākos zaudējumus cietušo uzņēmēju TOP5.

Pilnā apjomā šie TOP100, kopā ar analīzi un papildu informāciju lasāmi DB jaunajā žurnālā Miljonārs, kas nopērkams lielākajās preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Latvijas iespaidīgāko dividenžu saņēmēji: TOP5

1. Marks Moskvins

10 990 025 eiro

Latvijas 23. bagātākais cilvēks ir lielākais īpašnieks (90,2%) maksājumu pakalpojumu sniedzējā SIA Transact Pro, kurš ne tikai izvērsis darbību Latvijā, pieplusojot savam klientu portfelim Domina Shopping, bet arī iegājis Lietuvas tirgū. Viņam pieder arī 85% SIA Ventus Navitas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas bagātākie cilvēki un lielāko dividenžu saņēmēji ne tikai savās kabatās ieskaita miljonos mērāmas summas, bet arī samaksā valstij nodokļu veidā vairākus simtus tūkstošus un pat miljonus eiro. Atklāti runāt par saviem samaksātajiem nodokļiem gatavs ir tikai retais miljonārs, tomēr ir dati, pēc kuriem var aprēķināt summas, ko Latvijas turīgākie samaksājuši valsts budžetam.

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sniegto informāciju 2017.gada desmit mēnešos desmit lielākie nodokļu maksātāji privātpersonas kopā nodokļos samaksājušas 6,58 miljonus eiro. Netiek gan atklāts, kas ir šīs personas, tomēr ir dati, pēc kuriem var nojaust, kas ir šie maksātāji.

Ir skaidrs, ka 10% kapitāla pieauguma nodoklis jāmaksā tiem, kas saņem dividendes. Lielākās dividendes šogad no sev piederoša uzņēmuma Transact Pro 10,99 miljonu eiro apmērā saņēma Marks Moskvins, tātad nodokļos samaksāja vismaz 1,09 miljonus eiro. Nodokļus vismaz pusmiljona eiro apmērā pērn samaksājusi SIA Belam Rīga līdzīpašniece Ludmila Kaca.

Visiem desmit Latvijas bagātākajiem cilvēkiem tika jautāts, cik viņi šogad un cik pērn samaksājuši nodokļos. Atklāti stāstīt par samaksātajiem nodokļiem ir gatavi tikai abi Latvijas bagātākie cilvēki un AB.LV bankas īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis, kā arī Mārcis Martinsons, kura nozīmīgākais uzņēmums ir simtprocentīgi piederošais SIA MM investīcijas, kā arī kuram pieder pa 50% SIA BE Projekts un SIA Profs Real Estate.

Komentāri

Pievienot komentāru