Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Visa grantu programma “She’s Next”, kurā 15 000 eiro grantu un uzņēmējdarbības apmācības viena gada garumā saņēma divas Latvijas uzņēmējas – veikala “NorthernGrip” īpašniece Beāte Korte Vītola un veikala “Rūme” īpašniece Lelde Ceplīte.

Iniciatīvas mērķis ir nodrošināt labākas iespējas uzņēmumu īpašniecēm, vadot un attīstot savu biznesu. Sievietes–uzņēmējas no visas Baltijas bija aicinātas pieteikties programmai, kļūstot par vienu no četrām granta saņēmējām šajā reģionā.

Visa kā globāls maksājumu tīkls ar spēcīgu vietējo klātbūtni spēlē izšķirošu nozīmi, atbalstot Ziemeļvalstu un Baltijas tirgu noturību. Visa vēlas stiprināt indivīdus, biznesa vidi un sabiedrību kopumā Ziemeļvalstīs un Baltijā, lai veidotu iekļaujošāku un ilgtspējīgāku ekonomisko vidi.

Iniciatīva tapusi sadarbībā ar Luminor banku un globālo mērķfinansējuma platformu IFundWomen. Četras sievietes Baltijā saņēma 10 000 eiro grantu savas uzņēmējdarbības attīstīšanai un 5000 eiro reklāmai medijos, kā arī viena gada dalību uzņēmējdarbības apmācību programmā. Lai uzņēmējas varētu pretendēt granta saņemšanai, bija jābūt Latvijā reģistrētam uzņēmumam, kas darbojas jau vismaz gadu, tam bija jābūt ar fizisku vai digitālu atrašanās vietu, kā arī vismaz 51% uzņēmuma jāpieder sievietei.

“Mēs esam patiesi gandarīti par sieviešu atsaucību, piesakoties grantu programmai. Iniciatīva “She’s Next” ir svarīga sastāvdaļa, atbalstot mazo uzņēmumu īpašnieces un palīdzot viņām augt un attīstīties. Mūsu globālā maksājumu tīkla spēks kopā ar vietējām zināšanām dod mums iespēju piedāvāt būtiskus rīkus un resursus, kas ļauj iedvesmot sievietes attīstīt viņu biznesu,” stāsta Visa mārketinga vadītāja Ziemeļvalstīs un Baltijā Elēna Fadejeva (Elena Fadeeva).

Visa grantu Baltijā ir ieguvušas četras sievietes, no kurām divas ir Latvijas uzņēmējas. NorthernGrip – veikals Rīgā, kas jau 10 gadus nodarbojas ar īpaši atlasītu “vintage” apģērbu tirdzniecību internetā ASV, Kanādā un Rietumeiropā, bet no 2022. gada ir atvērts arī fizisks veikals Rīgā. Rūme – veikals, kurā var iegādāties augstas kvalitātes bērnu mēbeles, kas veidotas, rūpējoties gan par bērniem, gan vecākiem. Tās ir rūpīgi izgatavotas, lai ne tikai iedrošinātu un atbalstītu bērnu viņam tik svarīgajās ikdienas gaitās, bet arī dizainiski iederētos jebkurā telpā mājoklī. Veikalā var iegādāties bērnu gultas, galdu komplektus un plauktus bērnistabai, kā arī dažādus aksesuārus un dekorus.

Grantu ieguva vēl divi uzņēmumi Baltijā – Lietuvā to saņēma uzņēmums Bosaddo, kas ražo baleta iesildīšanās apģērbu profesionāliem baletdejotājiem. Savukārt Igaunijā grantu ieguva uzņēmums Nupu, kas piedāvā magnētiskus izglītojošos mācību komplektus bērniem.

Sievietes, kuras vada uzņēmumu un kurām ir vēlme pieteikties grantam, tiek aicinātas sekot līdzi Visa aktualitātēm, jo plānots, ka pavasarī tiks izsludināta pieteikšanās nākamajam “She’s Next” grantam.

Visa grantu programma “She’s Next” ir globāla iniciatīva, kuras mērķis ir veicināt labākus apstākļus sievietēm–uzņēmējām. 2022. gada augustā grantu programma pirmo reizi norisinājās Ziemeļvalstīs un Baltijā, bet līdz šim iniciatīva ir īstenota arī vairākās citās vietās, piemēram, ASV, Kanādā, Īrijā un Polijā.

2020. gada iniciatīvas “She’s Next” ietvaros Visa ir piešķīrusi kopumā 2,87 miljonus dolāru finansējumu sievietēm piederošiem uzņēmumiem. Grantu programma Baltijā 2022. gadā norisinājās sadarbībā ar banku Luminor.

Komentāri

Pievienot komentāru